Manisa Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in İzmir Medya Platformu üyeleri olarak konuğu olduk. Başkan Ömer Faruk, başkanlığı döneminde Şehzadelere yaptıklarını anlatmaya ve bir yandan da yaptıklarını göstermeye başladı. Not aldığımız defterde, nede fotoğraf makinesinde yer kaldı. Bu nedenle yazıma bu başlığı attım…
Fatih Sultan’ın Annesi Hafıza Sultan, O dönemlerde yaşadığı Şehzadeler şehri Manisa da hastalanır. Lokman Hekimler bir türlü teşhis koyamazlar ve Hafize Sultan’ı iyileştiremezler. Orada bir Hekim Başı çıkar ve Şimdilerde konuştuğumuz” Koca Karı” ilaçlarından yapmaya başlar. Bal ve 41 çeşit baharatın karışımından hazırladığı macunu yedirirler ve Hafize Sulatan bir süre sonra sağlığına kavuşur. Hafize Sultan; “Bu macun karıla ve halka şifa niyetine dağıtıla” der... O günden beri Manisa da 23 Nisan tarihlerinde o ‘Şifalı Mesir Macunu’ Merkez Efendi caminin kubbelerinden ve minarelerinden toplanan halka saçılır…
Şehzadeler İlçesi, Tarihi ve kültürel zenginlikleri kadar sanayi ve tarım gücüyle de Manisa'nın gözbebeği konumundaki iki merkez ilçeden birisidir…
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in beraberinde Başkan Yardımcısı Bilal Demir'le birlikte, bizi gezdirip yapılan o güzel icraatlarını anlattı. Tabi bu arada İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve beraberindeki basın dünyasının usta kalemleri de bulunuyordu. Başkan Ömer Faruk Çelik, kendisinin inşa ettirdiği Şehzadeler Parkı'nı gezdirirken burada bulunan Türk İslam dünyasındaki 32 adet önemli tarihi eserin minyatürlerinin birebir ölçüleriyle yaptırdığını, Ayrıca Osmanlı Şehzadeler'inin heykellerinin, Dioremik Mesir Müzesi'nin ve çizgi film kahramanlarının bulunduğu Masal Parkını gezdirdi…
Başkan Ömer Faruk, konuya ve eserlere çok hâkim, rehbere gerek görmeden birebir kendisi bütün eserleri tarihleriyle ve kaç yılında kim tarafından yaptırıldığına kadar her şeyi en ince detaylarına kadar anlattı. Ağzım açık ve hayranlıkla dinliyorum. Ayrıca şimdiye kadar burnumuzun dibindeki Manisa da böyle bir park ve Müzenin olduğunun bilmediğimin ezikliğini yaşadım…
Başkan Ömer Faruk, belediyecilik de belediye başkanları, o şehrin insanlarının doğumundan, ölümüne kadar sorumludur ve hizmet etmek zorundadır. Yol, su, park, bahçe, yapmak zaten bizim görevimizdir, ben, belediye başkanı olarak, Okullarımızın, camilerimizin, Cem evlerimizin de gereken ihtiyaçlarını karşıladığım gibi, Osmanlı döneminden kalan tarihimize ışık tutan ve gelecek nesillerimize evlatlarımıza gururla bırakacağımız bu tarihi eserleri hem bakım onarım ve restorasyonlarını yaptırarak ayakta kalmalarına çalışıyorum…
Daha sonra Şehzadeler parkı “Mesir Müzesi- Minia Şehzadeler- Masal Park” hayata geçirdiği proje ve yatırımlarının bilgisini aktardı.
Tabi bizde not aldığımız defterde yer, Yapılanları görmekten çektiğimiz fotoğraf makinelerinde fotoğraf kareleri doldu…
Tarihi Kurşunluhan Kültür ve Sanat Merkezi haline getirilen atölyeleri gezdim. El sanatları ustalarının yaşatmaya çalıştıkları ürünlerini gördüm, yetiştirdiği öğrencilerle konuştum. Hafıza Sultan’ı iyileştiren şifalı Mesir Macununu tatmayı unutmadım. Tarihi Yenihan da Başkan Yardımcısı Bilal Demir’in ikram ettiği, meşhur cilveli kahveyi yudumladım. Değişik bir tat ve görsel.
Manisa’ya gidip 40 yıllık gazeteci arkadaşım Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç’ görmemek olmaz. Ertuğrul Aytaç bizi karşıladı. DGYD Başkan Yardımcısı Nezih Varol, bizi yalnız bırakmadı…