AGD VE ÖĞ-DER’DEN “BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİ”NE KATILIM ÇAĞRISI

GÜNDEM 27.07.2017 - 10:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD VE ÖĞ-DER’DEN “BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİ”NE KATILIM ÇAĞRISI

30 Temmuz pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan Büyük Kudüs Mitingi’yle ilgili Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanları bir açıklama yaptı. Müslümanların onuruna kastedenlere karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Başkanlar, Pazar günü, Kudüs’ün yanında olduğumuzu göstermek için meydanda olacağız dedi.   AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “30 Temmuz’da Yenikapı’da yapılacak olan Büyük Kudüs Mitingi ile bu millet, yeniden İslam âlemindeki uyanışın, dirilişin ve ayağa kalkışın fitilini ateşleyecek. Bir kez daha zalim İsrail’e en gür seda ile “haddini bil” diyecek; Kudüs’e olan sevdamızı, Mescid-i Aksa’ya olan hasretimizi haykıracağız. Dünya sussa da, Batı sırtını dönse de; biz susmayacağız, Kudüs’e sırtımızı dönmeyeceğiz” dedi.    ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar’da açıklamasında “Filistin ağlarken, Kudüs’te yürekler tutsakken, Mescid-i Aksa kuşatma altındayken, Müslümanlar olarak bu yapılanlara karşı kayıtsız kalamayız. Bu pervasızlığa dur diyecek iradeye sahibiz. Güçten anlayanlara, birlikteliğimizin gücünü göstermek için pazar günü meydanda olacağız. Sen varsan; insanlığın ümidini azaltan, heyecanını sömürenlere karşı sonuç alabiliriz. Sen varsan, Ortadoğu’da doğup da Akdeniz’de ölmek zorunda bırakılan çocukların feryadına engel olabiliriz. Sen varsan, yeni bir dünya umudunu zinde tutabilir, Mescid-i Aksa’yı Müslümanların miracına yeniden vesile kılabiliriz. Gönül coğrafyamızın geleceğinde kendini sorumlu görenleri ve sorumluluğunu yerine getirmek isteyenleri şahsen mitinge bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.    Bütün siyasi parti ve STK’ların da davet edildiğini belirten Akpınar, Yenikapı’da düzenlenecek olan miting için Denizli’den de otobüs kaldıracaklarını, mitinge katılmak isteyenlerin, cuma günü saat 17:00’a kadar 0507 161 02 65 numaralı telefonu arayarak, isimlerini yazdırabileceklerini söyledi.    

30 Temmuz pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan Büyük Kudüs Mitingi’yle ilgili Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanları bir açıklama yaptı. Müslümanların onuruna kastedenlere karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Başkanlar, Pazar günü, Kudüs’ün yanında olduğumuzu göstermek için meydanda olacağız dedi.

 

AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “30 Temmuz’da Yenikapı’da yapılacak olan Büyük Kudüs Mitingi ile bu millet, yeniden İslam âlemindeki uyanışın, dirilişin ve ayağa kalkışın fitilini ateşleyecek. Bir kez daha zalim İsrail’e en gür seda ile “haddini bil” diyecek; Kudüs’e olan sevdamızı, Mescid-i Aksa’ya olan hasretimizi haykıracağız. Dünya sussa da, Batı sırtını dönse de; biz susmayacağız, Kudüs’e sırtımızı dönmeyeceğiz” dedi. 

 

ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar’da açıklamasında “Filistin ağlarken, Kudüs’te yürekler tutsakken, Mescid-i Aksa kuşatma altındayken, Müslümanlar olarak bu yapılanlara karşı kayıtsız kalamayız. Bu pervasızlığa dur diyecek iradeye sahibiz. Güçten anlayanlara, birlikteliğimizin gücünü göstermek için pazar günü meydanda olacağız. Sen varsan; insanlığın ümidini azaltan, heyecanını sömürenlere karşı sonuç alabiliriz. Sen varsan, Ortadoğu’da doğup da Akdeniz’de ölmek zorunda bırakılan çocukların feryadına engel olabiliriz. Sen varsan, yeni bir dünya umudunu zinde tutabilir, Mescid-i Aksa’yı Müslümanların miracına yeniden vesile kılabiliriz. Gönül coğrafyamızın geleceğinde kendini sorumlu görenleri ve sorumluluğunu yerine getirmek isteyenleri şahsen mitinge bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

Bütün siyasi parti ve STK’ların da davet edildiğini belirten Akpınar, Yenikapı’da düzenlenecek olan miting için Denizli’den de otobüs kaldıracaklarını, mitinge katılmak isteyenlerin, cuma günü saat 17:00’a kadar 0507 161 02 65 numaralı telefonu arayarak, isimlerini yazdırabileceklerini söyledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.