Denizli 112 Acil Sağlık Hızır Gibi Çalışıyor

SAĞLIK 04.12.2019 - 17:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli 112 Acil Sağlık Hızır Gibi Çalışıyor

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Acil Sağlık Hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlara 7 gün 24 saat 112 acil çağrı hattının aranmasıyla en kısa sürede ulaşarak tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Öztürk, sürücüler tarafından ambulansın geçiş önceliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.   Acil Sağlık Hizmetleri’nin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistem olduğunu belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, vakalarda iklim, coğrafi ve trafik gibi koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulansın vakaya yönlendirilerek 112 Acil Sağlık Hizmetinin kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulduğunu söyledi.     İlimizde Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne gelen çağrı sayısının aylık ortalama 95 bin civarında olduğunu ve bu çağrıların yaklaşık yüzde 50’sinin gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluştuğunu anlatan Öztürk; “ Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne gelen çağrıların 22 bini İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı sağlık birimine aktarılmaktadır. Sağlık birimi bu çağrıları değerlendirerek hayati tehlikesi bulunan vatandaşlara hizmet vermek üzere 112 Acil Ambulans görevlendirmesi yapmaktadır. Denizli 112 Acil Sağlık Hizmetleri hastaya ulaşımı ve hasta naklini en hızlı şekilde sağlamak üzere kara ve hava ambulansları ile 2018 yılında 70 bin 125 hastaya, 2019 yılı 10 aylık dönemde 59 bin 356 hastaya müdahale ve nakil hizmeti sunulmuştur. İlimizde bulunan 33 Acil Sağlık İstasyonunda 111 ambulans ve 450’den fazla yetişmiş sağlık çalışanıyla merkezde vakaya ulaşma süresi 4,5 dakika, kırsal bölgelerde ise 13,5 dakika olarak gerçekleşmektedir ” dedi.     Ambulansa Değil Hayata Yol Verin   Bir insanın hayatını kurtarmak için saniyelerin bile önemli olduğunu vatandaşların trafikte ambulansa yol vererek bir hayatın kurtarılmasına yardımcı olabileceklerinin altını çizen Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Ambulanslar vakalara ulaşırken bazen önemli sorunlar yaşamaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridinin boş olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi-verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokaklardaki uygunsuz araç parkı, olay yerinin tarif edilememesi veya gereksiz ve asılsız yapılan aramalar ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır” dedi.  

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Acil Sağlık Hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlara 7 gün 24 saat 112 acil çağrı hattının aranmasıyla en kısa sürede ulaşarak tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Öztürk, sürücüler tarafından ambulansın geçiş önceliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Acil Sağlık Hizmetleri’nin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistem olduğunu belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, vakalarda iklim, coğrafi ve trafik gibi koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulansın vakaya yönlendirilerek 112 Acil Sağlık Hizmetinin kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulduğunu söyledi.

 

 

İlimizde Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne gelen çağrı sayısının aylık ortalama 95 bin civarında olduğunu ve bu çağrıların yaklaşık yüzde 50’sinin gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluştuğunu anlatan Öztürk; “ Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne gelen çağrıların 22 bini İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı sağlık birimine aktarılmaktadır. Sağlık birimi bu çağrıları değerlendirerek hayati tehlikesi bulunan vatandaşlara hizmet vermek üzere 112 Acil Ambulans görevlendirmesi yapmaktadır. Denizli 112 Acil Sağlık Hizmetleri hastaya ulaşımı ve hasta naklini en hızlı şekilde sağlamak üzere kara ve hava ambulansları ile 2018 yılında 70 bin 125 hastaya, 2019 yılı 10 aylık dönemde 59 bin 356 hastaya müdahale ve nakil hizmeti sunulmuştur. İlimizde bulunan 33 Acil Sağlık İstasyonunda 111 ambulans ve 450’den fazla yetişmiş sağlık çalışanıyla merkezde vakaya ulaşma süresi 4,5 dakika, kırsal bölgelerde ise 13,5 dakika olarak gerçekleşmektedir ” dedi.

 

 

Ambulansa Değil Hayata Yol Verin

 

Bir insanın hayatını kurtarmak için saniyelerin bile önemli olduğunu vatandaşların trafikte ambulansa yol vererek bir hayatın kurtarılmasına yardımcı olabileceklerinin altını çizen Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Ambulanslar vakalara ulaşırken bazen önemli sorunlar yaşamaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridinin boş olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi-verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokaklardaki uygunsuz araç parkı, olay yerinin tarif edilememesi veya gereksiz ve asılsız yapılan aramalar ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.