Deneme amaçlı üretilen Stevia (şeker otu) bitkisinin ilk hasadı yapıldı

DENİZLİ 31.10.2020 - 09:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Deneme amaçlı üretilen Stevia (şeker otu) bitkisinin ilk hasadı yapıldı

Uzmanlar tarafından asrın bitkisi olarak tanıtılan ve deneme amaçlı üretilen Stevia (şeker otu) bitkisinin ilk hasadı Denizli Çivril ilçesinde yapıldı.   Yıllardır Paraguay ve Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinde doğal tatlandırıcı amacıyla kullanılan  stevia (şeker otu) bitkisi son zamanlarda ülkemizde de üretilmeye ve tüketilmeye başladı. Çivril'de de deneme amaçlı üretilen stevia (şeker otunun) ilk hasadı Çivril Belediyesi personeli ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tarafından gerçekleştirildi.   Çivril Belediyesi tarafından Beydilli Mahalllesi'ne hem ekonomik hem de turistik açıdan oluşturulan  Lavanta Bahçesinin kenarına 500 kök stevia ( şeker otu)  bitkisi dikilmişti. Dünyada kullanımı her geçen gün artan şeker otu bitkisi, fabrikasyon işlemlerden geçtikten sonra şekere oranla 300-400 kat daha tatlandırıcı özellik kazanıyor. Şeker otu, dildeki tat alma hücrelerine yüzde 400 tatlıymış hissi veriyor ve hiç şeker ihtiva etmiyor. Bu nedenle diyabet hastaları tarafından daha çok tercih ediliyor ve diyabet, hipertansiyon ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor. 

Uzmanlar tarafından asrın bitkisi olarak tanıtılan ve deneme amaçlı üretilen Stevia (şeker otu) bitkisinin ilk hasadı Denizli Çivril ilçesinde yapıldı.

 

Yıllardır Paraguay ve Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinde doğal tatlandırıcı amacıyla kullanılan  stevia (şeker otu) bitkisi son zamanlarda ülkemizde de üretilmeye ve tüketilmeye başladı. Çivril'de de deneme amaçlı üretilen stevia (şeker otunun) ilk hasadı Çivril Belediyesi personeli ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tarafından gerçekleştirildi.

 

Çivril Belediyesi tarafından Beydilli Mahalllesi'ne hem ekonomik hem de turistik açıdan oluşturulan  Lavanta Bahçesinin kenarına 500 kök stevia ( şeker otu)  bitkisi dikilmişti. Dünyada kullanımı her geçen gün artan şeker otu bitkisi, fabrikasyon işlemlerden geçtikten sonra şekere oranla 300-400 kat daha tatlandırıcı özellik kazanıyor. Şeker otu, dildeki tat alma hücrelerine yüzde 400 tatlıymış hissi veriyor ve hiç şeker ihtiva etmiyor. Bu nedenle diyabet hastaları tarafından daha çok tercih ediliyor ve diyabet, hipertansiyon ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami sohbetler sohbet elektronik sigara omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet emlak seviye 5 mutfak lavabo tıkanıklığı açma özellikleri su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı İstanbul evden eve nakliyat