Dolar Yine Artışa Geçti !

EKONOMİ 08.03.2017 - 12:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dolar Yine Artışa Geçti !

Merkez Bankası'nın sıkı duruşunu sürdürmesi ve gelişmekte olan piyasalardaki iyimser havanın etkisiyle düşüşte olan dolar/TL yeniden hareketlendi.

Dolar kuru bugün son dakika gelişmeleriyle güne başladı. Sabah saatlerinde 3.67 liradan güne başlayan dolar/TL Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalarla hareketlendi. Dolar 3.71 lira seviyesine kadar yükseldi. Euro ise 3.91 lirayı gördü.     Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,7330 seviyesinin direnç, 3,6540 seviyesinin destek konumuna geldiğini belirtiyor.   MERKEZ BANKASI'NDAN DOLAR AÇIKLAMASI   Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Döviz piyasasında gözlenen oynaklığın fiyatlama davranışı üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak amacıyla atılan adımlar büyük ölçüde amacına ulaşmıştır" mesajı verdi. Çetinkaya, gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini belirtti.  
Merkez Bankası'nın sıkı duruşunu sürdürmesi ve gelişmekte olan piyasalardaki iyimser havanın etkisiyle düşüşte olan dolar/TL yeniden hareketlendi.

Dolar kuru bugün son dakika gelişmeleriyle güne başladı. Sabah saatlerinde 3.67 liradan güne başlayan dolar/TL Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalarla hareketlendi. Dolar 3.71 lira seviyesine kadar yükseldi. Euro ise 3.91 lirayı gördü.  

 

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,7330 seviyesinin direnç, 3,6540 seviyesinin destek konumuna geldiğini belirtiyor.

 

MERKEZ BANKASI'NDAN DOLAR AÇIKLAMASI

 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Döviz piyasasında gözlenen oynaklığın fiyatlama davranışı üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak amacıyla atılan adımlar büyük ölçüde amacına ulaşmıştır" mesajı verdi. Çetinkaya, gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.