Denizli’de 74 günün ardından ilk Cuma namazı kılındı

DENİZLİ 29.05.2020 - 14:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de 74 günün ardından ilk Cuma namazı kılındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapalı olan camiler bugün kılınan Cuma namazıyla birlikte 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Denizli’de Maske ve sosyal mesafe kurallarına göre kılınan namazda vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı. Seccade getirmeyenlere ise belediyeler tarafından dağıtılan tek kullanımlık seccadeleri kullandı.   Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme süreci kapsamında bugün kılınan Cuma namazıyla beraber camiler 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Maske ve sosyal mesafe ile kılınan Cuma namazında, vatandaşlar seccadeleri evlerinden getirdi. Seccadesi olmayanlara yetkililer tek kullanımlık seccade verdi.     SECCADELER EVLERDEN GETİRİLDİ Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Yurt genelinde vatandaşlar Cuma namazını tekrar cemaatle kılmak için camilere giderken, Denizli  Delikliçınar Yeni Camine de vatandaşlar namaza saatler kala geldi. Maske kuralına özen gösteren vatandaşlar, evlerinden seccadelerini getirdi. Seccadesi olmayanlara ise Pamukkale Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı.     SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF TUTULDU Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kılacak. Görevli ekipler, caminin avlusuna da sosyal mesafe kuralına uygun şekilde sıralandı. Cami avlusunda kılınan alan yetmeyince vatandaşlar bahçe içerisindeki çimlerin üzerinde saf tuttu. Günler sonra camiye gelen vatandaşlar, çok mutlu olduklarını ve camileri özlediklerini söyleyerek tedbirlere uyduklarını belirtti. Öte yandan, Cuma namazı öncesinde camide sık sık sosyal mesafe ve maske konularında uyarılar yapıldı.     Denizli merkez ilçelerde Cuma namazının kılınacağı belli olan camilerde vatandaşlar saf tutarak namazlarını eda etti. Cumanın ilk 4 sünneti kılındıktan sonra hutbeye çıkan imam hutbeyi okudu. Ardından Cumanın farzı kılındıktan sonra tesbihat ve  Cumanın son 4 sünneti evlerde veya işyerlerine kılınmak üzere sona erdi.    

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapalı olan camiler bugün kılınan Cuma namazıyla birlikte 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Denizli’de Maske ve sosyal mesafe kurallarına göre kılınan namazda vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı. Seccade getirmeyenlere ise belediyeler tarafından dağıtılan tek kullanımlık seccadeleri kullandı.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme süreci kapsamında bugün kılınan Cuma namazıyla beraber camiler 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Maske ve sosyal mesafe ile kılınan Cuma namazında, vatandaşlar seccadeleri evlerinden getirdi. Seccadesi olmayanlara yetkililer tek kullanımlık seccade verdi.

 

 

SECCADELER EVLERDEN GETİRİLDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Yurt genelinde vatandaşlar Cuma namazını tekrar cemaatle kılmak için camilere giderken, Denizli  Delikliçınar Yeni Camine de vatandaşlar namaza saatler kala geldi. Maske kuralına özen gösteren vatandaşlar, evlerinden seccadelerini getirdi. Seccadesi olmayanlara ise Pamukkale Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

 

 

SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF TUTULDU

Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kılacak. Görevli ekipler, caminin avlusuna da sosyal mesafe kuralına uygun şekilde sıralandı. Cami avlusunda kılınan alan yetmeyince vatandaşlar bahçe içerisindeki çimlerin üzerinde saf tuttu. Günler sonra camiye gelen vatandaşlar, çok mutlu olduklarını ve camileri özlediklerini söyleyerek tedbirlere uyduklarını belirtti. Öte yandan, Cuma namazı öncesinde camide sık sık sosyal mesafe ve maske konularında uyarılar yapıldı.

 

 

Denizli merkez ilçelerde Cuma namazının kılınacağı belli olan camilerde vatandaşlar saf tutarak namazlarını eda etti. Cumanın ilk 4 sünneti kılındıktan sonra hutbeye çıkan imam hutbeyi okudu. Ardından Cumanın farzı kılındıktan sonra tesbihat ve  Cumanın son 4 sünneti evlerde veya işyerlerine kılınmak üzere sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.