Denizli'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile çıktığı yolda Samsun'a ilk kez ayak bastığı ve kurtuluş ateşini yaktığı 19 Mayıs'ın 105.yıl dönümünde Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

TÜRK BAYRAKLARIYLA GAZİ BULVARINDA YÜRÜYÜŞ

Kutlamalar kapsamında ilk tören Denizli Valiliği yanında bulunan Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Sema Silkin Ün ve Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Bulvarında yürüdü. 

Resmi kutlama töreni ise Delikliçınar Meydanında gerçekleştirildi. Törene çok sayıda vatandaş katıldı. Törende gençler ve sporcular hazırladıkları kareografileri sergilediler.