DİMSİAD'dan dolandırıcılık uyarısı!

DENİZLİ 17.04.2019 - 15:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DİMSİAD'dan dolandırıcılık uyarısı!

Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği (DİMSİAD) Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel, Denizli İnşaat Malzemesi Satıcılarını hedef alan dolandırıcılara  karşı dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.   Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel; ‘’Farklı sistem geliştiren dolandırıcıların hedefinde olan inşaat malzemesi satıcılarının dikkat etmesi gereken bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum.     İşlem mail order sistemi üzerinden yapılmaktadır. Telefonla iş yeri aranıyor, bazı bahaneler uydurarak kredi kartı şifresiz işlem yapılması isteniyor. Akşama uğrar fatura ile birlikte mail order formunu imzalarım, nakliye gönderdim şu malzemeleri gönderin’’ diyerek kredi kartı üzerinden işlem yapıldıktan sonra mal teslim ediliyor. İrsaliye ve faturanızı da kesiyorsunuz. Daha sonra dolandırıcı kişi bu alışveriş bana ait değil diyerek kart sahibi bankaya dilekçe veriyor ve işlemi iptal ettiriyor.   Kredi kartı mail order sistemi işleminde şifre ve ıslak imzalı kimlik fotokopisi ile yapılmadığı süre içerisinde kart sahibi 90 gün içinde yapılan işlemi bankaya itiraz ederek iptal ettirme hakkına sahip. Son günlerde bu şekilde dolandırma yöntemi ile birçok farklı sektörlerde de mağduriyet var. Bu duruma Dimsiad olarak dikkat çekmek ve üyelerimizle birlikte farklı sektördeki arkadaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz’’ dedi.

Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği (DİMSİAD) Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel, Denizli İnşaat Malzemesi Satıcılarını hedef alan dolandırıcılara  karşı dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

 

Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel; ‘’Farklı sistem geliştiren dolandırıcıların hedefinde olan inşaat malzemesi satıcılarının dikkat etmesi gereken bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum.

 

 

İşlem mail order sistemi üzerinden yapılmaktadır. Telefonla iş yeri aranıyor, bazı bahaneler uydurarak kredi kartı şifresiz işlem yapılması isteniyor. Akşama uğrar fatura ile birlikte mail order formunu imzalarım, nakliye gönderdim şu malzemeleri gönderin’’ diyerek kredi kartı üzerinden işlem yapıldıktan sonra mal teslim ediliyor. İrsaliye ve faturanızı da kesiyorsunuz. Daha sonra dolandırıcı kişi bu alışveriş bana ait değil diyerek kart sahibi bankaya dilekçe veriyor ve işlemi iptal ettiriyor.

 

Kredi kartı mail order sistemi işleminde şifre ve ıslak imzalı kimlik fotokopisi ile yapılmadığı süre içerisinde kart sahibi 90 gün içinde yapılan işlemi bankaya itiraz ederek iptal ettirme hakkına sahip. Son günlerde bu şekilde dolandırma yöntemi ile birçok farklı sektörlerde de mağduriyet var. Bu duruma Dimsiad olarak dikkat çekmek ve üyelerimizle birlikte farklı sektördeki arkadaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.