Çameli’de Kültür Balıkçılığı konuşuldu

DENİZLİ 14.02.2018 - 10:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli’de Kültür Balıkçılığı konuşuldu

Çameli İlçesi’nde Kültür Alabalıkçılığı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi konulu IPART 2 Programı toplantısı düzenlendi. Alabalık Yetiştiriciliğini destekleme 3.Çağrı ilanı kapsamında başvuru tarihleri açıklandı.   Toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Çameli İlçe Tarım Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Alabalık yetiştiricileri birliği başkanı Fatih Maden ve üyeler katıldı.   Toplantı ’da TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Selahattin Kaya, IPART 2 Programı 3.Çağrı ilanı kapsamında hibe desteklerine verilen sektörler hakkında bilgi verdi. Çameli’deki Alabalık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunan Kaya; “ 3.Çağrı ilanı kapsamında başvurular 12 Şubat -15 Şubat 2018 tarihleri arasında, 101 tedbiri için başvuru teslim tarihleri 01 Mart -05 Nisan 2018 arasında tüm yatırım yapmak isteyen yatırımcıları TKDK Denizli İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz” dedi   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar Yapılan sunumda uzmanlar, hedeflerinin kırsal kesimin bu projelerden en yüksek oranda faydalanmasını sağlamak ve Denizli'nin gelişmesinde kırsal bölgeleri de aktif hale getirmek olduğunu, Çameli ilçesinin yüksek bir potansiyele ulaşabilmesi için ilçeden çok sayıda proje beklediklerini belirtti.     KÜLTÜR ALABALIKÇILIĞINI DESTEKLİYORUZ   Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; IPART 2 programında gerekli istenen evraklara bakılırsa istenilen ve olması gereken evraklar var. Ferdi olarak üretimi moderinasazyon ile ilgili projeleri belediye olarak teknik destek sağlayabiliriz. Çameli Alabalık yetiştiricileri birliği başkanımızla istişare yaptık Elmalı Mahallesinde bir yer ayarladık paketleme ve buzhane balıklarımızı işleyeceğimiz bir yer bu yer ile yer tahsisini yaptık Birlik üzerinde bu yerle ilgili projesini hazırlıyoruz. Balıkçılıkla ilgili her türlü çalışmada yüzde 20- yüzde 30 olur. Belediye olarak karşılamayı taahhüt ediyorum. Paketleme tesisi yaparak amacımız balıkçılarımızı bir arada toplayarak balık temizliğini, buradan çıkacak malzemelerin değerlendirilmesi yapılsın, atıklarımızı ve depolama alanımızı yapalım. Kırsal anlamda Elmalı Mahallemizde 8’e yakın eski yapı evler tespiti yaptık. Bu evlerimizi modernizasyon yaparak turizme kazandırmak, Denizli’de olmayan restoranlarımız Elmalı’da var. Elmalı Mahallemizi kırsal anlamda kırsal turizme kazandırmak küçük bir proje olarak gözükse ’de Elmalı İçin büyük yatırımdır” dedi.

Çameli İlçesi’nde Kültür Alabalıkçılığı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi konulu IPART 2 Programı toplantısı düzenlendi. Alabalık Yetiştiriciliğini destekleme 3.Çağrı ilanı kapsamında başvuru tarihleri açıklandı.

 

Toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Çameli İlçe Tarım Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Alabalık yetiştiricileri birliği başkanı Fatih Maden ve üyeler katıldı.

 

Toplantı ’da TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Selahattin Kaya, IPART 2 Programı 3.Çağrı ilanı kapsamında hibe desteklerine verilen sektörler hakkında bilgi verdi. Çameli’deki Alabalık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunan Kaya; “ 3.Çağrı ilanı kapsamında başvurular 12 Şubat -15 Şubat 2018 tarihleri arasında, 101 tedbiri için başvuru teslim tarihleri 01 Mart -05 Nisan 2018 arasında tüm yatırım yapmak isteyen yatırımcıları TKDK Denizli İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz” dedi

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar Yapılan sunumda uzmanlar, hedeflerinin kırsal kesimin bu projelerden en yüksek oranda faydalanmasını sağlamak ve Denizli'nin gelişmesinde kırsal bölgeleri de aktif hale getirmek olduğunu, Çameli ilçesinin yüksek bir potansiyele ulaşabilmesi için ilçeden çok sayıda proje beklediklerini belirtti.

 

 

KÜLTÜR ALABALIKÇILIĞINI DESTEKLİYORUZ

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; IPART 2 programında gerekli istenen evraklara bakılırsa istenilen ve olması gereken evraklar var. Ferdi olarak üretimi moderinasazyon ile ilgili projeleri belediye olarak teknik destek sağlayabiliriz. Çameli Alabalık yetiştiricileri birliği başkanımızla istişare yaptık Elmalı Mahallesinde bir yer ayarladık paketleme ve buzhane balıklarımızı işleyeceğimiz bir yer bu yer ile yer tahsisini yaptık Birlik üzerinde bu yerle ilgili projesini hazırlıyoruz. Balıkçılıkla ilgili her türlü çalışmada yüzde 20- yüzde 30 olur. Belediye olarak karşılamayı taahhüt ediyorum. Paketleme tesisi yaparak amacımız balıkçılarımızı bir arada toplayarak balık temizliğini, buradan çıkacak malzemelerin değerlendirilmesi yapılsın, atıklarımızı ve depolama alanımızı yapalım. Kırsal anlamda Elmalı Mahallemizde 8’e yakın eski yapı evler tespiti yaptık. Bu evlerimizi modernizasyon yaparak turizme kazandırmak, Denizli’de olmayan restoranlarımız Elmalı’da var. Elmalı Mahallemizi kırsal anlamda kırsal turizme kazandırmak küçük bir proje olarak gözükse ’de Elmalı İçin büyük yatırımdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.