PİRİNCİN TAŞLARI
TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı 2003 yılından beri yakınan tanıyorum. Tanıyorum derken, Sadece, siyasetçi, Bakan, Başbakan, Meclis Başkanı olması, benim de gazeteci ve yazar olmam dolaysıyla, gazeteci, siyasetçi tanışıklığıdır…
T.C. En uzun Bakanlık yapan ve Türkiye Cumhuriyeti Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı oldu. Yeni sistemde TBMM ilk Başkanı seçildi. Sayın Binali Yıldırım, en uzun bakanlık yapmakla, son Başbakan olmakla, yeni sistemde TBMM’nin ilk Başkanı seçilmekle tarihe geçti. Tarih kitapları Binali Yıldırım’ı yazacaktır…
Binali Yıldırım vatandaşlar tarafından çok sevilen ve her gittiği şehir de olduğu gibi geldiği İzmir de ayak basmadık yer bırakmaz. Şehit ailelerini, Hasta ve büyükleri evlerinde ziyaret eder ve hayır dualarını alır. Okulları ziyaret eder. Bakanlığı döneminde Milletvekili olduğu İzmir için hazırlattığı projeleri takip eder ve inşaat sahalarını gezip yetkililerden bilgi alır ve çalışmaların hızlandırılması için gerekli talimatları verir…
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinin, 63 yıllık geçmişiyle, 67 bin 227 öğrencisi ve 10 bin 165 çalışanıyla ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı, törenlerini onurlandıran TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a teşekkür konuşmasıyla açıldı. Ege Üniversitesi (EÜ) Senato’nun aldığı karar ile Üniversite tarafından TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a “Fahri Doktora” unvanı verildi. Verildi ama Ege Üniversitesinin akademik açılışında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından aktarılan dev projelere, Hastane deprem yönetmeliğine göre yıkılıp yenilenmesi, Güneş enerjisi ile üniversitenin elektriğin karşılanması projelerine, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, her konuda tam destek vereceğini söyledi. Ege Üniversitesi Akademik Açılış ve Fahri Doktora Tevcih Töreninde konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım; “Ege Üniversitesi tarafından şahsıma tevcih edilen fahri doktora unvanı dolayısıyla ve gösterilen güvenden dolayı Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, başta olmak üzere senato üyelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi…
Burada Sayın Binali Yıldırım’a verilen Fahri Doktora törenini size anlatmayacağım. Zaten gazete haberlerinde ve televizyonlarda bu törenleri saat başı izliyorsunuz. Tören sonrasında salondan çıkarken, Sayın Yıldırım’ın yanına gidip ‘Fahri Doktora’sını’ tebrik ettim ve kendisine sordum; - Sayın Meclis Başkanım, Bu aldığınız ‘Fahri Doktora’ kaçıncı oldu?
- Binali Yıldırım; “24 veya 26 oldu sanıyorum.” dedi.
Kendisine şöyle dedim. Meclis Başkanım, Bu kadar çok Fahri Doktoralık veriliyor. Ama siz bütün bunları aştınız artık. Sizin çalışmalarınız, Ülke için unutulmayacak yaptığınız hizmetler ve Ülke Yönetimindeki başarılarınızdan dolayı, size “Fahri Profesörlük” verilmesi gerekir dediğim. Her zaman ki şakacı tavrıyla, Sayın Yıldırım gülerek; “Rektör Hoca vermedi” dedi. Hemen arkamızda bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza, sordum. Meclis Başkanımıza ‘Fahri Profesörlük’ verilmesi gerekmez mi? Hocamız da gülmekle yetindi... Meclis Başkanımız Binali Yıldırım; “- Vahap Bey, Kanunlarda böyle bir şey yok galiba, sonra Profesörlük zor iş, o nedenle vermiyorlar sanıyorum.” diyordu…
Fahri Doktoralık verildiği zaman zaten o kişi hiçbir yerde o unvanı adının başında kullanmıyor. Türkiye de her şey değişti. Kanunlar değişti. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi geldi. YÖK Kanunda da bu ‘Fahri Doktoralık’ sisteminin değişmesi ve Devlet yönetiminde Ülkesinin gelişmesinde ve yönetilmesinde başarı gösteren önemli yöneticiye ve önemli kişilere ‘Fahri Profesörlük’ Unvan’ın verilmesi yolunun da açılması gerekir. Yukarıda başarılarını ve Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve TBMM’in İlk Başkanı olarak tarihe geçen TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’a Üniversiteler tarafından “Fahri Profesörlük” unvanının verilmesi gerektiğini yalnız ben değil konuştuğum birçok vatandaş da bunu savunuyor…