Denizli Protokolü’nden 19 Mayıs Mesajı

Vali Ömer Faruk Coşkun: 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesidir

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Vali Coşkun; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı büyük adımın 105. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

19 Mayıs, esareti asla kabul etmeyen, Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesidir.

19 Mayıs 1919, Aziz Türk Milletinin milletçe başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ ifadesi ışığında milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği gündür.

Yaşlı, kadın ve çocuk demeden bu aziz millet cepheden cepheye koşarak, bin yıllık onurunu ve bağımsızlığını çiğnetmemiştir. Yüzbinlerce genç, al bayrağı yere düşürmemek için, kutsal vatanı düşman işgaline terk etmemek için kahramanca şehit olmuştur. Bu nedenle 19 Mayıs 1919, tam bağımsızlığın, milli ruh ve benliğin yeniden canlanması açısından bir milattır.

Sevgili Gençler;

İstikbale yönelik hedefleri olan milli birlik ve beraberliğimize, milli değerlerimize sahip çıkan bir nesil, aynı zamanda güçlü Türkiye’nin en büyük güvencesidir. Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. 19 Mayıs 1919'da yükseltilen bağımsızlık meşalesini korumak ve yüceltmek, en önemli vazifenizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile İstiklal Savaşımızın kahramanları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Başkan Çavuşoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Çavuşoğlu, “Cumhuriyet'in evlatları olarak, bir çift mavi gözle birlikte, kendilerini düşünmeden yola çıkanların büyük mücadelelerle kurduğu bu güzel ülkeye, bizlere atalarımızın mirası değil, gençlerimizin emaneti olduğu bilinciyle her şeyden daha çok sahip çıkacağız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Büyük Atatürk, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği bu özel günü gençlerimize armağan ederek, Cumhuriyet’in geleceğinin yeni nesillerin ellerinde şekilleneceğine olan inancını göstermiştir” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da Samsun’a doğru çıkarken kendilerini düşünmediğini, sadece ve sadece bu ülkenin geleceğini düşünerek mücadeleye başladığını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Onlar gibi bizler de asla kendimiz için değil, gelecek nesillerin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşaması için çalışacağız. Cumhuriyet'in evlatları olarak, bir çift mavi gözle birlikte, kendilerini düşünmeden yola çıkanların büyük mücadelelerle kurduğu bu güzel ülkeye, bizlere atalarımızın mirası değil, gençlerimizin emaneti olduğu bilinciyle her şeyden daha çok sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ilk günkü coşkuyla kutlayacaklarını belirterek tüm hemşehrilerini 19 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Atatürk Stadyumu önünden başlayacak fener alayına davet eden Başkan Çavuşoğlu, gençlere seslendi: "Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum."

Başkan Doğan’dan 19 Mayıs Mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Doğan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla girdiği milli mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs, ulusumuzun yeniden doğuş günüdür. Bağımsızlığını büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar da geleceğimiz olan gençlerimizdir. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok güvendiği gençlere emanet etmiştir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara imkânlar sunduğu takdirde gelişir ve ilerleyebilir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümünde Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve başta Merkezefendili ve Denizlili hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Başkan Ertemur, “Atatürk’ün Açtığı Yoldan, Gençlerimizle Yürümeye Devam Edeceğiz”

T.C. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ertemur, “Pamukkale Belediyesi olarak, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ödün vermeden, gençlerimizin destekçisi olacağız. Atatürk’ün açtığı yoldan, gençlerimizle yürümeye devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

Türk Milleti’ni esaret altına almaya çalışan İtilaf Devletleri'nin vatan topraklarına işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu özel günün 105. yılında, haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ertemur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları kaydetti: “Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında gitgide daha da zorlaşan koşullar içindeyken, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ayak basarak bir milletin kurtuluşuna giden yolu açtı.

19 Mayıs tarihi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için de büyük önem taşımakta idi. Öyle ki, Büyük Nutku'nu 19 Mayıs 1919 Samsun'a çıkışı ile başlatmıştır. Ulu Önder, Samsun’da yaktığı ateşi, Erzurum ve Sivas’a taşımış, Türk Milleti’nin kurtuluşunun yol haritasını çizmiştir. Vatan, bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan Türk Milleti, büyük liderine tam destek vererek zorlu ama haklı mücadelesini vermiş ve Cumhuriyet’le sonuçlanmıştır. Bizler için ne büyük gurur kaynağıdır. İşte, gençlerimiz de, tüm zorluklara rağmen 19 Mayıs’ta başlayıp, Cumhuriyet’le biten Kurtuluş Savaşı mücadelesini asla unutmamalıdır. Çünkü 19 Mayıs, Türk Milleti’nin sönmeyen umut ışığıdır. 19 Mayıs’ta yakılan meşalenin ateşi, bugün olduğu gibi gelecekte de gençlerimize aklın, bilimin ışığında yol gösterici olmaya devam edecek, hiç sönmeyecektir.

Pamukkale Belediyesi olarak, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ödün vermeden, gençlerimizin destekçisi olacağız. Atatürk’ün açtığı yoldan, gençlerimizle yürümeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki, gençlerimiz de Ata’sının emanetine sahip çıkacak ve Gençliğe hitabedeki şu sözleri asla unutmayacaktır; ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnetle anıyorum. Nice 19 Mayıslara”

Başkan Erdoğan: Gençlerimiz, Ülkemizin Geleceğine Işık Tutmaktadırlar

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, halkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Başkan Erdoğan, “Gençleri, bir milletin en büyük zenginliğidir! Onların enerjisi, dinamizmi ve özgüveni, ülkesinin geleceğine yön verir. Bugün, gençlerimizin ve sporcularımızın başarılarıyla gurur duyuyor, onların özverili çalışmalarını ve azimlerini takdirle takip ediyoruz. Onlar, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Bu anlamlı günde, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimiz olan gençlerimiz ile sporcularımızın ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Erdoğan’ın yazılı açıklaması şöyle: “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Bugün, Türk milletinin en kritik dönemeçlerinden biridir. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin dünyaya örnek olan bağımsızlık mücadelesinin, yeniden doğuşunun sembolüdür. Samsun'a çıkarak Millî Mücadele'yi başlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ulusunun özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakmıştır. Türk gençliği de bu mücadeleye katılmış, ülkesinin kurtuluşu için omuz omuza vermiş ve tarihi bir direniş göstermiştir. Henüz çocuk denilecek 15’li yaşlarda, okul çağında ve ömrünün baharındayken, eline silah alıp ülkesinin geleceği için cepheye koşmuş, şehit olmuştur. Bugün, bizlere düşen görev de o aziz gençliğin mirasına sahip çıkmaktır; onların gösterdiği azim ve kararlılıkla ülkemizi daha da ileriye taşımaktır. Gençler, bir milletin geleceğidir… O nedenle, gençlerimize sahip çıkmak, onların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak çok önemlidir. Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan gençlerimizin donanımlı ve özgüvenli, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz; onlara her türlü desteği veriyoruz. 19 Mayısları, gençlerimize olan güvenimizi ve inancımızı bir kez daha yineleyerek, onların elinde ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir geleceğinin olduğuna dair olan inancımızı da pekiştirerek kutluyoruz. Bu vesileyle, başta Başkomutanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gençlerimizin, sporcularımızın ve halkımızın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bugün de bu aziz mirası yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Türkiye Yüzyılını inşa etmek üzere, aynı ruh ve heyecanla, ekonomide tam bağımsız Türkiye için ticarette, sanayide ve ihracatta durmadan çalışarak Millî Mücadelemizi var gücümüzle sürdürüyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’ın 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs 1919; Samsun'a atılan ilk adımla başlayan Kurtuluş Mücadelesinin milletin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurda yayılmasının tarihidir. 19 Mayıs 1919; milletimizin istiklâl yolundaki kurtuluş meşalesini inancı, vatan sevdası ve mücadele ruhuyla sonsuza dek yaktığı gündür. Omuzlarımızda ve kalbimizde taşıdığımız bu sorumlulukla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkumuzun 105. yılı kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın teminatı olan sevgili gençler, içinde bulunduğumuz zaman diliminde her alanda hızlı bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Ülkemizi daha ileriye ve yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz taşıyacaktır. Bu farkındalık ve bilinçle kendinizi en iyi şekilde yetiştireceğinize, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinde azim ve kararlılıkla çalışacağınıza inancımız tamdır.

Denizli İl Milli Müdürlüğü olarak bizler, sizin için varız. Yolunuzdaki engelleri kaldırmak, adımlarınıza güç katmak ve sizi dünya sahnesine taşımak için bütün gücümüzle çalışıyor, öğretmenlerinizin rehberliğinde tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü Atatürk’ün söylediği gibi:’’ Gelecek gençlerin, gençlik ise öğretmenlerin eseridir.’’ biliyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihinin 105. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere millî mücadele ruhuna can veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Günün asıl sahibi geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Başkan Çobanoğlu: 19 Mayıslar Emeperyalizme Karşı Mücadele ile Anlamlıdır!

Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu; “İşgale karşı bağımsızlık ateşinin yandığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 105’inci yılında Türkiye yine emperyalist bir tehlike ile karşı karşıyadır. Ülkemizin dört tarafı Amerikan üsleri ile dolmuş, namlular ülkemize çevrilmiştir. Bu koşullar altında Milli Devletimize sahip çıkmak, emperyalizme karşı mevzilenmek öncelikli görevimizdir.

Halkımızın ve öncülerimizin günümüz koşullarındaki esas görevi 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi emperyalizme karşı mevzilenmenin başına geçmek ve milleti bu mevzide birleştirmektir.

Bugün 19 Mayıs’ın devrimci mirasına sahip çıkmak, emperyalizmden demokrasi beklemek değil ona karşı mücadele etmektir. Dün Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşini bugün mazlum Filistin halkının haklı mücadelesine destek vererek yeniden yakmak kendi geleceğimizi de garantiye almak demektir.

Bağımsızlık mücadelemizin en önemli tarihi adımlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105. Yılı tüm milletimize kutlu olsun.”

Ceşen’den 19 Mayıs Mesajı

Denizli’deki amatör spor kulüplerini bir çatı altında toplayan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun başkanı Feyyaz Ceşen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Ceşen, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençlere olan inancımız tam” dedi.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  “Türkiye olarak genç nüfusumuzla övünüyoruz” diyen Başkan Ceşen, “Bundan dolayı, mutlu oluyoruz ama bu gençliği, vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluk sahibi birer bireyler olarak yetiştirmemiz büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimiz için büyük önem taşıyor. Hedefleri ve hayalleri olan gençlerin çoğunlukta olduğu bir ülkenin hedeflerine ulaşmaması için hiçbir engel yoktur. Yeter ki gençlerimize sahip çıkalım, gençlerimizin hedeflerine giden yolu kolaylaştıralım. Bizim üyemiz olan kulüpler gençlerin spor yapmasına katkı sağlamak için gereken her türlü fedakarlığı bugüne kadar yaptı, yapmaya da devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için en önemli avantajımız spordur. Bu konuda gençlerimize imkan sağlamak çok önemli. Biz spor yöneticileri olarak gençlerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençlere olan inancımız tam.  Bugün vesilesiyle Atatürk’ü ve ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği olan tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” diye konuştu.