Çıntar işsizlerin ekmek kapısı oldu

YAŞAM 03.11.2017 - 14:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çıntar işsizlerin ekmek kapısı oldu

Denizli Çameli dağlarında kendiliğinden yetişen ve kilosu 20 TL’ye satılan çıntarlar işsizlere ekmek kapısı oluyor. Günde iki yüz ile altı yüz lira arası kazanç sağlıyorlar.   Çameli İlçesi’nde sıkça rastlanan çıntar, işsizlerin umut kapısı oldu. Yağışların ve mevsimin durumuna göre günlük 200 lira ile 600 lira arasında para kazananlar oluyor. Çameli İlçesinde sıkça rastlanan mantar türü olan çıntar, bu yıl yağmurun etkisini fazla göstermemesinden dolayı gözükmezken, Akın İnanç isimli vatandaşın Çameli dağlarında bulduğu çıntar haberi yüzleri güldürdü.   Tadının güzelliği ile bilinen çıntarın kilosu geçtiğimiz haftalarda 60 liradan satılırken, havanın yağışlı olmasından dolayı çıntarın artmasıyla kısa süreliğine fiyatlar 40 liraya düştü. Çıntarların kendisini boy göstermesi ile birlikte kilosu 15 ile 20 lira arasında değişirken, birçok ailenin geçim kaynağı haline geldi. Kazancın artması ile çıntar toplamak artık bir sektör olma yönünde ilerliyor.     Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 10-20 liraya sattıklarını belirttiler.   ÇEVRE İLÇELERE SATMAYA GÖTÜRÜLÜYOR Çameli’de  yetişen çıntarların gün geçtikçe coğalması sonucu,  bazı toplayıcılar sınırları aşıp Fethiye, Dalaman, Ortaca Pazarlarında satışa sundukları çıntarları şehir dışında kilosunu 30-40 liradan sattıklarını ve çabuk tüketildiğini dile getirdiler.   Yağışların ve mevsimin durumuna göre günlük 200 lira ile 600 lira arasında para kazanan köylüler çıntar mevsiminde bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirttiler.  

Denizli Çameli dağlarında kendiliğinden yetişen ve kilosu 20 TL’ye satılan çıntarlar işsizlere ekmek kapısı oluyor. Günde iki yüz ile altı yüz lira arası kazanç sağlıyorlar.

 

Çameli İlçesi’nde sıkça rastlanan çıntar, işsizlerin umut kapısı oldu. Yağışların ve mevsimin durumuna göre günlük 200 lira ile 600 lira arasında para kazananlar oluyor. Çameli İlçesinde sıkça rastlanan mantar türü olan çıntar, bu yıl yağmurun etkisini fazla göstermemesinden dolayı gözükmezken, Akın İnanç isimli vatandaşın Çameli dağlarında bulduğu çıntar haberi yüzleri güldürdü.

 

Tadının güzelliği ile bilinen çıntarın kilosu geçtiğimiz haftalarda 60 liradan satılırken, havanın yağışlı olmasından dolayı çıntarın artmasıyla kısa süreliğine fiyatlar 40 liraya düştü. Çıntarların kendisini boy göstermesi ile birlikte kilosu 15 ile 20 lira arasında değişirken, birçok ailenin geçim kaynağı haline geldi. Kazancın artması ile çıntar toplamak artık bir sektör olma yönünde ilerliyor.

 

 

Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 10-20 liraya sattıklarını belirttiler.

 

ÇEVRE İLÇELERE SATMAYA GÖTÜRÜLÜYOR

Çameli’de  yetişen çıntarların gün geçtikçe coğalması sonucu,  bazı toplayıcılar sınırları aşıp Fethiye, Dalaman, Ortaca Pazarlarında satışa sundukları çıntarları şehir dışında kilosunu 30-40 liradan sattıklarını ve çabuk tüketildiğini dile getirdiler.

 

Yağışların ve mevsimin durumuna göre günlük 200 lira ile 600 lira arasında para kazanan köylüler çıntar mevsiminde bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.