Çameli Alabalığı Avrupa Sofralarında Yerini Aldı

EKONOMİ 23.10.2016 - 12:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli Alabalığı Avrupa Sofralarında Yerini Aldı

denizli haber / denizli 20 haber / Çameli Alabalığı Avrupa Sofralarında Yerini Aldı

Denizli Çameli ilçe merkezinde faaliyet gösteren “Mittos Su Ürünleri” firması, Almanya, Hollanda, Romanya, Danimarka ve İtalya'ya alabalık ihraç ediyor.   ‘Mittos Su Ürünleri’ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan SÖNMEZ, gazetemize yaptığı açıklamada, 2015'de işlenmiş alabalık üretimine başladıklarını söyledi. SÖNMEZ, sağlıklı beslenmedeki önemine rağmen, Türkiye'de yeteri kadar balık tüketilmediğini, bu nedenle üretimlerinin tamamını Avrupa ülkelerine gönderdiklerini kaydetti.   SÖNMEZ, işledikleri ürünlerin yüzde 100'ünü Avrupa'ya gönderdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Fümelerimiz (tütsüyle kurutulmuş balık), pişirme tarzından dolayı Almanya'da büyük rağbet görüyor. Akdeniz'de 'isli balık' olarak adlandırılan fümelerimiz, meşe ağacının dumanında 69-71 derecelik sıcaklıkta pişiyor. 100 derecelik bir sıcaklığı görmediğinden ve yavaş yavaş piştiğinden içerisindeki proteinler, vitaminler ölmüyor. Gerçekten, sağlıklı balık yeme şekli olarak fümeyi öneriyoruz. Avrupalı’lar da bunu bildiğinden fümeye ve pink ve bide balık türlerine ilgi gösteriyor."   Ekim 2016’da Avrupa’da Romanya'nın ardından Hollanda ve Danimarka’ya ihracat yaptıklarını, önümüzdeki ayda ise 2 tır Hollanda’ya, 1’er tır da Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine ürün göndereceklerini belirten SÖNMEZ, "Avrupa'ya balık ihraç etmek önceden bizim için çok büyük olaydı ancak şu anda çok basit ve kolay hale geldi'' dedi.   "Çameli alabalığı, Alman’ların sofralarında yer alacak" Fümelerinin, Almanya’ya gönderdikleri bir tır ile görücüye çıktığını ve beğenildiğini dile getiren SÖNMEZ, Almanya'ya balık ihraç etmek için büyük mağazalar zinciri ile anlaşmaya varmak üzere olduklarını, altyapının oluşması halinde kısa bir zamanda Çameli alabalığının Almanya’nın her sofrasında yer alacağını ifade etti.   Çameli'de yetişen alabalığın ve işleme standartlarının kalite olarak çok yükseldiğini belirten SÖNMEZ, artık ABD'ye de balık ihraç etmenin kendileri için zor olmadığını, ilerleyen günlerde ABD’ye de ürün gönderme girişimlerinin olacağını, söyledi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Çameli Alabalığı Avrupa Sofralarında Yerini Aldı

Denizli Çameli ilçe merkezinde faaliyet gösteren “Mittos Su Ürünleri” firması, Almanya, Hollanda, Romanya, Danimarka ve İtalya'ya alabalık ihraç ediyor.

 

‘Mittos Su Ürünleri’ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan SÖNMEZ, gazetemize yaptığı açıklamada, 2015'de işlenmiş alabalık üretimine başladıklarını söyledi. SÖNMEZ, sağlıklı beslenmedeki önemine rağmen, Türkiye'de yeteri kadar balık tüketilmediğini, bu nedenle üretimlerinin tamamını Avrupa ülkelerine gönderdiklerini kaydetti.

 

SÖNMEZ, işledikleri ürünlerin yüzde 100'ünü Avrupa'ya gönderdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Fümelerimiz (tütsüyle kurutulmuş balık), pişirme tarzından dolayı Almanya'da büyük rağbet görüyor. Akdeniz'de 'isli balık' olarak adlandırılan fümelerimiz, meşe ağacının dumanında 69-71 derecelik sıcaklıkta pişiyor. 100 derecelik bir sıcaklığı görmediğinden ve yavaş yavaş piştiğinden içerisindeki proteinler, vitaminler ölmüyor. Gerçekten, sağlıklı balık yeme şekli olarak fümeyi öneriyoruz. Avrupalı’lar da bunu bildiğinden fümeye ve pink ve bide balık türlerine ilgi gösteriyor."

 

Ekim 2016’da Avrupa’da Romanya'nın ardından Hollanda ve Danimarka’ya ihracat yaptıklarını, önümüzdeki ayda ise 2 tır Hollanda’ya, 1’er tır da Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine ürün göndereceklerini belirten SÖNMEZ, "Avrupa'ya balık ihraç etmek önceden bizim için çok büyük olaydı ancak şu anda çok basit ve kolay hale geldi'' dedi.

 

"Çameli alabalığı, Alman’ların sofralarında yer alacak"

Fümelerinin, Almanya’ya gönderdikleri bir tır ile görücüye çıktığını ve beğenildiğini dile getiren SÖNMEZ, Almanya'ya balık ihraç etmek için büyük mağazalar zinciri ile anlaşmaya varmak üzere olduklarını, altyapının oluşması halinde kısa bir zamanda Çameli alabalığının Almanya’nın her sofrasında yer alacağını ifade etti.

 

Çameli'de yetişen alabalığın ve işleme standartlarının kalite olarak çok yükseldiğini belirten SÖNMEZ, artık ABD'ye de balık ihraç etmenin kendileri için zor olmadığını, ilerleyen günlerde ABD’ye de ürün gönderme girişimlerinin olacağını, söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.