AGD’nin sabah namazı buluşmaları devam ediyor

DENİZLİ 30.09.2018 - 12:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD’nin sabah namazı buluşmaları devam ediyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi her hafta Pazar günü Denizli’nin farklı camilerinde sabah namazı buluşmaları düzenliyor.   Sabah Namazı buluşmaları ve 1-7 Ekim Camiler haftası olması münasebetiyle bir açıklama yapan Denizli AGD Başkanı Hamza Öztürk, Açıklamasında şunları kaydetti: Peygamber efendimiz Medine'ye Hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur.      Rabbimiz Kur'an-ı kerim'de tevbe suresinin 18. Ayetinde "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder" buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Ancak günümüzde camilerin maddi imarına önem verilirken maalesef manevi imarı sayılacak hususular göz ardı edilmektedir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Anadolu Gençliktir.     AYASOFYA VE MESCİD-İ AKSA VURGUSU   Ayrıca Camiler haftasının kutlandığı şu günlerde  hakkın batıla galebesi olan Ayasofya Camiimiz hala mahzun ve namaz ibadetlerine kapalı. Aynı şekilde Mescid-i aksamız da esaret altında. Şanlı tarihine ve ahlaki- manevi değerlerine bağlı gençliğimizin Ayasofya'yı ve Mescid-i Aksa'yı unutmadığını burdan belirtiyoruz. Bizler Anadolu Gençlik ve Milli Gençlik erleri olarak, Ayasofya ve Mescid-i Aksa sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz. Gençlerimiz Camilerimizin süsüdür. Peygamberimizin ifadesiyle Gençlerimizin kalbi Camiye bağlı gençler olarak yetişmesi bizim en büyük arzumuzdur. Gençlerimizi Camilerimize alıştırmak, milli ve manevi değerlerini benimsetmek için bu hayırlı hizmetleri her zaman devam ettireceğiz. Bu bağlamda gençlerimizle, Denizli’mizin farklı Camilerinde her hafta sabah namazı buluşmaları düzenliyoruz. Bu sabah namazı buluşmalarımıza tüm gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.        

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi her hafta Pazar günü Denizli’nin farklı camilerinde sabah namazı buluşmaları düzenliyor.

 

Sabah Namazı buluşmaları ve 1-7 Ekim Camiler haftası olması münasebetiyle bir açıklama yapan Denizli AGD Başkanı Hamza Öztürk, Açıklamasında şunları kaydetti: Peygamber efendimiz Medine'ye Hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. 

 

 

Rabbimiz Kur'an-ı kerim'de tevbe suresinin 18. Ayetinde "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder" buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Ancak günümüzde camilerin maddi imarına önem verilirken maalesef manevi imarı sayılacak hususular göz ardı edilmektedir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Anadolu Gençliktir.

 

 

AYASOFYA VE MESCİD-İ AKSA VURGUSU

 

Ayrıca Camiler haftasının kutlandığı şu günlerde  hakkın batıla galebesi olan Ayasofya Camiimiz hala mahzun ve namaz ibadetlerine kapalı. Aynı şekilde Mescid-i aksamız da esaret altında. Şanlı tarihine ve ahlaki- manevi değerlerine bağlı gençliğimizin Ayasofya'yı ve Mescid-i Aksa'yı unutmadığını burdan belirtiyoruz. Bizler Anadolu Gençlik ve Milli Gençlik erleri olarak, Ayasofya ve Mescid-i Aksa sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz. Gençlerimiz Camilerimizin süsüdür. Peygamberimizin ifadesiyle Gençlerimizin kalbi Camiye bağlı gençler olarak yetişmesi bizim en büyük arzumuzdur. Gençlerimizi Camilerimize alıştırmak, milli ve manevi değerlerini benimsetmek için bu hayırlı hizmetleri her zaman devam ettireceğiz. Bu bağlamda gençlerimizle, Denizli’mizin farklı Camilerinde her hafta sabah namazı buluşmaları düzenliyoruz. Bu sabah namazı buluşmalarımıza tüm gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.      

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.