Denizli'de kaçak akaryakıt ve sigara operasyonu!

ASAYİŞ 02.05.2018 - 10:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de kaçak akaryakıt ve sigara operasyonu!

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli’de akaryakıt ve sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarda 4 kişi yakalandı. Yapılan operasyonlarda 9 bin ton kaçak akaryakıt, kahve kutuları arasına gizlenmiş vaziyette bin 300 paket kaçak sigara, 8 bin adete yakın dolma sigara, 9bin 800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği ele geçirildi.   Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında piyasadan yasa dışı yollarla toplanarak depolanan madeni yağ ve atık yağları, çeşitli kimyasal maddeler ile karıştırılarak ve damıtma işlemlerinden geçirerek kaçak akaryakıt olarak kullanılmak üzere piyasaya sürmek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesine yönelik operasyon düzenlendi.     Denizli’de bulunan ve şu anda depo olarak kullanılan iki ayrı yerde görevli ekiplerce yürütülen çalışmalar neticesinde yasadışı yollarla karışımlı akaryakıt elde edildiği tespit edildi. Daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi iken kapatılan ve faaliyette bulunmayan depo görünümü altında herhangi bir lisansı olmadan ve ilgili kanun ve yönetmelikler dışında yasadışı yollarla karışımlı kaçak akaryakıt elde edildiği tespit edildi. Görevli ekiplerce ulusal marker saha kontrol cihazı ile yapılan kontrollerde depoda bulunan tanklar içerisinde ve yine depo içerisinde bulunan bir aracın yakıt deposundan alınan numunelerden geçersiz akaryakıt sınıfına giren madeni yağ tespit edildi.   Araçta ve depolarda yapılan aramalar ve kontrollerde toplam 9.000 litreye yakın kaçak karışımlı akaryakıt ve elektrikli aktarım düzenekleri bulunarak el konuldu.   Yine Denizli’de görevli ekiplerce tütün ve tütün mamulleri satışı yapan işyerlerine yönelik kontroller neticesinde izin belgesi bulunmayan tütün ve tütün mamulleri tespit edildi. Yapılan aramalarda kahve kutuları arasına gizlenmiş vaziyette 1.300 paket kaçak sigara, 8.000 adete yakın dolma sigara, 9.800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği bulunarak el konuldu.   Kaçak akaryakıt ve kaçak sigara operasyonlarında yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan aramalar esnasında ele geçirilen tabanca ve tüfek ile ilgili olarak da 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli’de akaryakıt ve sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarda 4 kişi yakalandı. Yapılan operasyonlarda 9 bin ton kaçak akaryakıt, kahve kutuları arasına gizlenmiş vaziyette bin 300 paket kaçak sigara, 8 bin adete yakın dolma sigara, 9bin 800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

 

Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında piyasadan yasa dışı yollarla toplanarak depolanan madeni yağ ve atık yağları, çeşitli kimyasal maddeler ile karıştırılarak ve damıtma işlemlerinden geçirerek kaçak akaryakıt olarak kullanılmak üzere piyasaya sürmek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesine yönelik operasyon düzenlendi.

 

 

Denizli’de bulunan ve şu anda depo olarak kullanılan iki ayrı yerde görevli ekiplerce yürütülen çalışmalar neticesinde yasadışı yollarla karışımlı akaryakıt elde edildiği tespit edildi. Daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi iken kapatılan ve faaliyette bulunmayan depo görünümü altında herhangi bir lisansı olmadan ve ilgili kanun ve yönetmelikler dışında yasadışı yollarla karışımlı kaçak akaryakıt elde edildiği tespit edildi. Görevli ekiplerce ulusal marker saha kontrol cihazı ile yapılan kontrollerde depoda bulunan tanklar içerisinde ve yine depo içerisinde bulunan bir aracın yakıt deposundan alınan numunelerden geçersiz akaryakıt sınıfına giren madeni yağ tespit edildi.

 

Araçta ve depolarda yapılan aramalar ve kontrollerde toplam 9.000 litreye yakın kaçak karışımlı akaryakıt ve elektrikli aktarım düzenekleri bulunarak el konuldu.

 

Yine Denizli’de görevli ekiplerce tütün ve tütün mamulleri satışı yapan işyerlerine yönelik kontroller neticesinde izin belgesi bulunmayan tütün ve tütün mamulleri tespit edildi. Yapılan aramalarda kahve kutuları arasına gizlenmiş vaziyette 1.300 paket kaçak sigara, 8.000 adete yakın dolma sigara, 9.800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği bulunarak el konuldu.

 

Kaçak akaryakıt ve kaçak sigara operasyonlarında yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan aramalar esnasında ele geçirilen tabanca ve tüfek ile ilgili olarak da 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.