Önceki köşe yazımda, Türkiye’nin en verimli arazileri arasında yer alan Gediz Havzası’nda tehlike çanları çalıyor.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın, Göl Marmara Gölü’nün kuruması ile bu bölge de yeraltı sularımız düşmeye başladı. 89 bin dönüm alan tamamen kurudu. Tehlike çok büyük. Türkiye’nin en verimli toprakları S.O. S veriyor” uyarısında bulunmuştu. Bu köşe yazımın üzerine, İzmir ve Ege Medya Platformu Gazetecilerini ilçesine davet edip yaptığı toplantıyla tehlikeyi gözler önüne sermeye çalıştı…
Başkan Faruk Aydın, Ege’de Büyük Tehlike görülüyor!
Türkiye’nin Gıda Ambarı Gediz Havzası S.O.S Veriyor
Gediz Havzasında Tehlike Çanları Çalmaya Başladı!
Türkiye’nin en verimli arazileri arasında yer alan Gediz Havzası’nda tehlike çanları çalıyor. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın, Göl Marmara Gölü’nün kuruması ile bu bölge de yeraltı sularımız düşmeye başladı. 89 bin dönüm alan tamamen kurudu. Tehlike büyük, tüm Ege’yi kapsıyor. Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, Uşak olmak üzere tehlike her geçen gün artıyor” diyordu...
Ege bölgesindeki gazeteci ve köşe yazarlarından oluşan İzmir ve Ege Medya Platformu üyelerini konuk eden ve benimde aralarında bulunduğum toplantıda, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın, Türkiye’nin en verimli topraklarından Gediz Havzasının büyük bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Devletin Gediz Havzası ile ilgili acil eylem planı hazırlayarak harekete geçmesi için çağrıda bulunuyor…
Başkan Faruk Aydın, sözlerine şöyle sürdürüyor; “Gediz Havzası üzerinde verimli topraklara sahip bölgemizin gelir kaynaklarından biriside tarım ve hayvancılıktır. Özellikle sultaniye üzüm, pamuk, domates ve salatalık öncelikli olmak üzere birçok tarımsal ürün ve son dönemlerde başta erik, kiraz olmak üzere meyvecilikte de bölgemiz Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Topraklarımız çok verimli yılda 3 mahsul alıyoruz…
Acilen damlama sulama sistemine geçilmelidir. Bu kuraklığa karşı Gediz havzasında biz damlama sulama sistemine geçtik. Ancak artan kuraklığa karşı bunu sadece burada değil, tüm Ege’de Türkiye’nin her yerinde başarmalıyız…
DÜNYA’DA ABD VE İRAN İLE YARIŞIYORUZ!
Pamuk üretimi Ege’nin olmazsa olmazıdır. Beyaz altında bölgemizin ayrı bir yeri var. Biz geçmişte Pamuk’tan kazanım elde ettik. Sultaniye üzümü pamuğun yerini aldı. Şu anda Türkiye’de sultaniye üzümünün yüzde 90’nını Manisa bölgemiz üretiyor. Bu konuda Dünya da İran ve Amerika ile yarışıyoruz…
Manisa, Ahmetli’ye bölgenin en büyük tarım ihtisas OSB’sini kuracağız. Orada çok büyük bir alanda Tarıma dayalı OSB kurmayı hedefliyoruz. Tarıma dayalı emtiaların hepsini biz burada üretiyoruz. Ahmetli belediyesi ile işbirliği ile yer konusunu da çözeceğiz…”
Turgutlu Ticaret Odası olarakta bu konularda da önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın; “Göreve geldiğimizden bugüne üyelerin sorunlarını gidermek, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak, için önemli çalışmaları yürütüyoruz. Bundan sonra da tüm sorunları çözmeye devam edeceğiz. Turgutlu’yu Ticaret ve Sanayi de parmakla gösterilecek bir şehir haline getireceğiz.” diyor…