Yolunu şaşıran 6 Angut Kuşu yavrusu ilçe merkezine geldi

DENİZLİ 21.05.2020 - 08:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yolunu şaşıran 6 Angut Kuşu yavrusu ilçe merkezine geldi

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bulunan Karaman Gölü'nün 6 küçük misafiri dün çıktıkları gezintide yollarını kaybedince ilçe merkezine kadar geldi. Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın kapısına kadar gelen 6 küçük Angut Kuşu yavrusu annelerine teslim edildi.   Karman Gölü, bahar ayının gelmesi, havaların ısınması ile bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biriside ölen eşine sadıklığı ile bilinen hayatının sonuna kadar yas tutmaları ile efsaneleşen Angut Kuşu'dur. Gölün çevresinde sazlık alanlarda yaşayan Angut Kuşu bir tür sadakatin timsalidir.   BAŞKANIN SEVİMLİ MİSAFİRLERİ Dün, Karaman Gölü'nün misafirlerinden olan Angut Kuşunun 6 küçük yaramaz yavrusu yollarını kaybedince kendilerini ilçe merkezinde buldu. Annelerinden habersiz gezintiye çıkan 6 sevimli Angut yavrusu yollarını şaşırarak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın evinin yakınındaki inşaat alanına kadar geldiler. Başkan Cengiz Arslan'ın seslerini duyması ile fark edilen 6 küçük yaramaz yavru başkanı ve yanındakileri şaşırttı. Yollarını kaybettikleri anlaşılan yavrular bir kafese koyularak, başkanın oğlu Aykut Arslan,  eski AK Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz ve DESKİ personeli Kadir Akkan ile birlikte angut yavrularını yaşam alanlarına bıraktılar. Hem güzellikleri, hem de sevimlilikleri ile görenleri oldukça etkileyen bu ördek yavrusuna benzeyen yaramazlıkları dikkat çeken angut yavrular kafesten çıkar çıkmaz annelerin yanına koşarak gittiler.     ÖLÜMÜNE EŞİNE SADIK BİR KUŞ TÜRÜDÜR Başkan Arslan; " Bu tür kuşlarımız göçebe yaşayan bir türdür. Beyaz başlı, gövdesi kahverengi ve kuyruğu siyah olan angut kuşu, ördeğe benzeyen, evcilleştirilebilen yabani bir kuş türüdür. Bahar mevsimiyle gelirler yaz sonuna doğru sıcak alanlara giderler.  Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmaz.  Ölene kadar onun başucunda bekleyen, eşine ölümüne sadık bir canlıdır. Bizde bu yavrularımızı yaşadığı alana annelerine ve yaşam alanlarına teslim ettik. Yardımlarından dolayı önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz, DESKİ personeli Kadir Akkan ve Oğlum Aykut Aslan’a teşekkür ederim" dedi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bulunan Karaman Gölü'nün 6 küçük misafiri dün çıktıkları gezintide yollarını kaybedince ilçe merkezine kadar geldi. Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın kapısına kadar gelen 6 küçük Angut Kuşu yavrusu annelerine teslim edildi.

 

Karman Gölü, bahar ayının gelmesi, havaların ısınması ile bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biriside ölen eşine sadıklığı ile bilinen hayatının sonuna kadar yas tutmaları ile efsaneleşen Angut Kuşu'dur. Gölün çevresinde sazlık alanlarda yaşayan Angut Kuşu bir tür sadakatin timsalidir.

 

BAŞKANIN SEVİMLİ MİSAFİRLERİ

Dün, Karaman Gölü'nün misafirlerinden olan Angut Kuşunun 6 küçük yaramaz yavrusu yollarını kaybedince kendilerini ilçe merkezinde buldu. Annelerinden habersiz gezintiye çıkan 6 sevimli Angut yavrusu yollarını şaşırarak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın evinin yakınındaki inşaat alanına kadar geldiler. Başkan Cengiz Arslan'ın seslerini duyması ile fark edilen 6 küçük yaramaz yavru başkanı ve yanındakileri şaşırttı. Yollarını kaybettikleri anlaşılan yavrular bir kafese koyularak, başkanın oğlu Aykut Arslan,  eski AK Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz ve DESKİ personeli Kadir Akkan ile birlikte angut yavrularını yaşam alanlarına bıraktılar. Hem güzellikleri, hem de sevimlilikleri ile görenleri oldukça etkileyen bu ördek yavrusuna benzeyen yaramazlıkları dikkat çeken angut yavrular kafesten çıkar çıkmaz annelerin yanına koşarak gittiler.

 

 

ÖLÜMÜNE EŞİNE SADIK BİR KUŞ TÜRÜDÜR

Başkan Arslan; " Bu tür kuşlarımız göçebe yaşayan bir türdür. Beyaz başlı, gövdesi kahverengi ve kuyruğu siyah olan angut kuşu, ördeğe benzeyen, evcilleştirilebilen yabani bir kuş türüdür. Bahar mevsimiyle gelirler yaz sonuna doğru sıcak alanlara giderler.  Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmaz.  Ölene kadar onun başucunda bekleyen, eşine ölümüne sadık bir canlıdır. Bizde bu yavrularımızı yaşadığı alana annelerine ve yaşam alanlarına teslim ettik. Yardımlarından dolayı önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz, DESKİ personeli Kadir Akkan ve Oğlum Aykut Aslan’a teşekkür ederim" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.