Zeybekci: TL’nin değer kaybından endişe duymayalım

EKONOMİ 29.10.2016 - 12:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Zeybekci: TL’nin değer kaybından endişe duymayalım

denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci: TL’nin değer kaybından endişe duymayalım

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dün 3.1240 TL’ye çıkan doların yükselişinden endişe duyulmaması gerektiğini söyledi. Zeybekci “Piyasanın kendi dengeleriyle sağlayacağı seviyeler kabul edilebilir seviyelerdir” dedi.   ABD Merkez Bankası’nın faiz kararının giderek yaklaşması, gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında tutarken; Suriye’deki gelişmeler de TL’nin dolar karşısında yükselmesine neden oldu. Dolar 3.1240 TL seviyelerini görerek tarihi zirve yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ Adana etkinliğinin ikinci gününün açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, TL’nin dolar karşısındaki değer kaybından endişe duyulmaması gerektiğini belirtti.   KABUL EDİLEBİLİR SEVİYE Zeybekci “TL’nin döviz karşısında, daha doğrusu dolar karşısındaki değer kaybıyla ilgili bizim endişe duymamızı gerektirecek bir şey yoktur. Aşırı oynamalar, kırılmalar olmaması kaydıyla yaşanan gelişmeleri normal olarak görüyoruz ve önümüzdeki süreçte piyasanın kendi dengeleriyle, kendi dinamikleriyle sağlayacağı seviyeler kabul edilebilir seviyelerdir” dedi. Başbakan Yıldırım’ın talimatlarıyla ihracata verdikleri desteklerin 2017 için 2016’ya göre üç kat artığını belirten Zeybekci, şunları söyledi: “İnovasyon Haftası son derece önemli. Katma değeri yüksek, bize ait tasarımlarla patentlerle dizaynlarla artık ihracatımızı zenginleştirmek zorundayız.”   İNOVASYON LİGİNDE 16 SIRA ÇIKTIK TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Küresel İnovasyon sıralamasında 16 basamak yükselerek 42’nci sıraya çıktığımızı söyledi. Büyükekşi “İnovasyonda başarıyı sağlamak için attığımız adımlar, birer birer hedefine ulaşıyor. Atatürk, ‘Sizin gibi gençlere sahip oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ demiş. İnovasyona tutkuyla yaklaşan gençlerimiz, değişimden korkmayan, onun bir parçası olarak dünyayı değiştiren gençlerimiz, sağ olun, var olun” dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci: TL’nin değer kaybından endişe duymayalım

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dün 3.1240 TL’ye çıkan doların yükselişinden endişe duyulmaması gerektiğini söyledi. Zeybekci “Piyasanın kendi dengeleriyle sağlayacağı seviyeler kabul edilebilir seviyelerdir” dedi.

 

ABD Merkez Bankası’nın faiz kararının giderek yaklaşması, gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında tutarken; Suriye’deki gelişmeler de TL’nin dolar karşısında yükselmesine neden oldu. Dolar 3.1240 TL seviyelerini görerek tarihi zirve yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ Adana etkinliğinin ikinci gününün açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, TL’nin dolar karşısındaki değer kaybından endişe duyulmaması gerektiğini belirtti.

 

KABUL EDİLEBİLİR SEVİYE

Zeybekci “TL’nin döviz karşısında, daha doğrusu dolar karşısındaki değer kaybıyla ilgili bizim endişe duymamızı gerektirecek bir şey yoktur. Aşırı oynamalar, kırılmalar olmaması kaydıyla yaşanan gelişmeleri normal olarak görüyoruz ve önümüzdeki süreçte piyasanın kendi dengeleriyle, kendi dinamikleriyle sağlayacağı seviyeler kabul edilebilir seviyelerdir” dedi. Başbakan Yıldırım’ın talimatlarıyla ihracata verdikleri desteklerin 2017 için 2016’ya göre üç kat artığını belirten Zeybekci, şunları söyledi: “İnovasyon Haftası son derece önemli. Katma değeri yüksek, bize ait tasarımlarla patentlerle dizaynlarla artık ihracatımızı zenginleştirmek zorundayız.”

 

İNOVASYON LİGİNDE 16 SIRA ÇIKTIK

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Küresel İnovasyon sıralamasında 16 basamak yükselerek 42’nci sıraya çıktığımızı söyledi. Büyükekşi “İnovasyonda başarıyı sağlamak için attığımız adımlar, birer birer hedefine ulaşıyor. Atatürk, ‘Sizin gibi gençlere sahip oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ demiş. İnovasyona tutkuyla yaklaşan gençlerimiz, değişimden korkmayan, onun bir parçası olarak dünyayı değiştiren gençlerimiz, sağ olun, var olun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.