Yörük Kültürünün Tanıtımına Üniversitelilerden Tam Destek

DENİZLİ 16.10.2019 - 15:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yörük Kültürünün Tanıtımına Üniversitelilerden Tam Destek

Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu öğrencileri Denizli Yörükleri Derneği’ni ziyaret etti.

  Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan’dan yörük kültürüyle ilgili bilgiler alan öğrenciler, derneğin önderliğinde farklı etkinlikler yapmak için işbirliğine vardı.    Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Köse, “Yörüklük kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımıza başlamadan önce yörük derneğini ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak istedik.   Denizli’de bu tür derneklerin olması çok önemli. Bu dernekler sayesinde üniversitemizin öğrenci toplulukları birçok etkinlik, seminer ve konferanslar düzenliyor. Bizde yörükler derneğiyle birlikte etkinlikler yapmak istiyoruz. Şuan topluluğumuzun 100’e yakın üyesi var. İlk etapta üniversitemizin içine Türk Obası kuracağız. Derneğimizin önderliğinde kentimizin kültürel yerlerini Türk köylerini ziyaret edeceğiz.   Derneğin yapacağı etkinliklere de üniversiteli gençler olarak katkı sağlayacağız, destek olacağız” dedi. Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan’da geçmişle gelecek arasında köprü olan bu tür öğrenci topluluklarıyla ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Öğrencilere derneğin kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirten Başkan Ceylan, “Üniversite öğrencilerimizin kurduğu tarih topluluğunun derneğimizi ziyaretinden mutluluk duyduk.    Gençlerimizin tarihimizi kültürümüzü öğrenmesi, yaşatması, gelecek kuşaklara aktarması çok önemli. Dernek olarak bizde zaten bu yolda çalışmalar etkinlikler düzenliyoruz. Yörük kültürünü yaşatmak, gençlere anlatmak istiyoruz. Öğrenci topluluğumuzla önümüzdeki günlerde ortak etkinliklere imza atacağız. Bu ziyaret tanışma ziyaretiydi. Artık ortak projeler, ortak etkinlikler için bir araya geleceğiz” dedi  
Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu öğrencileri Denizli Yörükleri Derneği’ni ziyaret etti.

  Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan’dan yörük kültürüyle ilgili bilgiler alan öğrenciler, derneğin önderliğinde farklı etkinlikler yapmak için işbirliğine vardı.

 

 Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Köse, “Yörüklük kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımıza başlamadan önce yörük derneğini ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak istedik.

 

Denizli’de bu tür derneklerin olması çok önemli. Bu dernekler sayesinde üniversitemizin öğrenci toplulukları birçok etkinlik, seminer ve konferanslar düzenliyor. Bizde yörükler derneğiyle birlikte etkinlikler yapmak istiyoruz. Şuan topluluğumuzun 100’e yakın üyesi var. İlk etapta üniversitemizin içine Türk Obası kuracağız. Derneğimizin önderliğinde kentimizin kültürel yerlerini Türk köylerini ziyaret edeceğiz.

 

Derneğin yapacağı etkinliklere de üniversiteli gençler olarak katkı sağlayacağız, destek olacağız” dedi. Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan’da geçmişle gelecek arasında köprü olan bu tür öğrenci topluluklarıyla ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Öğrencilere derneğin kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirten Başkan Ceylan, “Üniversite öğrencilerimizin kurduğu tarih topluluğunun derneğimizi ziyaretinden mutluluk duyduk.

 

 Gençlerimizin tarihimizi kültürümüzü öğrenmesi, yaşatması, gelecek kuşaklara aktarması çok önemli. Dernek olarak bizde zaten bu yolda çalışmalar etkinlikler düzenliyoruz. Yörük kültürünü yaşatmak, gençlere anlatmak istiyoruz. Öğrenci topluluğumuzla önümüzdeki günlerde ortak etkinliklere imza atacağız. Bu ziyaret tanışma ziyaretiydi. Artık ortak projeler, ortak etkinlikler için bir araya geleceğiz” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.