Zeybekler Türkiye finallarinde oynayacak

SPOR 07.03.2017 - 09:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Zeybekler Türkiye finallarinde oynayacak

Halk Oyunları Okullar Grup Şampiyonasında sahne alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Buldan 4 Eylül Ortaokulu ve Pamukkale Atatürk Ortaokulu ekipleri gösterdikleri performansla Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

    2016-2017 Okul Sporları Sezonu Halk Oyunları Yıldızlar-Gençler Grup yarışması 04-05 Mart tarihlerinde Marmaris ve Yalova’da yapıldı. Geçtiğimiz yıl Halk Oyunlarında elde edilen başarıdan dolayı kontenjanı yükselen Denizli temsilcileri, illerinde başarılı takımlarının yer aldığı gruplara adeta çıkarma yaptı.     YILDIZLAR AYAKTA ALKIŞLANDI   Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olarak adını duyuran Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda grup birincisi olarak yeniden Türkiye Şampiyonluğunun en büyük adayı olduğunu gösterdi.   Yalova’da sahne alan Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu müthiş performansının ardından jüriden 91.60 puan alarak Grup Şampiyonu oldu.   Yıldızlarda ki bir diğer temsilcimiz Pamukkale Atatürk Ortaokulu ise geleneksel düzenlemesiz dalda bölge ikincisi olarak final biletini kaptı.     CUMHURİYET LİSESİ İKİ DALDA FİNALDE   Yarışmaların en çok merak edilen dalı olan Gençler kategorisinde Denizli’yi Cumhuriyet Anadolu Lisesi temsil etti. Geleneksel düzenlemeli dalda 90.40 puan alarak Ege Bölge Şampiyonu olan Denizli temsilcisi, düzenlemesiz dalda ise 88.80 puan ile ikinci sırayı aldı. Temsilcimiz bu sonuçlarla iki ayrı dalda da adını finale yazdırmayı başardı.   GÜNAY “HEDEF YENİDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU”   Yarışmanın ardından Denizli temsilcileri büyük sevinç yaşadı. Topluluk antrenörü Ömür Günay, kendilerine inanan ve yanlarında olup desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. 2014 yılından beri Denizli’yi Halk Oyunlarında başarılı sonuçlarla temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Günay, finale kadar geçecek zamanda çok çalışarak bu sene yine Türkiye Şampiyonluğunu kazanmayı arzu ettiklerini belirtti.     İBANOĞLU HALK OYUNLARI EKİPLERİNİ KUTLADI   Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunları branşında Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden Denizli temsilcilerini tebrik etti. Nisan ayında Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan İbanoğlu, güzel bir organizasyon sonunda Denizli temsilcilerini Türkiye Şampiyonu olarak görmek istediklerini kaydetti.    Halk Oyunları Okullararası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 08 Nisan 2017 tarihinde Denizli’de, Gençler Türkiye Şampiyonası ise 22 Nisan 2017 tarihinde Kocaeli’de yapılacak. 
Halk Oyunları Okullar Grup Şampiyonasında sahne alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Buldan 4 Eylül Ortaokulu ve Pamukkale Atatürk Ortaokulu ekipleri gösterdikleri performansla Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

 

 

2016-2017 Okul Sporları Sezonu Halk Oyunları Yıldızlar-Gençler Grup yarışması 04-05 Mart tarihlerinde Marmaris ve Yalova’da yapıldı. Geçtiğimiz yıl Halk Oyunlarında elde edilen başarıdan dolayı kontenjanı yükselen Denizli temsilcileri, illerinde başarılı takımlarının yer aldığı gruplara adeta çıkarma yaptı.

 

 

YILDIZLAR AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olarak adını duyuran Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda grup birincisi olarak yeniden Türkiye Şampiyonluğunun en büyük adayı olduğunu gösterdi.

 

Yalova’da sahne alan Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu müthiş performansının ardından jüriden 91.60 puan alarak Grup Şampiyonu oldu.

 

Yıldızlarda ki bir diğer temsilcimiz Pamukkale Atatürk Ortaokulu ise geleneksel düzenlemesiz dalda bölge ikincisi olarak final biletini kaptı.

 

 

CUMHURİYET LİSESİ İKİ DALDA FİNALDE

 

Yarışmaların en çok merak edilen dalı olan Gençler kategorisinde Denizli’yi Cumhuriyet Anadolu Lisesi temsil etti. Geleneksel düzenlemeli dalda 90.40 puan alarak Ege Bölge Şampiyonu olan Denizli temsilcisi, düzenlemesiz dalda ise 88.80 puan ile ikinci sırayı aldı. Temsilcimiz bu sonuçlarla iki ayrı dalda da adını finale yazdırmayı başardı.

 

GÜNAY “HEDEF YENİDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU”

 

Yarışmanın ardından Denizli temsilcileri büyük sevinç yaşadı. Topluluk antrenörü Ömür Günay, kendilerine inanan ve yanlarında olup desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. 2014 yılından beri Denizli’yi Halk Oyunlarında başarılı sonuçlarla temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Günay, finale kadar geçecek zamanda çok çalışarak bu sene yine Türkiye Şampiyonluğunu kazanmayı arzu ettiklerini belirtti.

 

 

İBANOĞLU HALK OYUNLARI EKİPLERİNİ KUTLADI

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunları branşında Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden Denizli temsilcilerini tebrik etti. Nisan ayında Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan İbanoğlu, güzel bir organizasyon sonunda Denizli temsilcilerini Türkiye Şampiyonu olarak görmek istediklerini kaydetti. 

 

Halk Oyunları Okullararası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 08 Nisan 2017 tarihinde Denizli’de, Gençler Türkiye Şampiyonası ise 22 Nisan 2017 tarihinde Kocaeli’de yapılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.