Bu çiçeği sadece Çameli’de görebilirsiniz

KÜLTÜR 22.06.2016 - 01:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Bu çiçeği sadece Çameli’de görebilirsiniz

denizli haber / denizli 20 haber / Bu çiçeği sadece Çameli’de görebilirsiniz

Yöresel ismiyle ‘Hasret Çiçeği’ olarak anılan bu bitkinin sadece Çameli’de yetiştiği iddia edildi. Çameli’de bir çok şeyin olduğu gibi Hasret Çiçeği’nin de bir hikayesi var. Çameli ilçesinin coğrafi özellikleri ve keşfedilmemiş yerleri gün gün ortaya çıkıyor. Gizli bir hazine bölgesi olan Çameli, her geçen gün farklı efsane hikayeleri doğal güzellikleri keşfediliyor. Çameli'nin daha önce yüzyıllardır adım atılmamış bölgeleri doğa ve bilim adamlarıyla keşfediliyor ve gün yüzüne çıkıyor Yöresel ismiyle Hasret Çiçeği olarak anılan bu bitkiye Çameli dağlarında ilk kez Trekking Projesini yaparken karşılaştı. Çameli Treakking ekibi, anlatılanlara göre Çameli'de askere giden gençler sevgililerine bu çiçeği hediye ederlermiş. Çiçek koparıldıktan sonra 2 ay aynı görüntü ve canlılıkta yaşadığı belirtildi. Hasret Çiçeğinin dikensiz ve içinin sıvı ile dolu olduğu açma zamanının ise Ağustos ayının ilk haftalarında görüldüğü söylendi.
denizli haber / denizli 20 haber / Bu çiçeği sadece Çameli’de görebilirsiniz

Yöresel ismiyle ‘Hasret Çiçeği’ olarak anılan bu bitkinin sadece Çameli’de yetiştiği iddia edildi. Çameli’de bir çok şeyin olduğu gibi Hasret Çiçeği’nin de bir hikayesi var.

Çameli ilçesinin coğrafi özellikleri ve keşfedilmemiş yerleri gün gün ortaya çıkıyor. Gizli bir hazine bölgesi olan Çameli, her geçen gün farklı efsane hikayeleri doğal güzellikleri keşfediliyor.

Çameli'nin daha önce yüzyıllardır adım atılmamış bölgeleri doğa ve bilim adamlarıyla keşfediliyor ve gün yüzüne çıkıyor Yöresel ismiyle Hasret Çiçeği olarak anılan bu bitkiye Çameli dağlarında ilk kez Trekking Projesini yaparken karşılaştı. Çameli Treakking ekibi, anlatılanlara göre Çameli'de askere giden gençler sevgililerine bu çiçeği hediye ederlermiş. Çiçek koparıldıktan sonra 2 ay aynı görüntü ve canlılıkta yaşadığı belirtildi.

Hasret Çiçeğinin dikensiz ve içinin sıvı ile dolu olduğu açma zamanının ise Ağustos ayının ilk haftalarında görüldüğü söylendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.