Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali başarıyla gerçekleştirildi
Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali başarıyla gerçekleştirildi
Bu yıl ilk kez düzenlenen “Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali” soğuk havaya rağmen yoğun katılımcı ve yöre insanının ilgisiyle gerçekleştirildi.
Bu yıl ilk kez düzenlenen “Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali” soğuk havaya rağmen yoğun katılımcı ve yöre insanının ilgisiyle gerçekleştirildi.
Denizli kent merkezine uzaklığı ile bilinen ilçelerimizden Beyağaç, bulunduğu coğrafyanın dezavantajını avantaja çevirmek için doğal güzelliklerine kültürel zenginliğini eklemek amacıyla ilk kez Kültür ve Tarhana Festivali düzenledi.
Beyağaç Belediyesi’nin başarılı çalışmalarına bir örnek olan festival ile Beyağaç ve yöresinin doğal güzelliklerine ek olarak Halk Kültürü ürünleri, el sanatları ürünleri, gastronomik değere sahip yiyecekleri ile gelenek-görenekleri tanıtılmış oldu. Özellikle yemek ve tatlı yarışmasının ilk kez yapılıyor olması, kültürel değer olarak tanıtım lokomotifimize bir vagonun daha eklenmesine neden olmuştur.
İki gün süren festival son yılların en soğuk zamanında gerçekleştirildi. Bu olumsuzluğa rağmen katılımın yoğunluğu ve halkın ilgisi takdire değerdi. Gerek bürokratlar ve gerekse çevre ilçelerin Belediye Başkanlarının katıldığı festivalde oniki standa ilçeler, onbeş standa ise Beyağaç İlçesi Mahallelerinin Muhtarlıkları stand açarak mahallelerini tanıtmış oldular. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin ürettikleriyle yoğun şekilde festivale katılımı, yöre kadının geleceğe bakışının değiştiğinin göstergesi olmuştur.
Konuklarımıza ikram ettiğimiz “Topan Tarhana”, açılan standlarla yöre kültür eserlerinin paylaşılması, Unesco Yaşayan Kültür Hazinesi Halime Özke’nin gelenlerle sohbeti sipsi dinletisi, daimi Altın Kemer sahibi Kırkpınar Başpehlivanlarından Devlet Sporcusu hemşehrimiz Hüseyin Çokal’ın festivalimizin onur konuğu olması ve yine hemşehrimiz Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça’nın “Beyağaç’ın Renkleri” adlı fotoğraf sergisi açması festivalimizin sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerini ortaya koymuş oldu. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyelerinin; Beyağaç’ımızın turizm, kültürel ve gastronomik değerleri ile ilgili sunumları gerçekleştirildi. Cumartesi akşamında ise Ses Sanatçısı Tolga Yaşar’ın Türkü Şöleniyle festivalimizin ilk günü son bulmuş oldu.
Katılımcılar için Katran Ocağı ve Yayla gezileri ile yakın göller ile göletlere yapılan gezilerle de doğal güzelliklerimiz bir kez daha tanıtılmış oldu.
Bu yıl ilk olan festivalin gelecek yıllarda daha uygun zamanda yapılması yönündeki talepler de dikkate alınarak katılımcıların olumlu dönüşleri Beyağaç Belediyesi olarak bizleri mutlu etmiştir.
Festivalimize uzak ve yakından gelerek bizi yalnız bırakmayan kişi, kurum ve kuruluşlar ile onların temsilcilerine teşekkür ediyor yeni festivallerde daha coşkulu ve verimli çalışmalara imza atmayı umut ediyoruz. Festival boyunca olağanüstü çaba sarf eden Belediye Çalışanlarımız ile Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi mensuplarına teşekkür ediyorum.
Festival öncesi ve sonrası basın aracılığı ile kamuoyu ile buluşmamızı sağlayan basın yayın kuruluşları ile onların çalışanlarına da şükranlarımızı sunuyoruz.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.