Denizli Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı

GÜNDEM 22.06.2017 - 12:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı

Denizli’de Ulu Cami, Yeni Cami, Konyalıoğlu cami başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.

Denizli Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı   Denizli’de Ulu Cami, Yeni Cami, Konyalıoğlu cami başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.   Kadir Gecesi dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dinledi ve dualar edildi. Camilere sığmayan vatandaşlar ise dış avlularında yerlere serilen hasırlar ve seccadelerde namazlarını kıldı. Başta Denizli Merkez Camiiler olmak üzere Çameli ilçesinde de İslam dünyasının en kutsal gecelerinden olan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar başta merkez ilçe olan Çameli Merkez’de Eşref Bitlis Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camide düzenlenen vaaz programında Çameli İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Kadir Gecesi'nin önemini anlatarak, bu gece duaları eksiltmemek gerektiğini, herkesin Kur'an-ı Kerim'i ve mealini okuması gerektiğini anlattı. İlçe Müftüsü Bayram Danacı; Kadir Gecesi'ni bereketlendiren, şereflendiren, yine Kuran-ı Kerim'dir.   Dolayısıyla hem Ramazan ayına Kuran ayı diyoruz, hem de Kadir Gecesi'nin en büyük hikmeti, Kuran-ı Kerim'in Kadir Gecesi'nde nazil olmasıdır. Kadir Gecesi'ni müjdelerle doludur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, mükafatın bu kadar yüksek olması, yine Kuran'ın hürmetine, Kuran'ın büyüklüğüne, Allah'ın kelamı olması hasebiyle Kadir Gecesi'ni de şereflendirmiştir. Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır.   İhya edeceğimiz bu geceyi Yüce Rabbimizin lütfu ve ikramıyla kılacağımız namazlarımız, hayırlarımız, tövbe ve istiğfarlarımız inşallah bin yıllık yapılacak ibadetlere denktir. Bu gece dua gecesidir. Yapılan duaların ardından vatandaşlar teravih namazı kıldı.    
Denizli’de Ulu Cami, Yeni Cami, Konyalıoğlu cami başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.

Denizli Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı

 

Denizli’de Ulu Cami, Yeni Cami, Konyalıoğlu cami başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.

 

Kadir Gecesi dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dinledi ve dualar edildi. Camilere sığmayan vatandaşlar ise dış avlularında yerlere serilen hasırlar ve seccadelerde namazlarını kıldı.

Başta Denizli Merkez Camiiler olmak üzere Çameli ilçesinde de İslam dünyasının en kutsal gecelerinden olan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar başta merkez ilçe olan Çameli Merkez’de Eşref Bitlis Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu.

Camide düzenlenen vaaz programında Çameli İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Kadir Gecesi'nin önemini anlatarak, bu gece duaları eksiltmemek gerektiğini, herkesin Kur'an-ı Kerim'i ve mealini okuması gerektiğini anlattı. İlçe Müftüsü Bayram Danacı;

Kadir Gecesi'ni bereketlendiren, şereflendiren, yine Kuran-ı Kerim'dir.

 

Dolayısıyla hem Ramazan ayına Kuran ayı diyoruz, hem de Kadir Gecesi'nin en büyük hikmeti, Kuran-ı Kerim'in Kadir Gecesi'nde nazil olmasıdır. Kadir Gecesi'ni müjdelerle doludur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, mükafatın bu kadar yüksek olması, yine Kuran'ın hürmetine, Kuran'ın büyüklüğüne, Allah'ın kelamı olması hasebiyle Kadir Gecesi'ni de şereflendirmiştir. Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır.

 

İhya edeceğimiz bu geceyi Yüce Rabbimizin lütfu ve ikramıyla kılacağımız namazlarımız, hayırlarımız, tövbe ve istiğfarlarımız inşallah bin yıllık yapılacak ibadetlere denktir. Bu gece dua gecesidir.
Yapılan duaların ardından vatandaşlar teravih namazı kıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.