Denizli Tavas'tda "Benim Adım Türkiye" Adlı Tiyatro yapıldı

SANAT 06.03.2017 - 17:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Tavas'tda "Benim Adım Türkiye" Adlı Tiyatro yapıldı

Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen "BenimAdım Türkiye" adlı tiyatro oyunu Tavas Meslek Yüksek Okulu KonferansSalonunda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

İzmir Kültür Sahnesi Yönetmeni İsmail Gülnar Tiyatrosu ve ekibininsahnelediği, Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altındavatan için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan ve daha sonra 15Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizindevleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğinianlatan oyun, seyircilerden tam not aldı.     Vatan söz konusuysa herkesin üzerine düşen görevi sonuna kadar yapmasıgerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Binlerceyıldır yaşadığımız bu güzel coğrafyada nice savaşlar, afetler, yıkımlaryaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımıza canımızpahasına da olsa sahip çıktık. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşikardeşe kırdırmak isteyenlere karşı hep dik durduk. 15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmakistendi. Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali veistiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşısiper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu.       Kurtuluş Savaşı'nda NeneHatun'u,  Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir'in bağrından düşmana ilk kurşunusıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu vatan, 15 Temmuz günü vatanıiçin darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 18yaşına basmamış nice yürekli gençleri, vatanı için evladını beşiktebırakan anaları bağrından çıkarmıştır.       Bu vatan bizlere altın tepsidesunulmadı. Bu toprakları vatan yapıncaya kadar Milletimiz çok ağırbedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlarakarşı ödemeye de devam ediyor. 15 Temmuz gecesi devletimizi vemilletimizi yok etmek isteyen hainlere karşı verdiğimiz mücadeleyi,birliğimizi ve kardeşliğimizi anlatan oyunu burada sahneleyenbaşta İsmail Gülnar ve ekibine teşekkür ediyorum.       Başarılarının devamınıdiliyorum. Bu güzel oyuna teşrif eden siz kıymetli misafirlere de ayrıcateşekkür ediyorum. Bu oyun vesilesi ile bir kez daha, vatanımızınbölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizirahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yad ediyorum. Rabbimmilletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın. Allah dirliğimizi vebirliğimizi bozmasın" dedi.     Tiyatro gösterisinin bitmesiyle birlikte salonu hınca hınç dolduranizleyiciler, ayağa kalkarak oyuncuları dakikalarca alkışladı.     Tiyatro gösterisini Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçeMüftüsü Recep Balaban, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarınmüdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, günün anısına yönetmen İsmailGülnar'a çiçek takdiminde bulundu.  
Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen "BenimAdım Türkiye" adlı tiyatro oyunu Tavas Meslek Yüksek Okulu KonferansSalonunda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

İzmir Kültür Sahnesi Yönetmeni İsmail Gülnar Tiyatrosu ve ekibininsahnelediği, Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altındavatan için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan ve daha sonra 15Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizindevleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğinianlatan oyun, seyircilerden tam not aldı.

 

 

Vatan söz konusuysa herkesin üzerine düşen görevi sonuna kadar yapmasıgerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Binlerceyıldır yaşadığımız bu güzel coğrafyada nice savaşlar, afetler, yıkımlaryaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımıza canımızpahasına da olsa sahip çıktık. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşikardeşe kırdırmak isteyenlere karşı hep dik durduk. 15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmakistendi. Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali veistiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşısiper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu.

 

 

 

Kurtuluş Savaşı'nda NeneHatun'u,  Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir'in bağrından düşmana ilk kurşunusıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu vatan, 15 Temmuz günü vatanıiçin darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 18yaşına basmamış nice yürekli gençleri, vatanı için evladını beşiktebırakan anaları bağrından çıkarmıştır.

 

 

 

Bu vatan bizlere altın tepsidesunulmadı. Bu toprakları vatan yapıncaya kadar Milletimiz çok ağırbedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlarakarşı ödemeye de devam ediyor. 15 Temmuz gecesi devletimizi vemilletimizi yok etmek isteyen hainlere karşı verdiğimiz mücadeleyi,birliğimizi ve kardeşliğimizi anlatan oyunu burada sahneleyenbaşta İsmail Gülnar ve ekibine teşekkür ediyorum.

 

 

 

Başarılarının devamınıdiliyorum. Bu güzel oyuna teşrif eden siz kıymetli misafirlere de ayrıcateşekkür ediyorum. Bu oyun vesilesi ile bir kez daha, vatanımızınbölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizirahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yad ediyorum. Rabbimmilletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın. Allah dirliğimizi vebirliğimizi bozmasın" dedi.

 

 

Tiyatro gösterisinin bitmesiyle birlikte salonu hınca hınç dolduranizleyiciler, ayağa kalkarak oyuncuları dakikalarca alkışladı.

 

 

Tiyatro gösterisini Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçeMüftüsü Recep Balaban, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarınmüdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, günün anısına yönetmen İsmailGülnar'a çiçek takdiminde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.