Başkan Kasapoğlu; "Oto Yol Değil Hızlı Tren!"

SİYASET 23.07.2018 - 13:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Kasapoğlu; "Oto Yol Değil Hızlı Tren!"

24 Temmuz'da yapılması planlanan Aydın- Denizli oto yol ihalesi 15 Ağustos tarihine ertelendi.   Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu; "AKP Hükümeti duble yol, oto yol gibi kara taşımacılığında oldukça ihtiraslı. Yıllardır bu politikasını ısrarla sürdürüyor. Halbuki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler toplu taşımacılıkta ileri adımlar atıyor.   Ülkemizin ve Denizli’mizin ihtiyacı nedir? Şu anda Aydın- Denizli karayolu bazı onarımlarla ihtiyaçlarımıza yeterince cevap verecek düzeydedir. Bunun yerine İzmir - Denizli arası Hızlı Tren hattı daha makul ve mantıklı bir girişim olacaktır. Oto yol için harcanacak parayla hatta çok daha azına İzmir - Denizli arasına Hızlı Tren hattı döşenebilir. Hem coğrafi koşullar açısından hem maliyet açısından hem de daha fazla yolcu ve yük taşıma açısından demiryolu taşımacılığı çok daha elverişlidir.   İzmir- Denizli arası oldukça düzlük bir ova ve vadiden oluşuyor. Çok fazla engebesi olmayan fazla masraf gerektirmeyecek bir coğrafi yapıya sahiptir.   Diğer taraftan karayolu taşımacılığı hem oldukça pahalı hem de daha az yolcu ve yük taşınabilen bir ulaştırma şeklidir. Hızlı tren taşımacılığında dünyada çok önemli gelişmeler sağlandı. Avrupa'da, Japonya'da, Çin'de saatte 400 -500 km hız yapabilen trenler uygulamaya girdi. Artık günümüzde Denizli'den 1 saatte İzmir'e ulaşmak mümkündür. Karayolu taşımacılığı otobüs, otomobil gibi kara taşıtları, yedek parçaları ve akaryakıtları bakımından ülkemizi daha fazla dışa bağımlı hale getirmektedir.   AKP Hükümetinin bu inadından vazgeçmesi, kıt kaynakları doğru ve verimli değerlendirmesi, halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu taşıma projelerini gündemine alması akıllıca olur" dedi.

24 Temmuz'da yapılması planlanan Aydın- Denizli oto yol ihalesi 15 Ağustos tarihine ertelendi.

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu; "AKP Hükümeti duble yol, oto yol gibi kara taşımacılığında oldukça ihtiraslı. Yıllardır bu politikasını ısrarla sürdürüyor. Halbuki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler toplu taşımacılıkta ileri adımlar atıyor.

 

Ülkemizin ve Denizli’mizin ihtiyacı nedir? Şu anda Aydın- Denizli karayolu bazı onarımlarla ihtiyaçlarımıza yeterince cevap verecek düzeydedir. Bunun yerine İzmir - Denizli arası Hızlı Tren hattı daha makul ve mantıklı bir girişim olacaktır. Oto yol için harcanacak parayla hatta çok daha azına İzmir - Denizli arasına Hızlı Tren hattı döşenebilir. Hem coğrafi koşullar açısından hem maliyet açısından hem de daha fazla yolcu ve yük taşıma açısından demiryolu taşımacılığı çok daha elverişlidir.

 

İzmir- Denizli arası oldukça düzlük bir ova ve vadiden oluşuyor. Çok fazla engebesi olmayan fazla masraf gerektirmeyecek bir coğrafi yapıya sahiptir.

 

Diğer taraftan karayolu taşımacılığı hem oldukça pahalı hem de daha az yolcu ve yük taşınabilen bir ulaştırma şeklidir. Hızlı tren taşımacılığında dünyada çok önemli gelişmeler sağlandı. Avrupa'da, Japonya'da, Çin'de saatte 400 -500 km hız yapabilen trenler uygulamaya girdi. Artık günümüzde Denizli'den 1 saatte İzmir'e ulaşmak mümkündür. Karayolu taşımacılığı otobüs, otomobil gibi kara taşıtları, yedek parçaları ve akaryakıtları bakımından ülkemizi daha fazla dışa bağımlı hale getirmektedir.

 

AKP Hükümetinin bu inadından vazgeçmesi, kıt kaynakları doğru ve verimli değerlendirmesi, halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu taşıma projelerini gündemine alması akıllıca olur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.