Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Hollanda açıklaması

DENİZLİ 12.03.2017 - 12:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Hollanda açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, il danışma toplantısı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il yürütme kurulu üyelerinin de katılımı ile yapılan toplantı, Anemon Otel’de gerçekleşti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Roterdam'daki Türk Başkonsolosluğuna girişine engel olunmasına sert tepki göstererek, “Aklı selime çağrıda bulunmak için bunu söylüyorum. Bu planlı bir provokasyon ve planlı bir oyundur" dedi.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop Denizli’de bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alman gazetesinin kendisine yaptığı hakaret ile ilgili konuşan Zeybekci, "Normal bir insana yakıştıramadığımız şeyleri yazmışlar. Dünyada medeniyetten ve demokrasiden en uzak ülkesi ki, ben böyle bir ülke görmedim ve tanımadım. Dünyada en düşük seviyedeki basın yayın kuruluşunun dahi söyleyemeyeceği veya en ahlaksız insanın hasmına söylemeyeceği bir sözü, Almanya’da yayın yapan bir gazete, gerek internet sitesinde gerekse gazetede gördük. Artı zaten bugün yaşananlarla ilgili, gelinen nokta ile ilgili, daha darbecilerin araç ve gereçleri ortada dururken, bu ihanet şebekesinin katlettiği kardeşlerimizin kanları yerde dururken, hastanede yaralarımızı dururken, bir gazetenin attığı manşetle Türkiye’yi hedef göstererek, kendilerini ele vermişlerdir” diye konuştu. “HOLLANDA VE ALMANYA'NIN YAPTIĞI PLANLI BİR PROVOKASYON VE PLANLI BİR OYUN”  Hollanda ve Almanya'nın yaptığı uygulamalarının provokasyon olduğunu belirten Zeybekci, "Burada dikkate buraya çekmekte fayda var diye düşünüyorum. Aklı selime çağrıda bulunmak için bunu söylüyorum. Bu planlı bir provokasyon ve planlı bir oyundur. Biz dikkatleri farklı bir noktaya çekmekte önemli diye düşünüyorum. Yani bu sürecin sonunda Türkiye’ye karşı yürütülen topyekun algı operasyonlarının sonunda bunun kazanını olmaz. Türkiye de kaybeder, bu algı operasyonlarına destek veren ülkeler de kaybeder. Bunun kaybedenleri olur. Bunun sonucunda belki şöyle bir şey olur, ‘biz daha az kaybettik, onlar daha fazla kaybetti’ denilir ama sonuçta herkes kaybeder. Özellikle buradaki tuzağa, bu provokasyona altını çizerek dikkat çekmek istiyorum. Hükümetlerin bu konudaki, ki bunu Alman meslektaşıma da söyledim. Diğer ülkelerde meslektaşlarıma da söylüyorum. Bu süreçte dayatılan gerek Fetullahçı Terör Örgütü, gerekse Avrupa’nın birçok ülkesinde yuvalanan terör örgütünün propagandalarına karşı dostlarımızın uyanık ve dikkatli olması gerekiyor. Bu aziz milletin değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı uyanık olmaları gerekiyor. Bu süreçler geçecek, ama bundan sonra birbirimizin yüzüne bakar halinde olmamız lazım. Biz de böyledir, dostunla öyle dost ol ki, gün geldiğinde hayal kırıklığını yaşamayasın, hasmınla öyle hasım ol ki, gün geldiğinde dostluk kurmak zorunda kalmayasın. Bunların altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, il danışma toplantısı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il yürütme kurulu üyelerinin de katılımı ile yapılan toplantı, Anemon Otel’de gerçekleşti.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Roterdam'daki Türk Başkonsolosluğuna girişine engel olunmasına sert tepki göstererek, “Aklı selime çağrıda bulunmak için bunu söylüyorum. Bu planlı bir provokasyon ve planlı bir oyundur" dedi. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop Denizli’de bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alman gazetesinin kendisine yaptığı hakaret ile ilgili konuşan Zeybekci, "Normal bir insana yakıştıramadığımız şeyleri yazmışlar. Dünyada medeniyetten ve demokrasiden en uzak ülkesi ki, ben böyle bir ülke görmedim ve tanımadım. Dünyada en düşük seviyedeki basın yayın kuruluşunun dahi söyleyemeyeceği veya en ahlaksız insanın hasmına söylemeyeceği bir sözü, Almanya’da yayın yapan bir gazete, gerek internet sitesinde gerekse gazetede gördük. Artı zaten bugün yaşananlarla ilgili, gelinen nokta ile ilgili, daha darbecilerin araç ve gereçleri ortada dururken, bu ihanet şebekesinin katlettiği kardeşlerimizin kanları yerde dururken, hastanede yaralarımızı dururken, bir gazetenin attığı manşetle Türkiye’yi hedef göstererek, kendilerini ele vermişlerdir” diye konuştu.



“HOLLANDA VE ALMANYA'NIN YAPTIĞI PLANLI BİR PROVOKASYON VE PLANLI BİR OYUN” 


Hollanda ve Almanya'nın yaptığı uygulamalarının provokasyon olduğunu belirten Zeybekci, "Burada dikkate buraya çekmekte fayda var diye düşünüyorum. Aklı selime çağrıda bulunmak için bunu söylüyorum. Bu planlı bir provokasyon ve planlı bir oyundur. Biz dikkatleri farklı bir noktaya çekmekte önemli diye düşünüyorum. Yani bu sürecin sonunda Türkiye’ye karşı yürütülen topyekun algı operasyonlarının sonunda bunun kazanını olmaz. Türkiye de kaybeder, bu algı operasyonlarına destek veren ülkeler de kaybeder. Bunun kaybedenleri olur. Bunun sonucunda belki şöyle bir şey olur, ‘biz daha az kaybettik, onlar daha fazla kaybetti’ denilir ama sonuçta herkes kaybeder. Özellikle buradaki tuzağa, bu provokasyona altını çizerek dikkat çekmek istiyorum. Hükümetlerin bu konudaki, ki bunu Alman meslektaşıma da söyledim. Diğer ülkelerde meslektaşlarıma da söylüyorum. Bu süreçte dayatılan gerek Fetullahçı Terör Örgütü, gerekse Avrupa’nın birçok ülkesinde yuvalanan terör örgütünün propagandalarına karşı dostlarımızın uyanık ve dikkatli olması gerekiyor. Bu aziz milletin değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı uyanık olmaları gerekiyor. Bu süreçler geçecek, ama bundan sonra birbirimizin yüzüne bakar halinde olmamız lazım. Biz de böyledir, dostunla öyle dost ol ki, gün geldiğinde hayal kırıklığını yaşamayasın, hasmınla öyle hasım ol ki, gün geldiğinde dostluk kurmak zorunda kalmayasın. Bunların altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.