Bu eve elektrik faturası gelmiyor

DENİZLİ 02.01.2017 - 12:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bu eve elektrik faturası gelmiyor

Almanya’da yaşayan Denizlili gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatısında güneşten elektrik üreten Almanlara özendi, Yenişehir Mahallesi’ndeki evinin çatısına 250 voltluk 40 güneş paneli kurdurdu.

Evinin tüm elektrik ihtiyaçlarını güneşten karşılayan Soyhan, elektrik firması AYDEM’le de anlaşarak fazla enerjiyi şebekeye basmaya başladı. Elektrik firmasıyla da mahsuplaşan Soyhan’ın evine elektrik faturası gelmiyor. Evinin çatısına sistemin kurulumunun 10 günde tamamlandığını, bataryasız sistemin 6 yıl içinde kendini amorti edeceğini belirten Soyhan, “Almanya’da evlerin çatısında elektrik üretme işi çok yaygın. Bende Almanya’da gördüğüm sistemi Denizli’deki evimin çatısına kurdurdum. Merkezefendi İlçesi sınırları içindeki evimin çatısında ürettiğim elektrik enerjisinin fazlasını şebekeye vermek içinde elektrik firmasından izin aldım. Aldığım izin evin çatısında güneşten elektrik üreterek sisteme vermeyi sağlayan ilk izin olma özelliği de taşıyor. Ben ilki gerçekleştirerek izin almayı başardım. Bundan sonra Denizli’deki evlerin çatıları da Almanya’daki evlerin çatıları gibi boş durmayıp enerji üretecek” dedi.     10 kilovat güç üretiyor Sistemin kurulumunu yapan Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, 10 günde teslim edilen sistemin 10 kilovat elektrik enerjisi üretmeye imkan sağladığını söyledi. Bataryasız sistemde gündüz güneşten üretilen elektriğin evde kullanıldığını, gece ise şebekeye basılan elektrikten evin elektrik ihtiyacının karşılandığını anlatan Kaplan, “Bataryasız fakat iki sayaçlı sistemde, gündüz güneşten en yüksek seviyede elektrik enerjisi üretiliyor. Gündüz saatlerinde güneş varken üretilen elektrikten evdeki tüm elektronik cihazlar çalıştırılabiliyor. İhtiyaç fazlası elektrik enerjisi ise sayaçtan geçerek şebekeye basılıyor. Gece güneş olmadığı için evin elektrik ihtiyacı normal elektrik sayacından gelen şebekedeki elektrik enerjisinden karşılanıyor. Ay sonunda ev sahibi ve elektrik firması mahsuplaşmaya gidiyor. Çok küçük bir fatura yada bedavaya evin tüm elektrik ihtiyacı güneşten karşılanmış oluyor. Kurduğumuz sistemde en fazla 6 yıl içinde kendini amorti ediyor. Denizli’de ilk izinler alındı. Bundan sonra boş duran ev çatıları, fabrika, okul çatıları güneşten elektrik enerjisi üretebilecek” dedi.
Almanya’da yaşayan Denizlili gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatısında güneşten elektrik üreten Almanlara özendi, Yenişehir Mahallesi’ndeki evinin çatısına 250 voltluk 40 güneş paneli kurdurdu.

Evinin tüm elektrik ihtiyaçlarını güneşten karşılayan Soyhan, elektrik firması AYDEM’le de anlaşarak fazla enerjiyi şebekeye basmaya başladı. Elektrik firmasıyla da mahsuplaşan Soyhan’ın evine elektrik faturası gelmiyor. Evinin çatısına sistemin kurulumunun 10 günde tamamlandığını, bataryasız sistemin 6 yıl içinde kendini amorti edeceğini belirten Soyhan, “Almanya’da evlerin çatısında elektrik üretme işi çok yaygın. Bende Almanya’da gördüğüm sistemi Denizli’deki evimin çatısına kurdurdum. Merkezefendi İlçesi sınırları içindeki evimin çatısında ürettiğim elektrik enerjisinin fazlasını şebekeye vermek içinde elektrik firmasından izin aldım. Aldığım izin evin çatısında güneşten elektrik üreterek sisteme vermeyi sağlayan ilk izin olma özelliği de taşıyor. Ben ilki gerçekleştirerek izin almayı başardım. Bundan sonra Denizli’deki evlerin çatıları da Almanya’daki evlerin çatıları gibi boş durmayıp enerji üretecek” dedi.

 

 

10 kilovat güç üretiyor

Sistemin kurulumunu yapan Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, 10 günde teslim edilen sistemin 10 kilovat elektrik enerjisi üretmeye imkan sağladığını söyledi. Bataryasız sistemde gündüz güneşten üretilen elektriğin evde kullanıldığını, gece ise şebekeye basılan elektrikten evin elektrik ihtiyacının karşılandığını anlatan Kaplan, “Bataryasız fakat iki sayaçlı sistemde, gündüz güneşten en yüksek seviyede elektrik enerjisi üretiliyor. Gündüz saatlerinde güneş varken üretilen elektrikten evdeki tüm elektronik cihazlar çalıştırılabiliyor. İhtiyaç fazlası elektrik enerjisi ise sayaçtan geçerek şebekeye basılıyor. Gece güneş olmadığı için evin elektrik ihtiyacı normal elektrik sayacından gelen şebekedeki elektrik enerjisinden karşılanıyor. Ay sonunda ev sahibi ve elektrik firması mahsuplaşmaya gidiyor. Çok küçük bir fatura yada bedavaya evin tüm elektrik ihtiyacı güneşten karşılanmış oluyor. Kurduğumuz sistemde en fazla 6 yıl içinde kendini amorti ediyor. Denizli’de ilk izinler alındı. Bundan sonra boş duran ev çatıları, fabrika, okul çatıları güneşten elektrik enerjisi üretebilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.