ÖĞ-DER: Hayatı Ve Mücadelesi Bugün De Yolumuzu Aydınlatmaktadır
Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10. Yılı olması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş mesajında, yaşamı boyunca inandığı büyük davanın ve inancının mücadelesini veren ve 27 Şubat 2011’de Hakkın rahmetine kavuşan Milli Görüş Hareketi’nin lideri, 54. Hükümetin Başbakan’ı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz. Erbakan hocamızın hayatı ve mücadelesi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Merhum Erbakan hoca’mızı bütün yönleri ile gelecek nesillere taşımak ÖĞ-DER olarak bizim en önemli görevimizdir. Hocamızın koyduğu hedeflerden milim sapmadan yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünya’nın kurulması için gece gündüz çalışacağız."
ÖĞ-DER’in kurulmasının da fikri sahipliğini yapan değerli hocamız her zaman eğitime, eğitimciye ve gençliğe büyük önem vermiştir. Okul kurdelasını keserken okulun müdürüne: “Çocukların kalbine ne koyacaksınız? diye sorarak ahlak ve maneviyatı önemsemiştir. “Yeniden büyük Türkiye’yi sizlerin yetiştirdiği gençler kuracak” diyerek ÖĞ-DER’in kurulmasına da vesile olan değerli hocamız, şuurlu olmayı çok önemsediğini göstermek içinde derneğimizin isminin önünde “Şuurlu” isminin olmasını özellikle istemiştir.
Değerli Erbakan Hocamız! ÖĞ-DER olarak Şahitlik ederiz ki seksen beş yıllık bereketli hayatınızda, tüm engellemelere rağmen bu ülkede, bu alemde nice hoş sadalar, bizlere de büyük idealler bıraktınız. Dünyevi makam ve mevkilere aldanmadan, bıraktığın bu yüce davan yolunda çalışacak yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefine sahip bir nesil yetiştirmeyi vazife sayıyoruz” dedi.
ERBAKAN KİMDİR?
ÖMRÜ İSLAM’A HİZMETLE GEÇTİ
27’nci Başbakan Erbakan’ın ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük emekleri var. 29 Ekim 1926’da Sinop’ta doğan ve 27 Şubat 2011’de Ankara’da vefat eden Erbakan’ın ömrü siyaset arenasında İslam’a hizmetle geçti. Son derece başarılı bir eğitim hayatından sonra üniversitede kalarak akademik çalışmalarını sürdüren Erbakan, 1969 yılında Konya’dan bağımsız milletvekili oldu. Bağımsızlar Grubu olarak Meclis’e girdikten sonra 17 arkadaşıyla Milli Nizam Partisi’ni kuran Erbakan, dinden bahsetmenin yasak olduğu yıllarda Müslümanların hakkını Meclis kürsüsünden haykırdı.
Erbakan Hoca, 1956 yılında Türkiye’de ilk yerli motoru imal edecek olan, 200 ortaklı Gümüş Motor AŞ.’yi kurarak faaliyete geçirdi. Gümüş Motor fabrikası 1 Mart 1960 tarihinde seri üretime başladı. Aselsan’ın kurulmasına, Gümüş Motor, Devrim otomobilleri gibi pek çok bilimsel çalışmanın altına imzasını attı.
Kıbrıs fatihi
Rumların Kıbrıs’taki zulmüne daha fazla seyirci kalamayan Erbakan hükümet ortağı olduğu dönemde, 1974 yılında bölgeye düzenlenen askeri harekatta önemli bir rol oynadı. Erbakan, Başbakanlığı döneminde Türkiye ile İslam ülkeleri arasındaki ilişkileri canlandırmakla kalmayarak ‘İslam Ortak Pazarı’nın ilk adımı sayılacak olan ve tüm dünyada yankı bulan İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı D-8’i kurdu. 20. yüzyılın en büyük dış politik açılımı olan D-8’de Türkiye liderliğinde bir araya gelen Müslüman ülkeler arasında, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır, İran ve Nijerya bulunuyordu.
Yüzbinler uğurlamıştı
Kurduğu partiler 4 defa kapatılıp, 20 yıl siyasi yasak alan Necmettin Erbakan’ın Fatih Camii’ndeki cenaze namazı yüzbinlerce sevenini bir araya getirdi. Erbakan’ın cenazesine siyasi parti temsilcilerinin yanısıra, yurt dışından ve Türkiye’nin dört bir yanından sevenleri katıldı.