Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirası Koruma yarışmasında başarılı görüldü

KÜLTÜR 28.09.2018 - 13:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirası Koruma yarışmasında başarılı görüldü

Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada kazanan belediyeler belli oldu.  Denizli Büyükşehir Belediyesi de belirlenen Başarı Ödülleri kapsamında yarışmada başarılı olduğu açıklandı.      Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün sahibi, kent merkezi ve çevresinde uyguladığı bütüncül koruma programı ile Melikgazi Belediyesi oldu. 62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada 5 farklı kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri, 15 Kasım Perşembe günü Antalya’da gerçekleşen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenecek töreni ile verilecek.   Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2017” ödüllerinde kazananlar belli oldu. TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan yarışma jürisi 62 tarihi belediyeden gelen 123 çalışmayı inceledi. Jüri sonuçlarına göre 1 Koruma Büyük Ödülü, 3 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 11 Süreklilik ve 31 Başarı dalında proje ödüle değer görüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi de başarı dalında ödül almaya hak kazanan belediyeler arasında yer aldı. Bu yıl 17.’si düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 15 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları, ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB’nin desteğiyle Akdeniz Tanıtım tarafından düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nın bu yılki ana teması ise “Kültür Öncelikli Yönetim”. TKB üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla da fuarda yer alacak.  Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül alan belediyelerin ve projelerin listesi ise şöyle; Başarı Ödülleri: Adana Büyükşehir Belediyesi, Akçakoca Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Bayındır Belediyesi, Bornova Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi, Efeler Belediyesi, Eskigediz Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, İncesu Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Nevşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Silivri Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Talas Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi, Yazıhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi.                                           

Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada kazanan belediyeler belli oldu.  Denizli Büyükşehir Belediyesi de belirlenen Başarı Ödülleri kapsamında yarışmada başarılı olduğu açıklandı.   

 

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün sahibi, kent merkezi ve çevresinde uyguladığı bütüncül koruma programı ile Melikgazi Belediyesi oldu. 62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada 5 farklı kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri, 15 Kasım Perşembe günü Antalya’da gerçekleşen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenecek töreni ile verilecek.

 

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2017” ödüllerinde kazananlar belli oldu. TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan yarışma jürisi 62 tarihi belediyeden gelen 123 çalışmayı inceledi. Jüri sonuçlarına göre 1 Koruma Büyük Ödülü, 3 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 11 Süreklilik ve 31 Başarı dalında proje ödüle değer görüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi de başarı dalında ödül almaya hak kazanan belediyeler arasında yer aldı.

Bu yıl 17.’si düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 15 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları, ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB’nin desteğiyle Akdeniz Tanıtım tarafından düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nın bu yılki ana teması ise “Kültür Öncelikli Yönetim”. TKB üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla da fuarda yer alacak.

 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül alan belediyelerin ve projelerin listesi ise şöyle;

Başarı Ödülleri:

Adana Büyükşehir Belediyesi, Akçakoca Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Bayındır Belediyesi, Bornova Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi, Efeler Belediyesi, Eskigediz Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, İncesu Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Nevşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Silivri Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Talas Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi, Yazıhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi.

 

                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.