YTKM’den En İyi Makale Ödülü PAÜ’ye

DENİZLİ 24.05.2019 - 17:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

YTKM’den En İyi Makale Ödülü PAÜ’ye

Her yıl; ulusal–uluslararası kongrelerde sunulmuş ya da bilimsel dergilerde yayımlanmış üç bildiriye verilmekte olan bilimsel araştırma ödülü kapsamında Yollar Türk Milli Komitesi (YTKM)’nin en iyi makale ödülüne Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan layık görüldü.   Kuruluşu 1990 yılına dayanan ve Türkiye’de üniversite, özel sektör ve kamu kuruluşlarının karayolu ve karayolu ulaşımı ile ilgili mensuplarını bir araya getirerek aralarındaki işbirliğini güçlendirmek ve uluslararası kuruluşlar ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere 2547 sayılı YÖK yasası ile 1990 yılında kurulan ve faaliyetlerini Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürüten bir kuruluş olan YTMK;Türkiye çapında eğitim, araştırma ve uygulama kurumları ile işbirliğini gerçekleştirmek, eğitim ve öğretimi, araştırmaları ve nitelikli çalışmaları desteklemek, bilimin gelişmesine, bilimsel araştırmaların artmasına destek olmak,  bilimsel toplantıların sayılarının artmasını ve niteliklerinin yükselmesini sağlamak amacıyla her yıl bilimsel araştırma çalışmalarına ödül vermektedir.   Bu kapsamda, uluslararası çapta yayım yapan Promet-Traffic&Transportation dergisinde yayımlanan Pamukkale ÜniveristesiMimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan’ın yazar olarak ilk sırada yer aldığı ve  “Using Accessibility Measures in Transit Network Design (Toplu Taşıma Ağı Tasarımında Erişilebilirlik Ölçütlerinin Kullanılması)” isimli, Hüseyin Ceylan ve Halim Ceylan ile beraber yazdığı makalesi ile 2019 yılı Makale Ödülüne layık görülmüştür. Dr. Öğretim Üyesi Gülhan, düzenlenen törenle ödülünü Yollar Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Zeki Numanoğlu’nun elinden aldı.  

Her yıl; ulusal–uluslararası kongrelerde sunulmuş ya da bilimsel dergilerde yayımlanmış üç bildiriye verilmekte olan bilimsel araştırma ödülü kapsamında Yollar Türk Milli Komitesi (YTKM)’nin en iyi makale ödülüne Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan layık görüldü.

 

Kuruluşu 1990 yılına dayanan ve Türkiye’de üniversite, özel sektör ve kamu kuruluşlarının karayolu ve karayolu ulaşımı ile ilgili mensuplarını bir araya getirerek aralarındaki işbirliğini güçlendirmek ve uluslararası kuruluşlar ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere 2547 sayılı YÖK yasası ile 1990 yılında kurulan ve faaliyetlerini Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürüten bir kuruluş olan YTMK;Türkiye çapında eğitim, araştırma ve uygulama kurumları ile işbirliğini gerçekleştirmek, eğitim ve öğretimi, araştırmaları ve nitelikli çalışmaları desteklemek, bilimin gelişmesine, bilimsel araştırmaların artmasına destek olmak,  bilimsel toplantıların sayılarının artmasını ve niteliklerinin yükselmesini sağlamak amacıyla her yıl bilimsel araştırma çalışmalarına ödül vermektedir.

 

Bu kapsamda, uluslararası çapta yayım yapan Promet-Traffic&Transportation dergisinde yayımlanan Pamukkale ÜniveristesiMimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan’ın yazar olarak ilk sırada yer aldığı ve  “Using Accessibility Measures in Transit Network Design (Toplu Taşıma Ağı Tasarımında Erişilebilirlik Ölçütlerinin Kullanılması)” isimli, Hüseyin Ceylan ve Halim Ceylan ile beraber yazdığı makalesi ile 2019 yılı Makale Ödülüne layık görülmüştür. Dr. Öğretim Üyesi Gülhan, düzenlenen törenle ödülünü Yollar Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Zeki Numanoğlu’nun elinden aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.