AK Parti, anayasa değişikliği teklifini MHP'ye sundu

GÜNDEM 10.12.2016 - 14:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AK Parti, anayasa değişikliği teklifini MHP'ye sundu

denizli haber / denizli 20 haber / AK Parti, anayasa değişikliği teklifini MHP'ye sundu

Ak Parti anayasa değişikliği teklifi ile ilgili çalışmasını tamamladı. Yeni teklif MHP'ye sunuldu.Öte yandan Başbakan Yıldırım, MHP lideri ile görüşecek. İki partinin uzlaştığı anayasa paketinin bugün Meclis'e sunulması bekleniyor.  MHP'ye sunulan Anayasa değişikliği teklifinin detayları netleşmeye başladı. Buna göre;HSYK'nın yapısı değişiyor. Jandarma MGK'dan çıkıyor. Tüm seçimler 2019'da yapılacak. Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 15'e düşürülecek.   Yeni Anayasa teklifi ile ilgili geri sayım başladı. Ak Parti, anayasa değişiklik taslak metni üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Metin, MHP'ye sunuldu. MHP'nin onayından sonra teklif, TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Anayasa müzakerelerini yürüten AK Partili Abdülhamit Gül ile MHP'li Mehmet Parsak'ın teklif ile ilgili ortak açıklama yapması bekleniyor.   SEÇİLME YAŞI 18'E İNİYOR  Habertürk'te yer alan habere göre cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak ve başbakanlık kalkacak. Partisiyle ilişiği kesilmeyecek cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak. Cezai sorumluluğu olacak cumhurbaşkanının Yüce Divan'a sevki için de kademeli formül öngörülüyor. Milletvekili sayısı 2019 sonrası için 600 olarak öngörülürken yedek vekillik de teklifte yer alıyor. Seçilme yaşı ise 18'e düşüyor.Bazı düzenlemelerin referandumdan hemen sonra hayata geçmesi, sistem değişikliği ile ilgili düzenlemelerin de seçimlerin yapılacağı 2019 yılında hayata geçmesi öngörülüyor.   
denizli haber / denizli 20 haber / AK Parti, anayasa değişikliği teklifini MHP'ye sundu

Ak Parti anayasa değişikliği teklifi ile ilgili çalışmasını tamamladı. Yeni teklif MHP'ye sunuldu.Öte yandan Başbakan Yıldırım, MHP lideri ile görüşecek. İki partinin uzlaştığı anayasa paketinin bugün Meclis'e sunulması bekleniyor. 


MHP'ye sunulan Anayasa değişikliği teklifinin detayları netleşmeye başladı.


Buna göre;HSYK'nın yapısı değişiyor. Jandarma MGK'dan çıkıyor. Tüm seçimler 2019'da yapılacak. Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 15'e düşürülecek.

 

Yeni Anayasa teklifi ile ilgili geri sayım başladı. Ak Parti, anayasa değişiklik taslak metni üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Metin, MHP'ye sunuldu. MHP'nin onayından sonra teklif, TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Anayasa müzakerelerini yürüten AK Partili Abdülhamit Gül ile MHP'li Mehmet Parsak'ın teklif ile ilgili ortak açıklama yapması bekleniyor.

 

SEÇİLME YAŞI 18'E İNİYOR 

Habertürk'te yer alan habere göre cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak ve başbakanlık kalkacak. Partisiyle ilişiği kesilmeyecek cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak. Cezai sorumluluğu olacak cumhurbaşkanının Yüce Divan'a sevki için de kademeli formül öngörülüyor. Milletvekili sayısı 2019 sonrası için 600 olarak öngörülürken yedek vekillik de teklifte yer alıyor. Seçilme yaşı ise 18'e düşüyor.Bazı düzenlemelerin referandumdan hemen sonra hayata geçmesi, sistem değişikliği ile ilgili düzenlemelerin de seçimlerin yapılacağı 2019 yılında hayata geçmesi öngörülüyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.