1) Milliyetçilik; ‘eşit yurttaşlık’ olmuş, ‘federatif yurttaşlık’ olarak tanımlanır hale gelmiş.
2) Devletçilik; ‘insani kalkınma’ olmuş, ‘soslu’ liberalizm!
3) Laiklik; ‘özgürlükçülük’ olmuş, sekülerizme evirilecek gibi!
4) Halkçılık ise ‘halklarcılık’.
Yetmedi!
5) Devrimcilik ise ‘demokratlık’.
6) 6 ok Kemalizm’i ise Alman-İngiliz ‘sosyal demokrasi’ ilkelerine dönüşüyor.
‘Kemalist CHP’nin ultra SHP’leştirilmesi’ projesinin altında imzası olan son mimarı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarıdır.
Kemalist taban ile sosyal demokrat üst yönetim arasındaki bu yapısal yol ayrımı Y-CHP’yi ya bölünmeye ya da oy oranlarında düşüşe götürür.
KEMALİZM İLE SOSYAL DEMOKRASİ ARASINDAKİ FARKLAR
1. Tam Bağımsızlık ; Kemalizm, tam bağımsızdır. Millicidir. Özgürlük ile Bağımsızlık farklıdır. Sosyal demokratlar, gayri milliye bağımlı olduğu kadar özgürlükçüdür.
2. Eşitlik ise :Sosyal demokrasi de oligarşiktir. Kemalizm de genele özgüdür. Kimsesizlerin de eşitliğini baz alır.
3. Dayanışma ise ;Sosyal demokratlarda dayanışabilir ittifak, etnik ve dini grupların çıkarlarına binaen iken, Kemalizm de ise; sınıflar arası toplumsal yarar ve uzun erimli amaçlara yöneliktir. Yurtdaş Halklar-cılığını değil, Vatandaş Halkçılığını esas esas alır.
4. Kemalizm, Devrimci düşünce kütüğünden gelir. Sosyal demokratlar ise reformisttir.
5. Kemalizm üçüncü ve özgün bir ideolojidir. Sosyal demokrasi ise; Liberalizmin cilalı ve bala batırılmış küresel Truva atıdır.
6. Kemalistler, Cumhuriyetçi demokrasiyi savunurlar. Sosyal demokrasi de ise; demokrasinin temeli illaki cumhuriyetçilik ile köklendirilmek zorunda değildir.
7. Kemalistler Laikliği savunur. Sosyal demokratlar ise Sekülerizm'i.
Onun içindir ki; Sosyal demokratlar, "Kemalizmsiz bir Atatürk" istiyorlar. Yani Atatürk'ü çok benimsediklerinden ve sevgilerinden dolayı değil..!!
Sonuçta, bugün olduğu gibi o günlerde de Avrupalı sosyal demokratlar gibi yerli sosyal demokratlar da Kurtuluş Savaşı’na karşı çıkıyorlar, Türkiye’nin parçalanmasına “kurtuluş” gözüyle bakıyor ve emperyalist ortaklarına işbirlikçilik yapıyorlardı. Bu nedenle Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk Sosyal Demokrat Parti’yi hep yasaklamıştır.