Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Alkol Kararına Mahkeme Dur Dedi

Özellikle Memur-Sen tarafından çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturacağı yönünde açıklamalar yapılmış ve karar farklı şekillerde eleştirilmişti. Basın açıklamaları, imza kampanyaları ve farklı platformlarda sürekli kararın yanlış olduğu dile getirilmişti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ısrarı üzerine Memur-Sen Denizli İl Temsilciliği tarafından açılan davada ilk karar çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş; “ Bu kararın yanlış olduğunu, belediyenin ilk icraatının halkın ortak kullanım alanı olan mekanları alkollü hale getirmek olmamalı demiştik. Çocuklarımızı ve gençliğimizi alkol gibi sonradan telafisi çok güç olan zararlı etkenlerden korumak hepimizin ortak görevi olduğunu, devletin resmi kurumu olan belediyelerinde siyasi tarafı ne olursa olsun bu sorumluluğun bir parçası olduğunu dile getirmiştik. Biz olaya hem eğitimci kimliğimiz hem de toplumsal normlar çerçevesinde bakıyoruz. Dünyanın birçok yerinde alkol ile ciddi bir mücadele örneği sergilenirken, belli yasak ve kurallar ile alkol kullanımını en aza indirmek gibi gayretli çalışmalar ortaya koyulurken, devletin resmi organı olan belediye eliyle alkole teşvik edici bir kararı asla kabul edemeyiz.” dedi.

Anayasa’nın 58. Maddesinde devletin temel görevlerinden birisinin de gençliğin alkole karşı korunması olduğunu belirten Öselmiş, Büyükşehir Belediyesinin kararını bu nedenle yargı taşıdıklarını ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alkollü mekân olarak belirlenen belediyeye ait kafe ve restoranlarda alkol satışı; Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.” kararıyla yargıya takılmış oldu.