ÖĞ-DER: Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz

DENİZLİ 26.12.2020 - 13:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

ÖĞ-DER: Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.   İslam Şairi Üstad Mehmet Akif 'imizi vefatının 84. sene-i devriyesinde rahmet ve özlemle anıyoruz. Mehmet Akif Ersoy´un, edebiyatçı, şair, mütefekkir, eğitimci, gazeteci kimliğinin yanında, örnek hayatı, çok yönlü kişiliği ve yüksek karakteriyle gönülleri fethettiğini ifade eden Geniş, "Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır" dedi.   İSTİKLALİMİZİN SEMBOLÜ   Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Akif’i "bir milletin inanç, irade ve azminin sembolü olmuş büyük bir mütefekkir" olarak tanımladı. Mehmet Âkif´in, inandığını tam olarak yaşayan; milletinin istiklali için sözünü, şiirini, fikrini çekinmeden haykıran bir öncü olduğunu vurgulayan Geniş, herkesi Akif´i yeniden okumaya ve yeniden anlamaya davet etti. "Âkif, aşığı olduğu milletinin en zor günlerinde harekete geçmiş, yeniden ayağa kalkma çabasında bütün gücüyle milletinin yanında olmuştur. O´nun ülkenin her yanında sergilediği çalışmalar bizler için bir övünç kaynağı olduğu kadar bir rehberdir. Âkif gibi bir ruha sahip bir millet olarak, O´nunla ne kadar iftihar etsek azdır. Mehmed Akif, şanlı geçmişimizin ve parlak istikbalimizin sembolüdür. Çünkü O, hem Osmanlı´nın hem de Türkiye Cumhuriyeti´nin sembol isimlerindendir. O, Çanakkale´de Osmanlı´ya karşı savaşan yedi düvel için kalemini ortaya koyarken İstiklal Marşını yazmıştır" dedi.    DERDİMİZ ECDADIMIZIN RUH KÖKÜNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK   Bizler Asımın nesli olarak Şuurlu Öğretmenler olarak ecdadımıza, büyüklerimize değer verdiğimiz için buradayız. İnançlı büyüklerimizden öğrendiklerini uygulayan bir teşkilat olarak buradayız, çünkü varlık sebebimiz Milli Görüş düşüncesine sahip ve ecdadımızın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmektir" dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

İslam Şairi Üstad Mehmet Akif 'imizi vefatının 84. sene-i devriyesinde rahmet ve özlemle anıyoruz. Mehmet Akif Ersoy´un, edebiyatçı, şair, mütefekkir, eğitimci, gazeteci kimliğinin yanında, örnek hayatı, çok yönlü kişiliği ve yüksek karakteriyle gönülleri fethettiğini ifade eden Geniş, "Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır" dedi.

 

İSTİKLALİMİZİN SEMBOLÜ

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Akif’i "bir milletin inanç, irade ve azminin sembolü olmuş büyük bir mütefekkir" olarak tanımladı. Mehmet Âkif´in, inandığını tam olarak yaşayan; milletinin istiklali için sözünü, şiirini, fikrini çekinmeden haykıran bir öncü olduğunu vurgulayan Geniş, herkesi Akif´i yeniden okumaya ve yeniden anlamaya davet etti. "Âkif, aşığı olduğu milletinin en zor günlerinde harekete geçmiş, yeniden ayağa kalkma çabasında bütün gücüyle milletinin yanında olmuştur. O´nun ülkenin her yanında sergilediği çalışmalar bizler için bir övünç kaynağı olduğu kadar bir rehberdir. Âkif gibi bir ruha sahip bir millet olarak, O´nunla ne kadar iftihar etsek azdır. Mehmed Akif, şanlı geçmişimizin ve parlak istikbalimizin sembolüdür. Çünkü O, hem Osmanlı´nın hem de Türkiye Cumhuriyeti´nin sembol isimlerindendir. O, Çanakkale´de Osmanlı´ya karşı savaşan yedi düvel için kalemini ortaya koyarken İstiklal Marşını yazmıştır" dedi.

 

 DERDİMİZ ECDADIMIZIN RUH KÖKÜNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

 

Bizler Asımın nesli olarak Şuurlu Öğretmenler olarak ecdadımıza, büyüklerimize değer verdiğimiz için buradayız. İnançlı büyüklerimizden öğrendiklerini uygulayan bir teşkilat olarak buradayız, çünkü varlık sebebimiz Milli Görüş düşüncesine sahip ve ecdadımızın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.