Felsefe Olimpiyatı İbrahim Cinkaya Lisesinde Yapıldı

DENİZLİ 09.12.2017 - 09:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Felsefe Olimpiyatı İbrahim Cinkaya Lisesinde Yapıldı

22.si Düzenlenen “Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı” Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde Yapıldı.   Türkiye Felsefe Kurumu Derneği’nin’ organize ettiği 22. Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı  11 merkezde (Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli,Erzurum,Gaziantep,İstanbul,İzmir,Mersin ve Samsun)  aynı anda yapıldı.   Bölge elemeleri Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bölgemizde Aydın, Afyon, Isparta ve Uşak’tan gelen öğrencileri ağırladık.   Denizli'de Felsefe Olimpiyatı Denizli Valiliği,Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü,Türkiye Felsefe Kurumu ile birlikte gerçekleşmiştir. İlk kez uluslararası düzeyde 1993'te Bulgaristan,Romanya,Polonya,Türkiye ve Almanya'dan öğretmenlerin girişimleriyle gerçekleştirilen Felsefe Olimpiyatı,Türkiye’de 1996 yılından buyana ulusal düzeyde gerçekleştirilmektedir.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda “4. organizasyonda misafirleri Denizli de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Altı yıldır Denizli’de yapılan bu ulusal yarışmada Denizlili öğrenciler önemli başarılara imza atmışlardır.Türkiye Liselerarası Felsefe Olimpiyatının Denizli’de yapılması; öğrencilerin bu dalda başarılı olmalarının kapılarını açılmıştır. Son 4 yıldır İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinin etkinliği kusursuz organize etmesi başarıda önemli faktördür. Bu yıl yarışmaya Denizli'de ve çevre illerden 44 lise katıldı. Katılımcı sayısı bakımından İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Denizli gelmektedir. Bu sonuç Felsefe camiasında Denizli için önemli bir prestij kaynağıdır” dedi.   Etkinliğin kapanış bölümünde katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere Felsefe Olimpiyatı Katılım Sertifikası, madalyası ve plaketleri takdim edildi. Programda İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Topluluğu tarafından müzik dinletisi yapıldı.   Olimpiyatın amacı: Öğrencilerin,yaratıcı düşünmesi ve araştırma ruhunu geliştirmek,düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri  üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlamak ve okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin geliştirilmesine katkıda  bulunmak amacıyla yapılmaktadır.        

22.si Düzenlenen “Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı” Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde Yapıldı.

 

Türkiye Felsefe Kurumu Derneği’nin’ organize ettiği 22. Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı  11 merkezde (Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli,Erzurum,Gaziantep,İstanbul,İzmir,Mersin ve Samsun)  aynı anda yapıldı.

 

Bölge elemeleri Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bölgemizde Aydın, Afyon, Isparta ve Uşak’tan gelen öğrencileri ağırladık.

 

Denizli'de Felsefe Olimpiyatı Denizli Valiliği,Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü,Türkiye Felsefe Kurumu ile birlikte gerçekleşmiştir. İlk kez uluslararası düzeyde 1993'te Bulgaristan,Romanya,Polonya,Türkiye ve Almanya'dan öğretmenlerin girişimleriyle gerçekleştirilen Felsefe Olimpiyatı,Türkiye’de 1996 yılından buyana ulusal düzeyde gerçekleştirilmektedir.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda “4. organizasyonda misafirleri Denizli de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Altı yıldır Denizli’de yapılan bu ulusal yarışmada Denizlili öğrenciler önemli başarılara imza atmışlardır.Türkiye Liselerarası Felsefe Olimpiyatının Denizli’de yapılması; öğrencilerin bu dalda başarılı olmalarının kapılarını açılmıştır. Son 4 yıldır İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinin etkinliği kusursuz organize etmesi başarıda önemli faktördür. Bu yıl yarışmaya Denizli'de ve çevre illerden 44 lise katıldı. Katılımcı sayısı bakımından İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Denizli gelmektedir. Bu sonuç Felsefe camiasında Denizli için önemli bir prestij kaynağıdır” dedi.

 

Etkinliğin kapanış bölümünde katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere Felsefe Olimpiyatı Katılım Sertifikası, madalyası ve plaketleri takdim edildi. Programda İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Topluluğu tarafından müzik dinletisi yapıldı.

 

Olimpiyatın amacı: Öğrencilerin,yaratıcı düşünmesi ve araştırma ruhunu geliştirmek,düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri  üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlamak ve okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin geliştirilmesine katkıda  bulunmak amacıyla yapılmaktadır.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.