Türkiye’nin 27. ve son Başbakanı, TBMM 28. Başkanı, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş gününde İzmir’deydi…
Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği emirleriyle yapılan Türkiye'nin ilk ekonomi politikalarının tartışıldığı İzmir İktisat Kongresi binasının otopark olarak işletilmesinin ardından rahatsızlığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in üstün gayretleriyle yeri bulunup arsası satın alınarak ayağa kaldırılması çalışmalarıyla inşaatına başlanan “İktisat Kongresi” binasının bulunduğu alana gelen Binali Yıldırım incelemelerde bulundu…
Sayın Binali Yıldırım’a Başbakanım ‘Hoş geldiniz’ dedikten sonra, Sayın Başbakan, -Vahap Bey, sağ olun. Özledik ama biliyorsunuz üzerimizde ülkemizin refaha çıkması için büyük yük var. Bundan sonra inşallah daha sık bir araya geleceğiz. Sohbetimiz devam ediyor. Efendim Atatürk’ün önem verdiği ve İzmir’e emanet ettiği İktisat Kongresi Binasına yetkililer sahip çıkmamışlar ve Atatürk’ün İktisat Kongresi, otopark olmuş. Ne düşünüyorsunuz? Diye sorduğumda…
Sayın Yıldırım; “Vahap Bey, acele etme şimdi konuşacağım anlatacağım. Sen eski ve duayen bir gazetecisin söylediklerimi iyi dinle. Atatürk’ün İktisat Kongresi inşaatından konuşacağım. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e ve eserlerine nasıl sahip çıktığımızı herkes duysun, herkes dinlesin…”
-Sayın Başbakanım, benim için “duayen gazeteci” dediniz. Duayen’in anlamı “aksakallı” Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın aksakallılar Konseyi'ne Türkiye'nin aksakalı olarak atandığını açıkladı. Sizi de bu yeni görevinizden dolayı kutluyorum…
Binali Yıldırım; “15 Mayıs tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta başlayan İstiklal mücadelesi nihayet 9 Eylül’de son düşmanın temizlemesiyle gerçekleşti. Zaferimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.
Yıldırım, Vali Yavuz Selim Köşger’in çok büyük gayretleriyle meydana çıkardığı inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
“Burası henüz Cumhuriyet ilan edilmemişken 17 Şubat 1922’de yeni iktisat politikalarının belirlendiği İktisat Kongresi’nin yapıldığı alan. O zamandan bu zamana 1979’da yıkılmıştı. Biz araştırıp Valimizin gayretiyle 14 Nisan itibariyle mülkiyetimize geçti. İnşallah İktisat Kongresi’nin 100. yılına, Cumhuriyetimizin ilk 100. yılı ve ikinci 100 yılın projeksiyonu yapacağımız bir İktisat Kongresi’nin Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağız” diye konuştu…
BAZILARI KÜÇÜMSEMEYE ÇALIŞSA DA
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına astığı “Barışın ikinci yüzyılı” afişlerine atıfta bulunan AK Partili Yıldırım, “Bazıları o yüzüncü yıl zaferini küçümsemeye, önemsizleştirmeye çalışsa da barış günü gibi tanımlamalar getirmeye çalışsa da İzmir’in kurtuluşu, ülkemiz adına sembolüdür. Anadolu topraklarının Yunan palikaryası ve itilaf kuvvetlerinden tamamen temizlenmesi anlamına geliyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah önümüzdeki yıl ihya edeceğiz. İdrak edeceğiz. Yeni yüzyılın muhasebesini ve gelecek 100 yılın da hedeflerini ortaya koyacağız. İki bina şeklinde olan bu bölgeyi aslına uygun olarak, önümüzdeki 17 Şubat’a kadar en güzel şekilde hazırlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle 100. yılında İktisat Kongresi’ni burada toplayacağız.” diyordu...
İncelemede, Yıldırım'a AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu, Hasan Kalyoncu, yalnız bırakmadı. Cuma namazı için Hisar Camisine giderken yolda esnaf ve kalabalık vatandaşların sevgi gösterileri de vatandaşlar tarafından Binali Yıldırım’a özlemlerini gösterip “özledik” diye sesleniyorlardı…