Ümit Baytiyar’ın Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar'ın seçim koordinasyon merkezi açılışı yapıldı. Açılışa Millet İttifak adayları ve partililer katıldı. Bahtiyar; “Ben diğer illeri bilmiyorum ama Denizli’yi iyi biliyorum… Denizli ellerinden gidiyor” dedi.

 

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar'ın seçim koordinasyon merkezi açılışına CHP İl başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, İYİ partili ve CHP’li vatandaşlar katıldı.

 

 

"BURADA TERÖRİST YOK"

Seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar; Denizli’ye hafta içinde bir ziyaret yapıldı biliyorsunuz, ben o gün Buldan’da seçim çalışması gerçekleştiriyordum izleyemedim. Tabi daha sonra dinledik. Tabi üzülüyoruz, maalesef böylesine ötekileştirmek, burada hakaret diyeceğimiz sözleri Cumhurbaşkanımızdan duymak istemezdik. Bizleri terör örgütleri ile bir tutmak çok yanlış, biraz önce burada istiklal marşını söyledik. Şurda herklesin yüzüne baktım istiklal marşını söylüyor. Burada Terörist yok!

 

"DENİZLİ ELLERİNDEN GİDİYOR"

Değerli dostlar bir şey daha söylediler, Cumhurbaşkanımızı yanlış bilgilendirdiler, adaylar kendi partilerinin logolarını kullanmıyorlar mış, biz kendi logomuzu en baştan beri kullanıyoruz. Tabi ki biz kendi partimizin logolarını kullanacağız, utanmıyoruz, CHP ile birlikte olmaktan Millet İttifakı ile birlikte olmaktan utanmıyoruz, niye utanalım, onur duyuyoruz! Niye utanalım? Peki niye böyle yapıyorlar, telaştan, telaşlılar, telaşlılar… Ben diğer illeri bilmiyorum ama Denizli’yi iyi biliyorum… Denizli ellerinden gidiyor.

 

"EVE GİDER YATARSINIZ"

Değişim başladı değişim geliyor hem de kuvvetli geliyor. Bizimle olup da korkudan susanlar var. Bizimle olup da korkan vatandaşlarımız var. Biz gezdiğimizde gördüğümüz vatandaşlar işaretini veriyor gözlerinden sizinleyiz başkan dediklerini görüyoruz. Geçen gün bir anket yayınladılar. Daha çok anket göreceksiniz… O onların en yakın şirketlerinden birisi yüzde 2 gibi fark gösterdiler. Ben size anket sonucunu açıklamayacağım gösterirsem sizler eve gider yatarsınız… Gece gündüz çalışacağız.

 

"OY VERMEZSENİZ GELİP GÖTÜRÜRÜZ"

Geçen bir köyde çalışıyoruz, dediler ki onlar köylerde çok güçlü onları yıkamazsınız. Oho gittik, köyler feyadı figan, feyadı figan… Köylere gidiyorum tabi çok ilginçtir köyün girişinde bir tane levha, levhanın üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetidir. Durduk bi bakalım nedir diye, bir baktık ki taş döşemişler… Büyük iş…. Diyorsunuz ki büyükşehir belediyesi bir taş döşemiş peh peh peh…

Vatandaşlarımız diyor ki, Başkanım kanalizasyonumuz yok bizden atık su parası alıyorlar. Diyor ki köylü biz geçen seçimde oy vermedik, taşları koydular eğer bize oy vermezseniz taşları alıp götüreceğiz dediler. Bu mudur belediyecilik.

 

 

"BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU 5,5 MİLYAR"

 

Son beş yıl içinde büyükşehir belediyesi 3,5 milyar zarar, DESKİ’nin bütçesini de koyduğunuz zaman 5 ,5 milyar yapıyor. Nereye gitti bu para 5 yıldır. Değerli dostlarım öyle o kadar etkin eksik şeyler var ki, köylerimizde, daha öncede biliyorduk ama hiç bu gözle bakmamıştık. Biz gerçekten buralarda çok çok daha iyi yaşıyoruz. Onların biraz lehine çalışmak lazım. Bazılarının yaptığı gibi iki yüz küsur tane projeyle değil uygulanabilir gerçekçi 5 yılda yapılacak projelerle biz geliyoruz. 222 projenin 27’sini ancak yaptılar. Bakalım bu sefer bizi nasıl yutturacaklar göreceğiz. Şöyle bir şeye karar verdik, burada yapılan projeleri ekipler otursun bir araştırsın, değerlendirme yapsınlar. Denizliye yapılacak şeyler bellidir. Bunları sırasına koyalım tabi öncelikli olanı yapalım ki vatandaşımız memnun olsun… Başkan odasında oturuyor şunu yapalım diyor masrafını sormuyor, vatandaş ne diyor sormuyor biz bunu değiştireceğiz. Onların projelerini ve bizim projelerimizi değerlendireceğiz hangisinin önceliği varsa onları yapacağız.

 

"YENİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE GELECEĞİZ"

Bundan sonra yeni bir belediyecilik anlayışı ile geleceğiz. Yani üreten belediyecilik anlayışını getireceğiz. 2002 yılında bunlar gelirlerken gelişmekte olan ülkelere büyük bir para akışı oldu. Ne yaptık 400 milyar dolar civarında borç aldık. Ne yaptık bu paraları inşaata yollara gömdük. Oysaki hatırlarsınız Denizli’de tekstil atölyeleri açmak için bir biri ile yarışıyordu. Bir anda sekteye vurdular, eğer o parayı tekstile yatırsalardı Denizli’ye yatırsalardı bugün Denizli 10 kat büyüyecekti. Oradan kazanılan paralarla o yolları inşaatları borçsuz yapacaklardı. Üreten Denizli’de ne yapacağımızı sizlere aktarmak istiyorum.

 

Denizli’de üç tane sektör var. Ekonomiyi ayakta tutan sanayi, turizm ve tarım, sanayide belli noktaya gelindi. Yaklaşık 4 milyar dolar civarında ticaret oluyor ve bu KDV üretiyor. Maalesef turizm ve tarımda  çok geri kalındı. Neden geri kaldı? Tarımda 12 yıldır süspansiyon kaldırıldı. Kendi kendine yeten ülke şuan da tarımda sınıfta kaldı. Diğeri ise turizm de gerekli yatırımları yapmadılar. 2009 yılında Denizli belediye başkanlığı adaylığı dönemimizde Zeybekci ile bir proje için tartışmamız oldu. Dediler ki sağlık turizmi için başlıyoruz dediler 10 yıl geçti hala yapacaklarda vatandaşlar gelecek. Bakın biz diyoruz ki öncelikle her bir sektörde alt yapımız var 7 tane antik kentimiz var, Dünya harikası bir Pamukkalemiz var. Diyoruz ki Pamukkale’yi dünya harikalılarının içine sokarak turistlerin gelmesi ve Denizlilerin satış yapabileceği alt yapıyı hazırlayacağız.

 

"TURİZM FAKÜLTESİNİ PAMUKKALE’YE TAŞIYACAĞIZ"

Neler yapacağız, Turizm Fakültesi şuanda nerede Albayrak’ta, turizm nerede Pamukkale’de… Biz bu fakülteyi oraya götüreceğiz. İkincisi bir tanıtım vakfı kuracağız, çok güzlü mali kaynakları yüksek vakıf kuracağız. Pamukkale’yi bütün dünyada marka haline getireceğiz. Dünya da Pamukkale’yi tanımayan bilmeyen kimse kalmayacak. Üçüncüsü bu antik kentlerle ilgili hepsini turizme gelen turisti sokacağız. Bunu nasıl yapacağız; Bu tur artık Denizli tek satın alacağı için turist en az 3-4 gün burada kalacak. Bütün kuracağımız o projeler dolayısı ile turizmde değerli bir noktaya geleceğiz.

 

"ÜRETİCİ İLE BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ"

Tarımda ise üretim kooperatifi ile üretici ile birlikte ortak üreteceğiz. İkinci safha olan işleme konusunda yine üretici ile birlikte o yörenin hangi eksiği varsa işletim açısından o eksiği tamamlayarak malın işlemesini sağlayacağız. Üçüncü safhasında da yani pazarlamasında da bütün bu üretilen şeylerin direk bazen gerekirse alıcısı olacağız, gerekirse biz araya gireceğiz, tüccarla onları baş başa bırakmayacağız. Yeni gübre fabrikaları aynı zamanda ekipman desteği, hayvancılık bölgeleri, tarım bölgeleri, jeotermal seralar, gibi bir çok projelerimiz var. Bizim amacımız Denizli üretsin, kazansın, insanı zenginleşsin istiyoruz. Biz geldiğimizde 5 yıl içersinde yaptıklarımız ile yeniden karşınıza göğsümüzü gere gere çıkmak ve sizlerden helallik istediğimizde ‘helal olsun’ demenizi bekliyoruz” dedi.