Yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi!

DENİZLİ 24.03.2018 - 13:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi!

Denizli kent merkezinde hava sıcaklığı 9 ila 18 derece arası gözlemlenirken, meteoroloji verilerine göre yağmurlu olacağı tahmin edilen Denizli’nin, bazı ilçe ve yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.   Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabahın erken saatlerinde bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Çameli, Serinhisar, Tavas, Cankurtaran ve Bağbaşı yaylasında kar yağışı etkili oldu. Bazı bölgeler beyaza bürünürken, bazı bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde yağış gözlendi.     Havaların ısınmasıyla ekinler ve ağaçlar tomurcuk açarken yağan kar yağışı nedeniyle ne olacağı merak ediliyor. “Mart kapıdan bastırır kazma kürek yaktırır” atasözü bugün yağan karla kendisini bir kez daha gösterdi. Yağan kar yağışı ile birlikte oluşabilecek don olayı ile ekinlerin zarar göreceği düşündürüyor.    

Denizli kent merkezinde hava sıcaklığı 9 ila 18 derece arası gözlemlenirken, meteoroloji verilerine göre yağmurlu olacağı tahmin edilen Denizli’nin, bazı ilçe ve yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.

 

Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabahın erken saatlerinde bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Çameli, Serinhisar, Tavas, Cankurtaran ve Bağbaşı yaylasında kar yağışı etkili oldu. Bazı bölgeler beyaza bürünürken, bazı bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde yağış gözlendi.

 

 

Havaların ısınmasıyla ekinler ve ağaçlar tomurcuk açarken yağan kar yağışı nedeniyle ne olacağı merak ediliyor. “Mart kapıdan bastırır kazma kürek yaktırır” atasözü bugün yağan karla kendisini bir kez daha gösterdi. Yağan kar yağışı ile birlikte oluşabilecek don olayı ile ekinlerin zarar göreceği düşündürüyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.