PAÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi Gerçekleştirildi

EĞİTİM 24.08.2020 - 14:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi Gerçekleştirildi

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bertan’ın yaptığı ‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ başlıklı proje çeşitli eğitim ve etkinliklerle tamamlandı.   TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ projesi, kültürel mirasın erken yaşlarda aktarılması, mevcut varlıkların bozulmasının ve yok olmasının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşırken; doğal ve kültürel varlıkların öneminin daha erken anlaşılmasını ve bireylerin bu varlıklara olan bağlılık ve saygılarını artırmayı amaçlamaktadır.     Proje kapsamında vurgulanan doğal ve kültürel mirasın önemi, Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan katılımcılara,aktif öğrenmeye dayalı yöntemler kullanılarak aktarıldı. Projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Serkan Bertan proje ile ilgili verdiği bilgilerde şunları aktardı:   ‘‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ Projemizin beş boyutta ele alarak oluşturduk. Beş ana hedefimiz; uygulamalı yöntemle anlamlı öğrenmeyi sağlayarak doğal ve kültürel miras hakkındaki bilginin daha kalıcı olmasını sağlamak, katılımcılara disiplinler arası bakış açısı kazandırmak, doğal ve kültürel miras aracılığıyla katılımcıların bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek, katılımcıların bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konusunda özgüvenini geliştirmek ve katılımcıların girişimcilik ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlamaktır.” Proje kapsamında ayrıca, sınıf öğretmenlerine doğal ve kültürel miras hakkında saha çalışmaları ve aktif katılımlı atölyelerle eğitimler verildiğini belirten Doç. Dr. Bertan,  doğal ve kültürel miras bilincinin daha erken yaşlarda ve bilimsel yöntemlerle anlaşılmasının önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Bertan, bu amaçla Pamukkale, Karahayıt, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Buldan, Akhan Kervansarayı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık Mağarası ve Güney Şelalesi’ne düzenlenen uygulama gezileri ile öğretmenlerin aktif olarak rol aldığı yöresel yemek yapımı ve geleneksel el sanatları atölyelerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.     Ayrıca proje hakkında farkındalık yaratabilmek, katılımcılarla etkileşim halinde olmak ve projenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla eğitimlerde kullanılan görsel ve yazılı dokümanların da paylaşıldığı bir web sitesi bulunmaktadır (www.pau.edu.tr/kulturelmiras).  Web sitesinin yanı sıra proje ile ilgili bilgilendirici ve tanıtıcı paylaşımları incelemek için ise @denizliturizmrotasiadlı Instagram hesabını da takip edebilirsiniz.  

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bertan’ın yaptığı ‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ başlıklı proje çeşitli eğitim ve etkinliklerle tamamlandı.

 

TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ projesi, kültürel mirasın erken yaşlarda aktarılması, mevcut varlıkların bozulmasının ve yok olmasının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşırken; doğal ve kültürel varlıkların öneminin daha erken anlaşılmasını ve bireylerin bu varlıklara olan bağlılık ve saygılarını artırmayı amaçlamaktadır.

 

 

Proje kapsamında vurgulanan doğal ve kültürel mirasın önemi, Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan katılımcılara,aktif öğrenmeye dayalı yöntemler kullanılarak aktarıldı. Projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Serkan Bertan proje ile ilgili verdiği bilgilerde şunları aktardı:

 

‘‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ Projemizin beş boyutta ele alarak oluşturduk. Beş ana hedefimiz; uygulamalı yöntemle anlamlı öğrenmeyi sağlayarak doğal ve kültürel miras hakkındaki bilginin daha kalıcı olmasını sağlamak, katılımcılara disiplinler arası bakış açısı kazandırmak, doğal ve kültürel miras aracılığıyla katılımcıların bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek, katılımcıların bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konusunda özgüvenini geliştirmek ve katılımcıların girişimcilik ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlamaktır.” Proje kapsamında ayrıca, sınıf öğretmenlerine doğal ve kültürel miras hakkında saha çalışmaları ve aktif katılımlı atölyelerle eğitimler verildiğini belirten Doç. Dr. Bertan,  doğal ve kültürel miras bilincinin daha erken yaşlarda ve bilimsel yöntemlerle anlaşılmasının önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Bertan, bu amaçla Pamukkale, Karahayıt, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Buldan, Akhan Kervansarayı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık Mağarası ve Güney Şelalesi’ne düzenlenen uygulama gezileri ile öğretmenlerin aktif olarak rol aldığı yöresel yemek yapımı ve geleneksel el sanatları atölyelerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

 

Ayrıca proje hakkında farkındalık yaratabilmek, katılımcılarla etkileşim halinde olmak ve projenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla eğitimlerde kullanılan görsel ve yazılı dokümanların da paylaşıldığı bir web sitesi bulunmaktadır (www.pau.edu.tr/kulturelmiras).  Web sitesinin yanı sıra proje ile ilgili bilgilendirici ve tanıtıcı paylaşımları incelemek için ise @denizliturizmrotasiadlı Instagram hesabını da takip edebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami sohbetler sohbet elektronik sigara omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet baskılı poşet baskılı poşet emlak seviye 5 mutfak lavabo tıkanıklığı açma özellikleri su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı