Vali Altıparmak, “PAÜ için el birliği ile çalışmalıyız”
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile Kurulun diğer üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli’de özel bir üniversitenin kurulmasının önemli olduğunu vurgulayarak; “Güzel temenniler, güzel beklentiler hepsinden önemlisi ortada güzel bir eser var. Bu eserde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Atatürk başarısının sırrını şu şekilde özetliyor; ‘Önce hayal ettim, sonra hayallerimin önündeki engelleri bir bir kaldırdım. Sonra bir baktım ki hayallerim gerçek olmuş’ diyor. Sizlerde hayallerinizin önündeki engelleri kaldırdınız. Tabi daha birçok hayal var. Hayal etmeyen başaramaz. Bizde hayal etmek zorundayız. İkinci üniversiteyi, üçüncü kampüsü, özel üniversiteyi… Sanayi’nin, tekstilin, makinenin olduğu bir kentte neden olmasın. Ben bunu yapabilecek işadamlarının olduğunu biliyorum. Bunu düşünüp dahil etmemiz lazım. İlla Devlet üniversitesi olsun diye düşünmemeliyiz. Honaz’da olabilir. İlçe deyince insanlar İl merkezine uzak bir yerde olur mu diye düşünüyor. Ama orada bir üniversite olmuş. En fazla bin dönümlük bir araziye kurulabilir. Zaten burası bin 400 dönüm. Amerika’da Kanada da isim yapmış üniversiteler 150-200 dönümlük araziler. Ama dünyanın sayılı üniversiteleri arasındalar” dedi.
Pamukkale Üniversitesinin, üniversite tercihlerinde ayrıcalıklı bir üniversite olarak görülüp tercih edilmesinin altını çizen Vali Altıparmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biz araziden ve yüksek öğrenci sayısından daha çok; kimi yetiştirdik? Spor dünyasında, akademik dünyada kimler var? Hangi işadamlarımız buradan mezun oldu. Türkiye’ye yön veren, şekil veren kimler var. Bunun peşinde olmamız lazım. Nesilleri yetiştirmek yön vermek çok kolay değil. Bu şekildeki bir beyin takımı çok iyi kadrolar yetiştirebilir. Pamukkale’de okumanın bir ayrıcalık olduğunu htirmemiz ve yaşatmamız lazım. Ayrıcalıktan kastım; ‘Denizli güzel, parkları, bahçeleri, denize yakın’ bu değil. ‘Ben Pamukkale Üniversitesinde okudum, gerçek hayatı okurken öğrendim.’ ‘Sanayici bize kapısını açtı, stajımı adeta şantiyede çalışır gibi yaptım, öğrendim’ denilebilmeli. Bu fırsat verilebilmeli. Bizim ayrıcalığımız bu olmalı. Bunu İstanbul, Ankara, İzmir yapamaz. Bunu yapabilecek 3-5 şehir var. Bunu Gaziantep, Kayseri, Denizli yapabilir bir de Bursa kısmen yapabilir. İşte bu bilinçle bu anlayışla bunu gerçekleştirmeliyiz. Eğer biz bunu yaparsak bu vakıf gerçekten amacına ulaşmış olur. Ülkemiz, kentimiz ve gelecek neslimiz için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden sonra da bu eser inşallah devam eder” dedi.