PAÜ ve İŞKUR’dan İstihdama Önemli Katkıları Olacak Staj Protokolü
PAÜ ve İŞKUR’dan İstihdama Önemli Katkıları Olacak Staj Protokolü
PAÜ ile Denizli İŞKUR, geçtiğimiz Kasım ayında hayata geçirdiği iş birliği protokolünün meyvelerini toplamaya hazırlanırken, yeni bir iş birliğine daha imza attı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ olarak hızla uygulamalı eğitim sistemine geçiş yaptıklarını ve imzalanan bu protokolün de bunun bir emaresi olduğunu söyledi.
PAÜ ile Denizli İŞKUR, geçtiğimiz Kasım ayında hayata geçirdiği iş birliği protokolünün meyvelerini toplamaya hazırlanırken, yeni bir iş birliğine daha imza attı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ olarak hızla uygulamalı eğitim sistemine geçiş yaptıklarını ve imzalanan bu protokolün de bunun bir emaresi olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu (Denizli İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında, isteğe bağlı stajın olduğu bölümlerde öğrenim gören öğrencilere, staj yeri bulunmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Öğrencilerin, mezuniyet sonrası işe giriş ve istihdam imkânlarının geliştirilmesine katkı koymayı amaçlayan protokolün imzaları, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından, Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda atıldı.
İş birliği protokolü kapsamında, öğrencilerin isteğe bağlı stajlarında, aldıkları eğitim ve mesleki hedeflerine yönelik uygun firmanın belirlenmesinde, öğrenci ile firmanın bir araya gelmesinde Denizli İŞKUR aktif rol alacak. Öğrencilerin, teorik bilgileri ve mesleki yeterliliklerini pekiştirmeye yönelik bir iş tecrübesi de olacak stajlar ile öğrenciler, aynı zamanda kamu ve özel sektörde işleyiş ve organizasyon şeması gibi esasları tanıma fırsatı bulacak; çalışma alanlarını seçerken, ihtiyaç duyacakları ön bilgiye de bu stajlar vesilesi ile sahip olacak.
İl Müdürü Işık: “Öğrencilerin staj yapabileceği 10 bine yakın firmanın olması büyük avantaj”
Törende konuşan Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, bu protokol ile öğrencilerin, öğrenim hayatları süresince edindikleri bilgilerin yanında, mesleki yeterliliklerinin gelişimine de katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederken, edinilen bu mesleki gelişimin, mezuniyet sonrası istihdam konusunda da öğrencilere avantajlar sağlayacağını belirtti. Denizli’de sigortalı çalışan sayısının Ocak ayı verilerine göre 200 binin üzerine çıktığına dikkat çeken İl Müdürü Işık, Denizli’de öğrencilerin staj taleplerine cevap verebilecek ölçekte 10 bine yakın iş yeri ve firma olduğunun altını çizdi. Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler için bu sayının büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Fatih Işık, bu iş birlikleri ile birlikte, özellikle makine sanayicileri gibi büyük ölçekli firmalarla öğrencileri buluşturmayı istediklerini söyledi. Fatih Işık sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Pamukkale Üniversitesi ile son beş ayda ikinci protokolümüzü imzalıyoruz. Sayın Rektörümüz ve kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile isteğe bağlı staj dediğimiz, Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenimleri eden öğrencilerimize, öğrenimlerinin devam ettiği bu süre içerisinde, firmalarda staj yapmalarının sağlanması ile ilgili çalışmayı başlatmış oluyoruz. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Rektör Kutluhan: “Hızla uygulamalı eğitim sistemine geçiyoruz”
Üniversite’nin şehirle bütünleşmesi noktasında Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü’nün aracı olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, katkılarından dolayı İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık’ın şahsında İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yetkililere teşekkürlerini iletti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İsteğe bağlı staj konusu bizim açımızdan çok önemli bir konudur. Staj yapmanın öğrencilerimize, istihdam konusunda faydasının olacağına inanıyoruz. İŞKUR’un burada öğrencilerimizin, etkin bir staj yapabilmesi adına, uygun firmanın belirlenmesini sağlayacağından dolayı da ayıca teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz, hızla uygulamalı eğitim sistemine geçmektedir. Bu protokoller de bunun emareleri olmaktadır. Biz, öğrencimizin kampüs içinde kalmış, sadece teorik eğitimler alan, bir öğrenci olmasını hiç bir zaman istemiyoruz. Öğrencilerimizin, kariyerlerinde yaşayacağı olayları, henüz öğrenciyken stajlar ile tecrübe etmelerini, mesleki hayatlarına da hazırlıklı olarak başlamalarını istiyoruz. Bu protokol bu çabalarımıza büyük katkılar sağlayacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
PAÜ ile Denizli İŞKUR arasında, geçtiğimiz yılın Kasım ayında, öğrencilerin mezuniyet sonrası, iş bulmalarını kolaylaştırıcı eğitimler düzenlenmesi konusunda bir protokol hayata geçirilmişti.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.