Başkan Akyol'dan öğrencilere demokrasi eğitimi

EĞİTİM 13.01.2017 - 13:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Akyol'dan öğrencilere demokrasi eğitimi

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, değerler eğitimi projesi kapsamında Zeybekler Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak Demokrasi eğitimi hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Değerler eğitimin toplumun her kesimi için gerekli olduğunu söyleyen Başkan Akyol, “Gençler demokrasimizin emanetçileri sizlersiniz. Demokrasi bir yaşam biçimidir. Demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmek oldukça önemlidir.    Bu şekilde toplumlar huzur ve düzen içinde adalet ile yönetilebilirler. Peki demokrasi bir yaşam biçimine nasıl dönüştürülür? Bu ancak eğitim ile mümkündür. Demokrasinin yaşam biçimine dönüştürülmesinde eğitimin önemi büyüktür. Çünkü demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmek için ilk evvel demokrasiyi tam anlamıyla anlamak ve benimsemek gerekir ki bu da ancak eğitim ile mümkün olmaktadır. Herkes yaşadığı mekânda herkesin yaşama hakkına saygılı olmalıdır.   15 Temmuz gecesini hatırlatan Başkan Akyol, “Binlerce senedir yaşadığımız bu güzel coğrafya da nice savaşlar, afetler, yıkımlar yaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımızı canımız pahasına da olsa sahip çıktık. 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşini istiklal ve istikbalimiz için hiç söndürmedik. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşi kardeşe vurdurmak isteyenlere karşı hep dik durduk.     15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmak istendi.Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşı siper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu. Bu vatan bizlere altın tepside sunulmadı. Bu toprakları vatan yapıncaya kadar Milletimiz çok ağır bedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlara karşı ödemeye de devam ediyor. Değerli gençler unutmayın ve unutturmayın.    Çok okuyun. Her zaman hatırlayın ki, bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayın. Çünkü başka Türkiye yok! Başka vatan yok! İnancımız umutlarımız bir. Bu hayatta her şeyin bir anlamı vardır. Demokrasimize sahip çıkalım. Araştıralım. Anlayalım ve anlatalım. Araştırdıklarımızı hayatımızda da uygulayalım.   Eğitim, öğrencilerin Başkan Akyol’a yönelttiği soruların cevaplanmasıyla son buldu.
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, değerler eğitimi projesi kapsamında Zeybekler Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak Demokrasi eğitimi hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Değerler eğitimin toplumun her kesimi için gerekli olduğunu söyleyen Başkan Akyol, “Gençler demokrasimizin emanetçileri sizlersiniz. Demokrasi bir yaşam biçimidir. Demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmek oldukça önemlidir. 

 

Bu şekilde toplumlar huzur ve düzen içinde adalet ile yönetilebilirler. Peki demokrasi bir yaşam biçimine nasıl dönüştürülür? Bu ancak eğitim ile mümkündür. Demokrasinin yaşam biçimine dönüştürülmesinde eğitimin önemi büyüktür. Çünkü demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmek için ilk evvel demokrasiyi tam anlamıyla anlamak ve benimsemek gerekir ki bu da ancak eğitim ile mümkün olmaktadır. Herkes yaşadığı mekânda herkesin yaşama hakkına saygılı olmalıdır.

 

15 Temmuz gecesini hatırlatan Başkan Akyol, “Binlerce senedir yaşadığımız bu güzel coğrafya da nice savaşlar, afetler, yıkımlar yaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımızı canımız pahasına da olsa sahip çıktık. 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşini istiklal ve istikbalimiz için hiç söndürmedik. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşi kardeşe vurdurmak isteyenlere karşı hep dik durduk.

 

 

15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmak istendi.Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşı siper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu. Bu vatan bizlere altın tepside sunulmadı. Bu toprakları vatan yapıncaya kadar Milletimiz çok ağır bedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlara karşı ödemeye de devam ediyor. Değerli gençler unutmayın ve unutturmayın. 

 

Çok okuyun. Her zaman hatırlayın ki, bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayın. Çünkü başka Türkiye yok! Başka vatan yok! İnancımız umutlarımız bir. Bu hayatta her şeyin bir anlamı vardır. Demokrasimize sahip çıkalım. Araştıralım. Anlayalım ve anlatalım. Araştırdıklarımızı hayatımızda da uygulayalım.

 

Eğitim, öğrencilerin Başkan Akyol’a yönelttiği soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.