YGS'de sınava giremeyenler gözyaşına boğuldu

GÜNDEM 14.03.2017 - 14:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

YGS'de sınava giremeyenler gözyaşına boğuldu

ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmeyince geç kalan adaylar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi.   ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanana sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmedi. Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler alınmadı.    Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.     SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Denizli'den de  Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.   YGS sınavını kaçıran öğrencilerle ilgili ÖSYM'nin Twitter hesabından bir açıklama geldi.     Açıklamada kural değişikliğinin adaylara daha önceden giriş belgeleri yoluyla bildirildiği vurgulandı.   ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sistemde YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmemişti. Alınan bu karar sonrası sınava yetişemeyen öğrenciler gözyaşlarına boğulmuştu.     BAKAN YILMAZ AÇIKLADI Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ise YGS'de öğrencilerin yaşadığı '09.45' mağduriyeti ile ilgili olarak "Vatandaşımızın gördüklerini biz de görüyoruz. ÖSYM Başkanı'mızı da aradım. Ne yapmak lazım, bir daha ki yıllarda mutlaka 15 dakika önce değil, yarım saat önce orada olmak lazım. Rahatsız edici bir görüntü var. Ancak bu görüntü gelecek yıllar için bu süreye çok daha uymayı zorunlu hale getirecektir." dedi.
ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmeyince geç kalan adaylar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi.

 

ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanana sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmedi. Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler alınmadı. 

 

Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

 

 

SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Denizli'den de  Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.

 

YGS sınavını kaçıran öğrencilerle ilgili ÖSYM'nin Twitter hesabından bir açıklama geldi.

 

 

Açıklamada kural değişikliğinin adaylara daha önceden giriş belgeleri yoluyla bildirildiği vurgulandı.

 

ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sistemde YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmemişti. Alınan bu karar sonrası sınava yetişemeyen öğrenciler gözyaşlarına boğulmuştu.

 

 

BAKAN YILMAZ AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ise YGS'de öğrencilerin yaşadığı '09.45' mağduriyeti ile ilgili olarak "Vatandaşımızın gördüklerini biz de görüyoruz. ÖSYM Başkanı'mızı da aradım. Ne yapmak lazım, bir daha ki yıllarda mutlaka 15 dakika önce değil, yarım saat önce orada olmak lazım. Rahatsız edici bir görüntü var. Ancak bu görüntü gelecek yıllar için bu süreye çok daha uymayı zorunlu hale getirecektir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.