Terör gazisi olayıyla ile ilgili Sendikadan açıklama!

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Denizli İl temsilcisi Zeki Kılıç, yaptığı açıklamada, yayınlanan videonun eksik olduğunu ve gazi unvanı verilen şahsın, güvenlik görevlilerine fiziki saldırısı sonrası gerçekleştiğini belirtti.

 

Kılıç yaptığı açıklamada; “Haberlere konu olan olayın yayınlanan videoya yansıyan, tamamen çalışan ve üyemiz olan güvenlik görevlilerimizi zan altında bırakmaktadır. Atacağım video da olayı başlatan, gazi olduğunu söyleyen kişi tarafından başlatıldığı görülmektedir. Bu ülke için kan akıtan yara alan ve hayatta olan herkese saygımız sonsuzdur. Fakat bu, gazi unvanının arkasına sığınarak, kamu düzenini bozma hakkı vermez. Kişinin yakınları, hastalarının olduğunu, durumu anlattıklarında, yardımcı olunacağı belirtilmiştir. Fakat, toplu şekilde çıkmak istediklerini buna karşı çıkartmak istemeyen güvenlik personellerimize hakaret edilmiştir. Gazi unvanı verilen kişinin gelip hakaret etmesi sonucunda sağduyulu davranan güvenlik görevlilerimiz durumu yatıştırmaya çalışmaya kalksa da gazi unvanına sahip olan kişinin ilk yumruk ve tekme atarak güvenlik görevlilerimizi darp etmiştir.

Bu husus karşısında güvenlik görevlilerimiz kamudaki düzeni bozan kişiyi etkisiz hale getirebilmek için müdahale de bulunmuştur. Bu müdahale doğrultusunda videoyu yarım çekerek kamuoyuna servis etmiştir. Videonun tamamında da bu anlaşılmaktadır. Kimse gazi unvanını kullanarak kamu düzenini bozmayı hak etmez. Gazi unvanını bu kadar basite indirgeyemez. Bizler gazilerimize son derece saygılı ve onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız fakat, bunu farklı yere çekerek lanse etmediği sürece... Videoda görülen şudur ki kimse bir unvanı kullanarak kamu düzenini bozmaya kalkmasın, kalkıyorsa da olayın aslını da paylaşsın ki takdiri kamuoyuna bırakalım. Takdir yüce Türk milletinindir.”

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!