Yılanlar çıldırmış olmalı!

YAŞAM 05.04.2017 - 08:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yılanlar çıldırmış olmalı!

Denizli Çameli İlçesi'nde, küresel ısınmayla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi hayvanları da etkiledi. Bir türlü kış uykusuna yatmayan ayılardan sonra yılanlar da erken uyanarak meydanlara çıktı.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre, Çameli İlçesi'nde dün ayrı mevkilerde dolaşan yılanlar vatandaşları şaşkına çevirdi.   Yılanlar , soğuk kanlılar grubuna dahildirler ve bu gruptaki birçok hayvan gibi kış aylarını uykuda geçirirler. Uyanma dönemleri ise Haziran ayında gerçekleşmektedir. Yılanların, kış uykusundan uyanmaya başladığı Haziran ayı aynı zamanda yılanların en aktif ve hareketli olduğu dönemdir.   Oysa bu yıl Denizli'nin en soğuk ve kışın etkili olduğu Çameli ilçesi'nde yılanların erken uyanması vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.  Dün, ilçe merkezi, İmamlar, Sarıkavak, Karabayır ve Kızılkaya Mahallerinde görülen yılanlar vatandaşlar tarafından, havaların değişkenliğinden dolayı dengeleri bozulmuş yorumlarına neden oldu.   Nisan ayında  boyları 1,5 metre uzunluğunda olan yılanların dışarı çıkması vatandaşları şaşırttı. Uzun bir süredir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yılanı da yanıltmış. Toprağın ısınmasıyla birlikte baharın geldiğini sanan yılan bulunduğu yerden toprak yüzeyine çıkmış. Kabuk değişimini tamamlayan yılanın kış uykusundan erken uyanarak yiyecek aramak için toprak yüzeyine çıkmış olabileceği sanılıyor. 
Denizli Çameli İlçesi'nde, küresel ısınmayla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi hayvanları da etkiledi. Bir türlü kış uykusuna yatmayan ayılardan sonra yılanlar da erken uyanarak meydanlara çıktı.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre, Çameli İlçesi'nde dün ayrı mevkilerde dolaşan yılanlar vatandaşları şaşkına çevirdi.

 

Yılanlar , soğuk kanlılar grubuna dahildirler ve bu gruptaki birçok hayvan gibi kış aylarını uykuda geçirirler. Uyanma dönemleri ise Haziran ayında gerçekleşmektedir. Yılanların, kış uykusundan uyanmaya başladığı Haziran ayı aynı zamanda yılanların en aktif ve hareketli olduğu dönemdir.

 

Oysa bu yıl Denizli'nin en soğuk ve kışın etkili olduğu Çameli ilçesi'nde yılanların erken uyanması vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.  Dün, ilçe merkezi, İmamlar, Sarıkavak, Karabayır ve Kızılkaya Mahallerinde görülen yılanlar vatandaşlar tarafından, havaların değişkenliğinden dolayı dengeleri bozulmuş yorumlarına neden oldu.

 

Nisan ayında  boyları 1,5 metre uzunluğunda olan yılanların dışarı çıkması vatandaşları şaşırttı. Uzun bir süredir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yılanı da yanıltmış. Toprağın ısınmasıyla birlikte baharın geldiğini sanan yılan bulunduğu yerden toprak yüzeyine çıkmış. Kabuk değişimini tamamlayan yılanın kış uykusundan erken uyanarak yiyecek aramak için toprak yüzeyine çıkmış olabileceği sanılıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.