Başkan Erdoğan; "Hedefimiz Afrika, Orta Asya ve Balkan Ülkeleri"

EKONOMİ 14.12.2016 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Erdoğan; "Hedefimiz Afrika, Orta Asya ve Balkan Ülkeleri"

denizli haber / denizli 20 haber / Başkan Erdoğan; "Hedefimiz Afrika, Orta Asya ve Balkan Ülkeleri"

Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Buldan Ticaret Odası ortaklığında “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.   Seminerin açılışında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile DENİB Başkanı Süleyman Kocasert bir konuşma yaptı.   Başkan Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odasının esnaf, tüccar, ihracatçıların kısacası Denizli’de hizmet veren herkesin Odası olduğunu belirterek, “Üreticilerimizin, ihracatçılarımızın ve imalatçılarımızın işlerinin daha üst noktalara gelebilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile de sürekli istişare yapıyoruz. Şu anda Afrika, Orta Asya ve Balkan ülkelerini hedef pazar olarak belirledik. Bu ülkelerde iş forumu adı altında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ekonomi Bakanlığımızın katkılarıyla düzenleyeceğimiz sektör bazlı iş görüşmelerinde, bizim ürettiklerimiz ile onların alacaklarını karşılaştırıp ikili ticaretimizi arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.   Denizli Ticaret Odası olarak iç piyasada yaşanan daralmanın farkında olduklarını, bu sebeple de Denizli için 60 milyon liralık krediyi üyelerinin hizmetine sunduklarını açıklayan Başkan Erdoğan, “Piyasalarda olumsuz hava oluşturulmak istendiğinin farkındayız. İç piyasada daralma olurken ihracatımızda artış söz konusudur. Oda olarak iç piyasayı canlandırmak için bugün itibariyle üyelerimiz için 60 milyon liralık kredi imkanını sunduk.” diye konuştu.      DENİB Başkanı Kocasert ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin inovasyon sorunu olduğunu belirterek, “Şu anda geleneksel yöntemlerle çalışarak en üst düzeyde gerçekleştirebileceğimiz ihracat rakamlarını yakaladığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla eski köye yeni adet getirilmesi, başımıza icat çıkarılması ve katma değerli ihracat yapılması gerekmektedir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya giden yol da eğitimden geçmektedir. Birey olarak üzerimize düşen, mümkün olduğunca fazla donanıma sahip olmaktır.” dedi.   Yapılan açılış konuşmaları sonrasında Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine geçildi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Hatice Şafak Bozkır, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yunus Açıkbaş, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle ve Türk EXIMBANK Pazarlama Yöneticisi Muhammed Afşar konularıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Başkan Erdoğan; "Hedefimiz Afrika, Orta Asya ve Balkan Ülkeleri"

Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Buldan Ticaret Odası ortaklığında “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

 

Seminerin açılışında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile DENİB Başkanı Süleyman Kocasert bir konuşma yaptı.

 

Başkan Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odasının esnaf, tüccar, ihracatçıların kısacası Denizli’de hizmet veren herkesin Odası olduğunu belirterek, “Üreticilerimizin, ihracatçılarımızın ve imalatçılarımızın işlerinin daha üst noktalara gelebilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile de sürekli istişare yapıyoruz. Şu anda Afrika, Orta Asya ve Balkan ülkelerini hedef pazar olarak belirledik. Bu ülkelerde iş forumu adı altında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ekonomi Bakanlığımızın katkılarıyla düzenleyeceğimiz sektör bazlı iş görüşmelerinde, bizim ürettiklerimiz ile onların alacaklarını karşılaştırıp ikili ticaretimizi arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Denizli Ticaret Odası olarak iç piyasada yaşanan daralmanın farkında olduklarını, bu sebeple de Denizli için 60 milyon liralık krediyi üyelerinin hizmetine sunduklarını açıklayan Başkan Erdoğan, “Piyasalarda olumsuz hava oluşturulmak istendiğinin farkındayız. İç piyasada daralma olurken ihracatımızda artış söz konusudur. Oda olarak iç piyasayı canlandırmak için bugün itibariyle üyelerimiz için 60 milyon liralık kredi imkanını sunduk.” diye konuştu.   

 

DENİB Başkanı Kocasert ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin inovasyon sorunu olduğunu belirterek, “Şu anda geleneksel yöntemlerle çalışarak en üst düzeyde gerçekleştirebileceğimiz ihracat rakamlarını yakaladığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla eski köye yeni adet getirilmesi, başımıza icat çıkarılması ve katma değerli ihracat yapılması gerekmektedir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya giden yol da eğitimden geçmektedir. Birey olarak üzerimize düşen, mümkün olduğunca fazla donanıma sahip olmaktır.” dedi.

 

Yapılan açılış konuşmaları sonrasında Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine geçildi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Hatice Şafak Bozkır, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yunus Açıkbaş, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle ve Türk EXIMBANK Pazarlama Yöneticisi Muhammed Afşar konularıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.