Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı!

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 19.10.2024 - 11:54, Güncelleme: 19.10.2024 - 11:54
 

Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı!

Denizli Emniyet Müdürlüğü, son zamanlardan artan internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Emniyet Müdürlüğü vatandaşların mağdur olmaması ve bilgilendirilmeleri amacıyla broşür hazırladı.

Denizli’de sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde sahte ilanlar vererek 20 milyon vurgun yapan suç örgütü JASAT’ın operasyonu ile çökertildi. Düzenlenen operasyonun ardından vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmemesi amacıyla bilgilendirme broşürleri hazırlandı. Denizli merkezli 7 ilde eşzamanlı operasyon JASAT timlerinin çalışmaları sonucunda suç örgütünün Denizli, Afyonkarahisar, Mersin, Aydın, Adana ve Diyarbakır illerinden 74 şüpheliden oluştuğu belirlendi. 400 jandarma personelinin katılımıyla Denizli merkezli 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında örgüt üyesi olduğu belirlenen 74 şüpheliden 66’sı yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda adreslerinde bulunamayan 8 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 66 şüpheliden 31’i tutuklandı Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarından gözaltına alınan 66 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin jandarma komandolar tarafından yoğun güvenlik tedbirleri kapsamında adliye girişleri ise dikkatlerden kaçmadı. 30 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 31 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Denizli Emniyet Müdürlüğü broşürlerle vatandaşları bilgilendiriyor Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda artan internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların mağdur olmaması ve bilgilendirilmeleri amacıyla hazırlanan broşürleri yerel basın ve sosyal medya üzerinden paylaşımla duyurmaya çalışıyor.
Denizli Emniyet Müdürlüğü, son zamanlardan artan internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Emniyet Müdürlüğü vatandaşların mağdur olmaması ve bilgilendirilmeleri amacıyla broşür hazırladı.

Denizli’de sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde sahte ilanlar vererek 20 milyon vurgun yapan suç örgütü JASAT’ın operasyonu ile çökertildi. Düzenlenen operasyonun ardından vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmemesi amacıyla bilgilendirme broşürleri hazırlandı.

Denizli merkezli 7 ilde eşzamanlı operasyon

JASAT timlerinin çalışmaları sonucunda suç örgütünün Denizli, Afyonkarahisar, Mersin, Aydın, Adana ve Diyarbakır illerinden 74 şüpheliden oluştuğu belirlendi. 400 jandarma personelinin katılımıyla Denizli merkezli 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında örgüt üyesi olduğu belirlenen 74 şüpheliden 66’sı yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda adreslerinde bulunamayan 8 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

66 şüpheliden 31’i tutuklandı

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarından gözaltına alınan 66 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin jandarma komandolar tarafından yoğun güvenlik tedbirleri kapsamında adliye girişleri ise dikkatlerden kaçmadı. 30 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 31 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Denizli Emniyet Müdürlüğü broşürlerle vatandaşları bilgilendiriyor

Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda artan internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların mağdur olmaması ve bilgilendirilmeleri amacıyla hazırlanan broşürleri yerel basın ve sosyal medya üzerinden paylaşımla duyurmaya çalışıyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami sohbetler sohbet elektronik sigara omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet baskılı poşet baskılı poşet emlak seviye 5 mutfak lavabo tıkanıklığı açma özellikleri su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı