Kocasert’ten Moody's a Tepki

EKONOMİ 24.09.2016 - 15:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kocasert’ten Moody's a Tepki

denizli haber / denizli 20 haber / Kocasert’ten Moodys’a Tepki

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleymen Kocasert Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, “Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine tepki gösterdi. Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığının bütün dünya farkında ama Moody’s farkında değil”dedi.   Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekti, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's ise, geçtiğimiz 20 Temmuz'da, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe düşürerek BB+'dan BB'ye indirmişti.   Bu gelişmelerin ardından Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert Türkiye'nin kredi notunun değerlendirilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kocasert; "Kredi derecelendirme kurululuşu Moodys Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığının bütün dünya farkında. Ülke ekonomimiz yılın ilk yarısında % 3,9 büyüme kaydetti. Bu oran küresel büyümenin başka üzerinde bir oran. Yıl sonu itibarı ile ihracatımız bir önceki yıla göre gerek değer gerekse miktar bazında artmış olacak. Hükümetin yeni adımları sayesinde, ekonominin daha canlı hale geleceği bir dönemin arefesindeyken bu açıklamanın iyi niyetli olmadığını ve maksatlı olduğunu düşündüğümüzü ifade etmek isterim." dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Kocasert’ten Moodys’a Tepki

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleymen Kocasert Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, “Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine tepki gösterdi. Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığının bütün dünya farkında ama Moody’s farkında değil”dedi.

 


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekti, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's ise, geçtiğimiz 20 Temmuz'da, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe düşürerek BB+'dan BB'ye indirmişti.

 

Bu gelişmelerin ardından Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert Türkiye'nin kredi notunun değerlendirilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kocasert; "Kredi derecelendirme kurululuşu Moodys Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığının bütün dünya farkında. Ülke ekonomimiz yılın ilk yarısında % 3,9 büyüme kaydetti. Bu oran küresel büyümenin başka üzerinde bir oran. Yıl sonu itibarı ile ihracatımız bir önceki yıla göre gerek değer gerekse miktar bazında artmış olacak. Hükümetin yeni adımları sayesinde, ekonominin daha canlı hale geleceği bir dönemin arefesindeyken bu açıklamanın iyi niyetli olmadığını ve maksatlı olduğunu düşündüğümüzü ifade etmek isterim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.