Yeniden Sağlık Raporu Alınınca Engellilik Oranları Yüzde 40'ın Altına Düştü

ASAYİŞ 03.02.2020 - 18:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yeniden Sağlık Raporu Alınınca Engellilik Oranları Yüzde 40'ın Altına Düştü

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indirimi ve daha bir çok şeyden yararlanan şahıslar için operasyon düzenleyerek 36 şüpheliyi gözaltına aldı.   Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indiriminden yararlanan, bu yöntemle emekli olarak devleti zarara uğratan, askerlikten muaf edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Yakalanan şahıslara usulsüz alınan Sağlık Kurulu Raporlarının tespit edilmesi için Denizli’de  tekrar sağlık kuruluna girdirilerek yeniden rapor alınması sağlandı. Sağlık Kurumları ile gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapıldı. Yakalanan şüpheli şahısların yeniden alınan Sağlık Kurulu raporlarından, sonuçlanan raporlarda büyük çoğunluğunun yüzde 40 engellilik oranının altında olduğu ve engellilik durumlarının bulunmadığı tespit edildi.   ÖNCEKİ OPERASYONDA 53 KİŞİ YAKALANMIŞTI   Daha önce gerçekleştirilen 1.Aşama operasyonda 53 şüpheli şahıs yakalanmıştı. Usulsüz engelli raporu alınması hususunda aracılık eden 2 şüpheli tutuklanmıştı.   9 NOKTAYA EŞ ZAMANLI OPERASYON   Yakalanan şahıslar aracılığı ile usulsüz engelli raporu aldıkları değerlendirilen Denizli, Sarayköy, Çardak, Çameli, Tavas, Çivril, Acıpayam, Honaz ilçeleri ile Antalya’da ikamet eden 36 şüpheli şahıs tespit edildi. Tespit edilen şahısların yakalanması, suç ve suçluların açığa çıkarılması amacıyla 9 noktaya eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.   HAKLARINDAKİ ADLİ  İŞLEMLER DEVAM EDİYOR   36 şahıs Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi. 36 şüpheli şahıs yakalanmış olup, haklarındaki adli işlemler devam ediyor.  

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indirimi ve daha bir çok şeyden yararlanan şahıslar için operasyon düzenleyerek 36 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indiriminden yararlanan, bu yöntemle emekli olarak devleti zarara uğratan, askerlikten muaf edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Yakalanan şahıslara usulsüz alınan Sağlık Kurulu Raporlarının tespit edilmesi için Denizli’de  tekrar sağlık kuruluna girdirilerek yeniden rapor alınması sağlandı. Sağlık Kurumları ile gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapıldı. Yakalanan şüpheli şahısların yeniden alınan Sağlık Kurulu raporlarından, sonuçlanan raporlarda büyük çoğunluğunun yüzde 40 engellilik oranının altında olduğu ve engellilik durumlarının bulunmadığı tespit edildi.

 

ÖNCEKİ OPERASYONDA 53 KİŞİ YAKALANMIŞTI

 

Daha önce gerçekleştirilen 1.Aşama operasyonda 53 şüpheli şahıs yakalanmıştı. Usulsüz engelli raporu alınması hususunda aracılık eden 2 şüpheli tutuklanmıştı.

 

9 NOKTAYA EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Yakalanan şahıslar aracılığı ile usulsüz engelli raporu aldıkları değerlendirilen Denizli, Sarayköy, Çardak, Çameli, Tavas, Çivril, Acıpayam, Honaz ilçeleri ile Antalya’da ikamet eden 36 şüpheli şahıs tespit edildi. Tespit edilen şahısların yakalanması, suç ve suçluların açığa çıkarılması amacıyla 9 noktaya eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

 

HAKLARINDAKİ ADLİ  İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

 

36 şahıs Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi. 36 şüpheli şahıs yakalanmış olup, haklarındaki adli işlemler devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.