FETÖ kalkışması sonra kurulan Demokrasi Üniversitesi 6 yıl önce kurulduğunda Rektör olarak atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Geldiği Üniversite de yeri yurdu bile yoktu. Önce Valilik, sonra Kâtip Çelebi Üniversitesinde verilen bir odada, Rektör, Bir Masa, bir sandalye ile Bismillah deyip işe başlamış…
6 yıl önce kurulmasına rağmen kısa zamanda önemli çalışmalara imza atan Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, öncelikle Üniversite binalarını inşa ettirme ve düzenleme sonrasında birçok alanda Türkiye’de ilk 10’na girerek başarı hikâyesi yazmaya başladı…
Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve ben, Rektör Hocamızla koyu bir sohbete başladık. Gaziantep de dünya gelen eğitim yolculuğunda Balıkesir üniversitesinde Doktora, Doçentlik, Profesörlük, Ardından Demokrasi Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne Cumhurbaşkanlığı Tensipleriyle atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 24 saatte 3,5 saat uyku ile çalışmaları ve kurduğu Eğitim Kadrosuyla, bazı alanlarda Türkiye’nin köklü üniversitelerini geride bırakan Demokrasi Üniversitesi, Ulusal Hakemli Dergilerde Öğretim Üyesi başına düşen yayın sayısında 208 Üniversite arasında Türkiye’de ilk 3’te yer aldı. Hedef ise Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içinde yer almak…
ÖĞRENCİLERİMİZE EVLADIMIZ GÖZÜYLE BAKIYORUZ
Üniversitenin kuruluşunu ve bugün elde edilen başarı sürecini anlatan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Bugün elde edilen başarımızın arkasında kuruluş sürecinde yaşadığımız zorlu süreçteki yoğun emeğin payı var. Eğitim işinin aynı zamanda sevgi ve gönül işi olduğunu vurgulayan Tunçsiper, Kendisine verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için gece gündüz demeden ekip Hocalarımızla çalışmalara başladığını belirterek, “Çok zor şartlarda üniversitenin kuruluşunu gerçekleştirdik. Kurucu Rektör olarak bir başka üniversitenin içinde küçük bir oda da kıt kaynaklarla ve kadro olmadan göreve başladım. 2 ay içinde 4 bölüm açılmasını sağladım. Bugün 6 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen 16 yıllık üniversitede ne varsa hepsi bizde var. Tek başıma başladığım bu yolculukta bugün Türkiye’nin en kaliteli eğitim ordularından birisine sahip olduk...”
Tunçsiper; 4 bölümün açılması ile birlikte 150 öğrenci alarak başladıkları süreçte şu an içinde faaliyet gösterdikleri ana kampüs binasını devralarak önemli bir yol aldık. İlk etapta 150 öğrenci alarak bir altyapı oluşturmak ve bir sitem kurmak istedim. İlk açılan 4 bölüm İşletme, Mimarlık, Tıp ve Biyomedikal Mühendisliği bölümlerimiz oldu. İzleyen sene de 32 bölüm açtık. Bugün 12.500 civarında öğrenciye hizmet veren bir üniversite olduk. Kadrolarda da çok hassasiyet gösterdim. Genç, dinamik ve çalışkan bir Akademik kadroya sahibiz. Akademik yönü son derece güçlü bir kadromuz var. Akademik kadromuzun yüzde 70’i bayan. Hepsi annelik ruhu ile hareket ediyorlar. Adeta bir aile üniversitesi gibiyiz…
Biz teknik olarak ilkleri yapmanın mücadelesi içindeyiz. Üniversite olarak TeknoFest İzmir’e 22 proje ile katılıyoruz. Yapay zekâ, veri analitiği gibi yeni teknolojiler üzerine birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin yürütücüsü olduğu çok sayıda proje çalışmasına sahibiz. Öğrencilerimizle guru duyuyoruz. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına özel hazırlıkla 100’üncü yılın ilk buluşmasına özel önem veriyoruz.
Bu özel sohbetimize Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Berna Dirim Mete, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Dilek Karaman ve Meslek Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Aslı Güneş Gölbey de bize ev sahipliği yaptı. İyi ki varsınız…